Beşiktaş'ın yeni yabancı transferleri kulübeye mahkum

İsa Kethüda
18.09.2023 - 12:32 | Son Güncellenme: 18.09.2023 - 13:43

Beşiktaş'ın yedi yeni yabancı transferleri beklentileri banko olamadı. Şenol Güneş, Amartey ve Bailly'e rağmen stoperde Necip Uysal'ı oynatmak zorunda kalıyor. İşte yenilerin performansı

Beşiktaş'ın yeni yabancı transferleri kulübeye mahkum

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Trabzonspor'a deplasmanda 3-0 kaybederek 24 maçlık yenilmezlik serisini kaybederken, yeni transferleri de bir kez daha tartışma konusu oldu. Siyah Beyazlılar'ın bu sezon kadrosuna kattığı oyuncuların çoğundan henüz yararlanmaya başlamış değil. Savunma hattına yüksek maliyetli oyuncular alınmasına rağmen teknik direktör Şenol Güneş, Trabzonspor karşısına da jokeri Necip Uysal ile çıkmak zorunda kaldı.

Amartey bel ağrısında Trabzon'a gitmedi

Beşiktaş, yaz transfer döneminde stoper mevkisine iki yeni isim aldı: Daniel Amartey ve Eric Bailly... Amartey iki Süper Ligi'nde toplam 92 dakika süre alırken, 6 kez sahne aldığı UEFA Konferans Ligi'ndeyse 315 dakika oynadı. 28 yaşındaki Ganalı stoper, belindeki ağrılar nedeniyle Trabzon deplasmanına götürülmedi.

Bailly ilk maçı yedekte bitirdi

Transferin son günlerinde alınan Eric Bailly ise Trabzon'a götürülse de Güneş, onunla başlamayı tercih etmedi. Milli aradan önce Siyah Beyazlı takıma katılan 29 yaşındaki Fildişili oyuncu ilk kez yer aldığı takım kadrosunda süre alamadı. Güneş, Amartey'nin yokluğunda Bailly'yi değil Necip Uysal'ı sahaya sürdü.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Cengiz Ünder açıklaması! Kaç hafta yok?
Habere Git

Onana neredeyse kiralık gidiyordu

Sadece stoperde değil diğer mevkilerdeki yeni transferlerden de Beşiktaş henüz verim almaya başlamış değil. Büyük beklentilerle alınan Jean Onana, 6 maçta sadece 109 dakika süre aldı. Yer aldığı maçlarda yaptığı bireysel hatalarla çok çabuk gözden düştü. Transfer döneminde Kamerunlu önliberonun bir ara kiralık olarak gönderilmesi dahi gündeme geldi. 

OX 4 maçta sadece 98 dakika aldı

İstanbul'da yaklaşık bir hafta süren sakatlık tetkiklerinden sonra Beşiktaş'a imza atan OX lakaplı Alex Oxlade-Chamberlain de Şenol Güneş'ten formayı tartışmasız alabilmiş değil. İngiliz futbolcu 4 maçta ancak 98 dakika oynayabildi. Sivasspor maçındaki performansı beğenilse de Trabzonspor maçı hazırlıkları döneminde sağlık nedenleriyle üç idmanı kaçırdığı öğrenildi. Trabzon'a götürüldü ama sahaya sürülmedi.

Rebic daha sazı eline almış değil

Beşiktaş'ın büyük beklentilerle transfer ettiği isimlerin başında Ante Rebic geliyor. Sırp futbolcu ilk defa 11'de Trabzonspor maçında yer alabildi. 29 yaşındaki sol kanat 7 maçta 180 dakika süre alabildi. Rebic, henüz skora gol veya asist olarak, doğrudan bir katkı yapabilmiş değil. Trabzon'daki performansı da hayal kırıklığı yarattı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe transferi resmen duyurdu! Sözleşme 3 yıl...
Habere Git

Zaynutdinov 1 asist yapabildi 

Siyah Beyazlılar'ın sürpriz transferlerinden Bakhtiyor Zaynutdinov'u teknik direktör Şenol Güneş genelde hamle oyuncu olarak kullandı. Kazak futbolcu toplam 4 maçta 96 dakika forma giyebildi. 25 yaşındaki orta saha bir asiste imza attı.

En hazırı ve iyisi Rachica

Beşiktaş'ın yeni sezon yabancı transferleri içinde en hazır olan isim kuşkusuz Milot Rachica... 27 yaşındaki Kosovalı sağ kanat, 5 maçta 261 dakika forma giydi. Rachica, 1 gol ve 1 asiste imza atarak, yeni transferler içinde skora en fazla katkı yapan futbolcu olarak da öne çıkmayı başardı.

Taraftarın gözü Şenol Güneş'te

Sonuç itibarıyla Beşiktaş'ın yeni yabancı transferlerinin neredeyse tamamı henüz takıma katkı vermeye başlamış değil. Hem süre alma konusunda hem de skora doğrudan etki bakımında teknik direktör Şenol Güneş'i mutlu edecek durumda değiller. Taraftarın büyük güven duyduğu Güneş'in bu tabloyu bir an önce değiştirmesi gerekiyor.

İlgini Çekebilir
TFF'nin Stefan Kuntz'a ödeyeceği tazminat belli oldu!
Habere Git

Beşiktaş'ın Yeni Yabancılarının Performansı

Futbolcu Mevki Maç Süre Gol Asist
Daniele Amartey     Stoper 6 407 1 -
Eric Bailly Stoper - - - -
Jean Onana Önlibero 6 109 - 1
Alex Oxlade-Chamberlain Orta Saha 4 98 - -
Ante Rebic Kanat     7 180 - -
Bakhtiyor Zaynutdinov Orta Saha 4 96 1 -
Milot Rachica Kanat 5 261 1 1
Senin için hazırladığımız haberler