Dünyaca ünlü tenisçiler boykota hazırlanıyor!

18.03.2021 - 21:49 | Son Güncellenme: 21.03.2021 - 12:16

Dış haberler… Kanadalı tenisçi Denis Shapovalov, İspanyol Mundo Deportivo Gazetesi’ne verdiği demeçte, Kovid-19 sonrası turnuvalardaki para ödüllerinin düşmesini gerekçe göstererek boykotun yakın olduğuna dair ilk sinyalleri verdi. “Turnuvalardan çekilmeyi düşünen çok fazla sporcu var” diyen Shapovalov, 1 yıl içinde meydana gelen 3 kat düşüşün makul olmadığı inancında. İşte detaylar…

Dünyaca ünlü tenisçiler boykota hazırlanıyor!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Kovid-19 pandemisinin en etkili olduğu spor organizasyonlarından birisi de tenis. Bir önceki yıl kazanana 500 bin Euro ödül verilen turnuvalarda bu yıl, bu rakamdan 3 kat daha az para veriliyor.  Örneğin, 2020 Dubai şampiyonu Novak Djokovic, turnuvadan 500 bin Euro kazanmıştı. Bu yıl ki ödül miktarı 120 bin Euro bandına çekildi. 21 yaşındaki Shapovalov, mevcut sistemin sürdürülebilir olmadığını ileri sürüp, tenisçilerin turnuvalardan çekileceğini; bir nevi boykot yaşanacağını söyledi.

Shapovalov, “Çok sayıda kayıp olacak”

Bu yıl ATP Dubai’de yarı finali gören genç Kanadalı Shapovalov, ödülde yaşanan düşüşten ötürü tenisçilerin turnuvaları boykot edeceğini düşünüyor. “Ödül parası çok düşük olduğu için turnuvaları terk eden oyuncular olacak. Bu kadar düşük meblağa oynamak motive edici değil. Para ödülünü yukarıya çekmek için bir yol bulmalılar. Bu rakamlarla çoğu oyuncunun oynamaya yanaşacağını düşünmüyorum.

Rafael Nadal, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Roger Federer, Wawrinka ve Kyrgios gibi üst düzey tenisçiler, Miami Açık’ta boy göstermeyecek. 2019 yılında Miami Açık’ın (ATP ve WTA) toplam ödül miktarı 16,7 milyon Dolar civarındaydı. Bu rakam, bu yıl 6 milyon Dolar seviyelerine geriledi.

Senin için hazırladığımız haberler