Son Dakika Haberleri | Eden Hazard kramponlarını astı

10.10.2023 - 12:25 | Son Güncellenme: 10.10.2023 - 12:29

Son dakika spor haberleri... Real Madrid'in sözleşmesini fesh ettiği 32 yaşındaki Belçikalı futbolcu Eden Hazard kariyerine son verdi. İşte tüm detaylar

Son Dakika Haberleri | Eden Hazard kramponlarını astı

AJANSSPOR - HABER

32 yaşındaki dünyaca ünlü futbolcu Eden Hazard, aktif futbol kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

Sakatlıkları ve aşırı kilolarıyla gündem olmuştu

Lille ve Chelsea kariyerlerinde adını dünyaya duyuran Eden Hazard, 2019'da 115 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer olmuştu. Real Madrid kariyerinde sakatlıkları ve aşırı kilolarıyla anılan Hazard, eleştirilerin odak noktası olmuştu.

Real Madrid, Eden Hazard'ı bu yaz serbest bırakmıştı.

Eden Hazard, Fenerbahçe ile anılıyordu

Türk futbol severler, Eden Hazard'la Haziran 2011'de Hasan Çetinkaya vasıtasıyla tanışmıştı. Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de idari menajerlik görevinde bulunan Çetinkaya, Lille'de fırtınalar estiren Belçikalı yıldız ve menajeriyle temasa geçerek, transfer için nabız yoklamıştı. Ardından 3 Temmuz süreci yaşandı ve Hazard'la ilgili tüm planlar rafa kaldırıldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Avrupa'nın 1 numaralı kulübü oldu
Habere Git

Transfer piyasasını alt üst etmişti

Hazard'ın adeta sırtına alıp taşıdığı Lille takımı 2010-2011 sezonunda Fransa'da hem lig hem de kupa şampiyonu oldu. Ele avuca sığmayan, durdurulması mümkün olmayan Belçikalı yıldız o sezon 54 resmi maçta 12 gol, 14 asiste imza atarak Avrupa transfer piyasasının en çok konuşulan ismi olarak sürekli manşetlerdeydi.

Devleri peşinden koşturdu

Lille'de kalan Hazard 2011-2012 sezonunda inanılmaz istatistiklere ulaştı. 49 maçta 22 gol, 22 asistlik performans sergileyen süper yeteneğin artık Fransa'da kalması mümkün değildi. Real Madrid, Chelsea ve Bayern Münih'ten resmi teklif alan Hazard, 35 milyon euro bonservis karşılığında Chelsea'ye transfer oldu. Premier Lig sahnesine çıkan Belçikalı yıldız hız kesmedi ve şovuna devam etti. İngiliz ekibinde 7 sezon aralıksız forma giyen Hazard, 352 resmi karşılaşmada 110 gol, 92 asiste imza attı.

Hasan Çetinkaya: "Fenerbahçe'ye müthiş bir sempatisi vardı"

Hasan Çetinkaya ile Eden Hazard arasında yakın bir arkadaşlık bulunuyor. Çetinkaya, Hazard'a talip olduğu o günleri şöyle anlatıyor:

"Hazard eski bir dostum ve arkadaşım. 15-16 yaşından beri tanırım. O zaman Lille'de oynuyordu. Fenerbahçe'ye karşı müthiş bir sempatisi vardı. Bizim konuştuğumuz dönemlerde takımda Hazard, Gervinho ve Sow vardı. Sadece oradan Sow'u alabildik. Eden Hazard farklı boyuta geçti. Avrupa'nın en önemli kulüplerinden teklif aldı. Avrupa'nın en büyük yetenekli yıldız adaylarından biriydi. Gönül isterdi ki o zamanlar Fenerbahçe'ye gelsin. Bakalım zaman gösterecek. Bana sözü var. Hazard bir gün Fenerbahçe forması giyebilir..."

Senin için hazırladığımız haberler