Dünya Spor Yazarları Derneği'nden Türkiye'ye kayyum tepkisi! TSYD...

24.10.2024 - 16:26 | Son Güncellenme: 24.10.2024 - 16:41

Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS), usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atanan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için flaş açıklamada bulundu.

Dünya Spor Yazarları Derneği'nden Türkiye'ye kayyum tepkisi! TSYD...

AJANSSPOR - HABER

Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS), Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir'in görevden alınarak yerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Dünya Spor Yazarları Derneği'nden (AIPS) sert tepki

Mayıs ayında gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurul'daki usulsüzlük iddiaları nedeniyle Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir görevden uzaklaştırılmış, yerine kayyum atanmıştı.

TSYD'ye geçici olarak kayyum atanması sonrası bir sert tepki de Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS)'nden geldi.

Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS): "Oğuz Tongsir'in görevden alınmasını şiddetle kınıyoruz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS), şu ifadeleri kullandı:

Avrupa'daki spor gazetecileri derneklerini temsil eden Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu adına, Oğuz Tongsir'in Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanlığı görevinden alınmasını şiddetle kınıyoruz.

"Medya özgürlüğüne ve sporun bağımsızlığına doğrudan bir müdahaledir"

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), AIPS Avrupa'nın önde gelen spor medyası üyelerinden biri olmuştur.

Ne yazık ki, onun yerine ilkelerimizin ötesine geçen hükümet tarafından atanmış bir kayyum atanmasını not ediyoruz. Tongsir'i TSYD Başkanlığı görevinden alma kararı, medya özgürlüğüne ve sporun bağımsızlığına doğrudan bir müdahaledir.

Gazetecilik, toplumun temel bir unsuru olarak her türlü siyasal baskıdan uzak tutulmalıdır.

"Saygı gösterilmeli"

Sayın Tongsir'in uzaklaştırma kararının derhal geri alınmasını ve spor gazetecilerinin kısıtlama olmaksızın çalışabilecekleri bir ortamın sağlanmasını talep ediyoruz.

AIPS Avrupa, gündelik demokrasinin önemli bir unsuru olmaya devam eden Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) özerkliğine gereken saygının gösterilmesini talep ediyor."

TSYD'ye kayyum sonrası iki ihtimal!

İstanbul'da düzenlenen TSYD seçimli genel kurulda Anadolu'dan gelen üyelerin oy kullanma sürecine ilişkin usulsüz davet iddiaları, seçim sonuçlarının meşruiyetini tartışmaya açmıştı. Seçimde başarısız olan bir grubun sosyal medya aracılığıyla dile getirdiği şikayetlerin ardından, İçişleri Bakanlığı duruma müdahale ederek kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Yapılan inceleme sonucunda iki ihtimal ön plana çıkıyor: Mevcut Başkan Oğuz Tongsir ya görevine iade edilecek ya da dernek, seçimleri yeniden düzenlemek zorunda kalacak.

Oğuz Tongsir'in, hakkında başlatılan soruşturmaya itirazları devam ederken, son kararın sürecin tamamlanmasının ardından açıklanacağı öğrenildi.

Oğuz Tongsir: "Biz seçimle geldik, seçimle gideriz"

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir üyelere gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Değerli üyem, seçimi kaybetmiş malum kişilerin sosyal medyada yaptığı asılsız ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir tedbir olarak geçici bir süre TSYD Başkanlığı'ndan uzaklaştırılmış bulunuyorum.

Derneğe kayyum atanmıştır. Anadolu'dan gelen gazeteci arkadaşların usulsüz bir şekilde Genel Kurul'a davet edildiği ve seçimi böyle kazandığım iddia edilmektedir. Hiçbir üyemiz satın alınamaz, oyunu peşkeş çektirmez. Anadolu'dan başlayan hamleyi çekemeyenler sonunda dersini gene alacaktır. Bu kısa süreçte gene Levent'te olacağımı bilmenizi isterim. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Sevgi ve saygılarımla"

Senin için hazırladığımız haberler