Dani Alves, Cinsel Saldırı İddiasıyla Barselona'da Tutuklandı'

Ali Bozkurt
20.01.2023 - 13:46 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 03:13

La Liga ekibi Barcelona'dan ayrılarak Meksika Ligi ekiplerinden UNAM Pumas'a transfer olan yıldız oyuncu Dani Alves, cinsel saldırı iddiası ile tutuklandı. Detaylar...

Dani Alves, Cinsel Saldırı İddiasıyla Barselona'da Tutuklandı'

AJANSSPOR HABER

39 yaşında güncel futbol hayatına devam eden Brezilyalı dünya yıldızı Dani Alves, 30 Aralık'ta Barselona'daki bir gece kulübünde gerçekleştiği iddia edilen cinsel saldırı iddiasıyla tutuklandı. Detaylar...

Hakim karşısına çıkacak

Dani Alves, 30 Aralık'ta Barselona'daki bir gece kulübünde gerçekleştiği iddia edilen cinsel saldırı iddiasıyla dün gece polisler tarafından gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltında olan 39 yaşındaki futbolcu hakim karşısına çıkacak.

5 yıl sonra Barcelona'ya döndü

2008 yılında 35 milyon Euro bonservis bedeliyle Sevilla'dan Barcelona'ya transfer olan dünya yıldızı bek oyuncusu Dani Alves, 8 yıl formasını giydiği Katalan ekibinden 2016 yılında bonservissiz olarak ayrıldı. Önce Juventus'a daha sonra ise PSG'ye transfer olan Alves, 2019 yılında ülkesinin takımlarından Sao Paulo'ya transfer oldu. 2 sezon formasını giydiği ekipte sözleşmesi sona erdikten sonra 38 yaşında tekrardan Barcelona'ya transfer oldu. 5 yıl sonra takıma katılan Dani Alves, 1 sezon forma giydikte sonra ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Dani Alves'in yeni takımı belli oldu!
Habere Git

Meksika'ya transfer oldu

Barcelona'da forma giydikten sonra kariyerine devam etmek istediğini dile getiren Dani Alves, 39 yaşında Meksika Ligi'ne transfer oldu. Yıldız oyuncu sezon sonuna kadar UNAM Pumas takımında forma giyecek. 12 karşılaşmada 4 asist yaparken bu sezon çıktığı 1 karşılaşmada ise 1 asist yapma başarısı gösterdi.

Milli takımda 126 maçta oynadı

Brezilya Milli Futbol Takımı'nda forma giyen Dani Alves, 126 karşılaşmada forma giyme şansı elde etti. Yıldoz oyuncu bu maçlarda 8 gol atma başarısı elde ederken 21 asist yaptı. 

2022 Dünya Kupası'nda oynadı

39 yaşındaki yıldız oyuncu Katar'da düzenlenen ve Arjantin'in şampiyon olduğu 2022 Dünya Kupası'nda da oynadı. Kariyerinde toplam 11 Dünya Kupası maçında oynayan Dani Alves, gol ve asist katkısı veremedi. Yıldız oyuncu oynanan 5 karşılaşmanın üçünde yedek olurken 2 karşılaşmada forma giyme şansı elde etti. Kamerun maçında 90 dakika Güney Kore maçında ise 27 dakika sahada kaldı.

İlgini Çekebilir
Marcelo ve Dani Alves aynı takımda oynayabilir
Habere Git

238 gole katkı sağladı

Güncel futbol kariyerine devam eden Dani Alves, bu zamana kadar oynadıığ maçlarda 238 gole direkt katkı sağlamayı başardı. Başarılı sağ bek oyuncusu 858 maçta forma giyerken bu karşılaşmalarda 60 gol attı ve 178 asist yapma başarısı elde etti. Yıldız oyuncu bu maçlarda 215 sarı kart görürken 7 ikinci sarı var ve  5 kırmızı kart gördü. Ayrıca toplam 71.395 dakika sahada kaldı.

En verimli Barcelona oldu

39 yaşındaki Sağ Bek oyuncusu kariyerinin en verimli sezonunu Barcelona formasıyla geçirdi. Yıldız oyuncu Barcelona ile 408 karşılaşmada forma giydi. Bu maçlarda 22 gol atan Dani Alves, 105 asist yapma başarısı elde etti.

Kulübü yolları ayırdı

Meksika Ligi Liga MX ekiplerinden Unam Pumas, olaylar sonrası Dani Alves'in sözleşmesini feshettiğini açıkladı. Brezilyalı yıldız bu sezon transfer olduğu Meksika ekibinin formasını 13 maçta terletti ve 5 asist yapmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler