Eski futbolcu Marc Overmars kadınlara taciz mesajından sonra kovuldu

Feride Kara
07.02.2022 - 16:17 | Son Güncellenme: 07.02.2022 - 16:27

Dünyaca ünlü eski Hollandalı futbolcu Marc Overmars Ajax'taki futbol direktörü iken kulüpteki kadın çalışanlara attığı taciz mesajlarının ardından kovuldu

Eski futbolcu Marc Overmars kadınlara taciz mesajından sonra kovuldu

Arsenal, Barcelona ve Ajax'ta futbol oynadığı dönemlere damga vuran isimlerden olan Marc Overmars 2012 yılında başlayan Ajax'taki futbol direktörü görevinde kulüpteki kadın çalışanlara attığı taciz mesajların ortaya çıkmasının ardından kovuldu.

Ajax'tan resmi açıklama

Ajax’ın resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Futbol Direktörü Marc Overmars kulüpten ayrılacak. Son günlerde denetleme kurulu ve CEO Edwin van der Sar’ın yaptığı görüşmelerden sonra bu karar alındı ve Overmars’a iletildi. Kulüpten ayrılma kararının altında, uzun bir süre boyunca birkaç kadın meslektaşına gönderilen bir dizi uygunsuz mesaj yatıyor” ifadeleri kullanıldı.

Overmars: Utanıyorum

Kadınlara taciz mesajlarının ortaya çıkmasının ardından Overmars, “Utanıyorum. Maalesef bu konuda çizgiyi aştığımın farkında değildim. Özür dilerim. Kesinlikle benim durumumdaki biri için bu davranış kabul edilemez. Ajax’tan ayrılmak dışında seçenek yok” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe beğenmedi gönderdi! Şimdi değeri 15 milyon Euro
Habere Git

Edwin Van der Sar: Herkes için korkunç bir olay

Ajax CEO’su ve Overmars’ın eski takım arkadaşı Edwin Van der Sar “Bu durum herkes için korkunç oldu. Ajax’taki herkes için güvenli bir çalışma ortamı çok önemlidir. Önümüzdeki dönemde bu gibi konulara artık daha da dikkat edeceğiz” diye konuştu.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler