Hırvatistan ile Fas, Dünya Kupası Üçüncülük Maçında Karşılaşacak

Akın Ungan
16.12.2022 - 10:25 | Son Güncellenme: 17.12.2022 - 10:09

2022 Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin'e elenen Hırvatistan ile Fransa'ya elenen Fas, üçüncülük maçında karşılaşıyor. Maç tarihi ve saati haberimizde.

Hırvatistan ile Fas, Dünya Kupası Üçüncülük Maçında Karşılaşacak

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda sona gelindi. Grup aşamasıyla başlayan dev şampiyonada çeyrek final ve yarı final müsabakaları geçildi. Arjantin ve Fransa finale kalırken, yarı finalde rakiplerine elenen Hırvatistan ile Fas, üçüncülük maçına çıkacak.

Üçüncülük maçı bugün!

Luka Modric, Perisic gibi yıldızları kadrosunda barındıran Hırvatistan ile turnuvanın sürpriz takımı Fas'ın karşı karşıya geldiği 2022 Dünya Kupası üçüncülük maçı 17 Aralık 2022 Cumartesi günü, saat 18.00'de başlayacak. Mücadele Khalifa Stadı'nda oynanacak. Maçı Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim yönetecek.

Aynı grupta mücadele ettiler

Hırvatistan ile Fas, daha önce grup aşamasında karşı karşıya gelmişti. 2022 Dünya Kupası F Grubu'nda mücadele eden iki takım, 23 Kasım'da Dünya Kupası'ndaki ilk maçlarını birbirlerine karşı oynadı. Bu mücadele 0-0 berabere sona erdi. F Grubu'nda 3. maçların sonunda ise Fas lider, Hırvatistan ise ikinci sırada çıktı.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş transferde devre arasını işaret etti!
Habere Git

Saiss sakatlandı, "55 dakika tek bacakla oynadım" dedi

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Fas kaptanı Romain Saiss, Portekiz maçında sakatlık geçirmişti. Sahayı sedyede, gözyaşları ile terk etmek zorunda kalan tecrübeli savunmacı, daha sonra yaptığı açıklamada "Sakatlığıma bakacağız. 55 dakika neredeyse tek bacakla oynadım. Yarı final maçına da çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağım. Takımıma yardım etmek istiyorum" dedi.

Saiss üçüncülük maçında yok

Çeyrek finalde Portekiz galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada yarı finalde de oynamak istediğini belirten Saiss, Fransa'ya karşı da sahaya çıktı. Sakatlığı nükseden kaptan 21 dakika dayanabildi. 32 yaşındaki savunmacı yerini Amallah'a bıraktı. Saiss'in bu kararı sakatlığının ilerlemesine sebep oldu. Fas kaptanının Hırvatistan karşısındaki üçüncülük maçına çıkmaması bekleniyor.

Hırvatistan'ın Dünya Kupası yolu

2022 Dünya Kupası'nda F Grubu'nda mücadele eden Hırvatistan, Fas beraberliği ile şampiyonaya başladı. Kanada karşısında kazanan Hırvatlar, son maçında ise Belçika ile berabere kaldı. Damalılar 5 puan ile F Grubu'nu 2. sırada tamamladı.

İlgini Çekebilir
Arjantin'de final öncesi Messi şoku!
Habere Git

Son 16 turunda E Grubu'nun lideri Japonya ile karşılaşan Hırvatistan seri penaltı vuruşlarıyla tur atladı. Hırvatistan'ı aynı senaryo çeyrek finalde de bekliyordu. Brezilya karşısında seri penaltı atışlarına giden maçın sonunda sevinen taraf Hırvatistan oldu. Yarı finalde Arjantin ile karşılaşan Hırvatistan, mücadeleyi kaybetti ve final şansını kaçırdı.

Fas tarih yazdı

Katar'da dev turnuvaya Hırvatistan karşısında alınan beraberlikle başlayan Fas, gruptaki diğer iki maçını kazandı. Belçika, Kanada ve Hırvatistan'ı geride bırakan Afrika temsilcisi F Grubu'nu lider bitirdi. Son 16'da İspanya'yı penaltılarda, çeyrek finalde Portekiz'i tek golle geçen Fas Dünya Kupası'na damga vurdu. Katar'ın sürpriz takımı Fas, kendi tarihinde ve Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi oldu. Fas, yarı finalde eşleştiği Fransa'ya kaybetti ve finali kaçırdı.

Muhtemel 11'ler

  • Hırvatistan: Livakovic, Juranovic, Lovren, Fvardiol, Sosa, Modric, Brozovic, Kovacic, Majer, Vlasic, Petkovic.
  • Fas: Bounou, Hakimi, Dari, Yamiq, Mazraoui, Ounahi, Amrabat, Ezzalzouli, Ziyech, Boufal, En-Nesyri.
Senin için hazırladığımız haberler