(ÖZET) Arjantin - Suudi Arabistan Maç Sonucu: 1-2

Ali Bozkurt
22.11.2022 - 14:06 | Son Güncellenme: 22.11.2022 - 19:07

2022 Dünya Kupası'nda Lionel Messi'li Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Suudi Arabistan 2-1 kazandı. İşte maç özeti ve goller...

(ÖZET) Arjantin - Suudi Arabistan Maç Sonucu: 1-2

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin, grubun ilk maçında Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. Ofsayt rekoru kırılan karşılaşmanın açılış golünü penaltıdan Lionel Messi attı. Kupa'ya göz diken Arjantin, ilk karşılaşmada Suudi Arabistan'a boyun eğdi. Arabistan, ikinci yarıda bulduğu 2 golle maçı 2-1 kazandı. Detaylar...

Ofsayt rekoru

Arjantin, Suudi Arabistan maçının ilk yarısında 7 kez ofsayt bayrağına yakalandı. Tangocular, 2018 Dünya Kupası'nda çıktığı 4 karşılaşmada toplam 6 kez ofsayta yakalanmıştı.

Açılış golü Messi'den

Dünya yıldızı Lionel Messi, karşılaşmanın 2. dakikasında yakaldığı net pozisyondan yararlanamadı. Karşılaşmanın 10. dakikasında VAR'dan gelen uyarı sonrası penaltı kazanan Arjantin'de topun başına geçen Messi, topu ağlara göndererek ilk golünü buldu.

Goller ofsayta takıldı

Karşılaşmanın ilk yarısında 4 gol bulan Arjantin Milli Takımı, 3 golün ofsayta takıldı. Arjantin'in 27. dakikada Lautaro Martínez'le bulduğu gol VAR incelemesi sonrası iptal edilirken Messi'nin de attığı bir gol ofsayta yakalandı.

Suudi Arabistan ikinci yarı hızlı başladı

Karşılaşmanın 48. dakikasında kontra atağa çıkan Suudi Arabistan'dan Al Shehri, çarprazdan topla buluştu. Köşeye çetiği şutla topu ağlara gönderdi ve karşılaşmada skoru 1-1'e getirdi.

Suudi Arabistan'dan muzzam dönüş

Karşılaşmanın ilk yarısında 1-0 mağlup olarak giden Suudi Arabistan, 53. dakikada geri dönüş yapmayı başardı. Karşılaşmanın 53. dakikasında ceza alanı dışında topla buluşan Al Dawsari, çektiği sert şutla topu ağlara gönderdi. Suudi Arabistan,  Al Dawsari'nin attığı muhteşem golle skoru 2-1'e getirmeyi başardı.

Rekor kaçtı

Suudi Arabistan karşısında beklenmeyen bir mağlubiyet alan Arjantin, İtalya'ya ortak olmaya çok yaklaştı. Şimdiye kadar en uzun seriye sahip olan İtalya 37 maç boyunca yenilgi yüzü görmemişti. Bu seride İtalya'nın ensesinde olan Arjantin, rekoru egale etmeyi başaramadı. Lionel Messi ve arkadaşlarının yenilmezlik serisi 36 maçta kaldı. 

5. karşılaşma oldu

2022 Dünya Kupası'nda en büyük şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Arjantin, ilk maçında yarın Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. İki ülke, oynanan mücadelede 5. kez karşı karşıya geldi. İki maçı Arjantin kazanırken, iki karşılaşma ise berabere sona erdi.  İki ekip Dünya Kupası'nda ise ilk kez karşı karşıya geldiler.

C Grubu Son Durum

Takım Adı Puan
Suudi Arabistan 3
Meksika -
Polonya -
Arjantin 0

Senin için hazırladığımız haberler