'Dünyanın bileğini' bükmek istiyor

18.10.2015 - 11:53 | Son Güncellenme: 18.10.2015 - 11:53

Bilek güreşinde 21 yaş altı bayanlarda dünya üçüncüsü olan milli sporcu Gülhan Bilgiç, gelecek yıl yapılacak dünya ve Avrupa şampiyonlarında birincilik hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Düzce Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman en iyi olmayı amaçladığını, katıldığı tüm şampiyonalarda derece elde ettiğini söyledi.

Bilgiç, Malezya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu ancak bu sonucun kendisini memnun etmediğini belirterek "Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Avrupa ve dünya şampiyonalarında bunu telafi edeceğim. Amacım Türkiye'nin bileğini büktürmeyerek daha üst düzey başarılar elde etmek" diye konuştu.

Bilek güreşini kadınların da zorlanmadan yapabileceğini anlatan Bilgiç, şöyle konuştu:

"Bilek güreşinde Türkiye dünyada önemli bir yere sahip. Derecelerimiz çok iyi fakat hiçbir şekilde bilek güreşinin adını Türkiye'de duyuramıyoruz.  Diğer spor branşları bizim önümüzde yer alıyor. Biz ülkemize çok sayıda madalya getirirken, hiçbir şekilde adımızı bir yerde göremiyoruz. Gittiğimiz turnuvalara yüz veya üzeri sporcu katılıyor, her girdiğimiz turnuvada da en az 60 madalya kazanıyoruz. Her birimiz bu sporu duyurmak için çabalıyoruz ama çabalarımız bu anlamda boş kalıyor. Bir türlü sesimizi duyurma anlamında hedefimize ulaşamıyoruz. Bilek güreşini insanlarımıza tanıtamıyoruz."

- "Milli forma gurur verici"
Bilgiç, bilek güreşine karşı bir ön yargının olduğunu dile getirerek "Bunu herkes yapabilir, sporcu olmaya gerek yok' gibi algı var.  Milli takım olarak Türkiye için çabalıyoruz. Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılıyoruz. Madalyalar kazanıyoruz" ifadesini kullandı.

Milli formayı taşımanın çok gurur verici bir duygu olduğunu vurgulayan Bilgiç, katıldığı her turnuvadan madalyayla dönmenin mutluluğunu yaşadığını, bunu gelecek yıl düzenlenecek turnuvalarda sürdürmek istediğini kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler