Dünyanın en çok seyirci çeken ligini boş statlar bekliyor

09.03.2020 - 19:11 | Son Güncellenme: 09.03.2020 - 19:14

Dünyanın en çok seyirci çeken ligini boş statlar bekliyor

Çağın salgın hastalığı olarak ortaya çıkan Koronavirüs, spor müsabakaları içinde en çok tribünlere çok seyirci çeken futbolu etkiliyor. Salgından en çok etkilenen Avrupa ülkesi İtalya olurken, hastalık Almanya'da da görülmeye başladı. Geçtiğimiz hafta sonuna kadar alışıldık şekilde dolu tribünler önünde oynanan Bundesliga ve 2. Bundesliga maçlarını bu hafta sonu itibarıyla boş tribünler bekliyor. 

Koronovirüsün bulaşma tehlikesinin çok yüksek olması nedeniyle Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülke genelinde 1000 kişiyi geçen organizasyonlara seyirci alınmaması tavsiyesinde bulundu. Bunun üzerine ilk açıklama Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Sağlık Bakanı Pazar akşamı katıldığı bir televizyon programında Spahn'ın tavisye kararına uyacakları açıklaması yaptı. Bununla birlikte Almanya'nın en büyük derbisi olarak kabul edilen Dortmund-Schalke maçı dahil eyaletteki tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak. 

Peki Bundesliga'nın tamamının akıbeti ne olacak. Lig tatil edilecek mi? Durum ne kadar ciddi? Bununla ilgili cevapları ise Almanya Futbol Ligi DFL CEO'su Christian Seifert verdi. Bild internet sitesinde canlı yayında soruları cevaplayan Seifert, maçların seyircili oynama ihtimalinin gerçekçi olmadığını açıklarken şunları söyledi.

Seyircisiz maçlar: Hepimiz Bundesliga'nın tanındığı gibi sürmesini istiyoruz. Dolu statlarla. Ancak bu şu anda bir soru işareti. Bu konuda yönetimde aramızda bir görüşme yaptık Buna hazırlıklı olmak mümkün değil. Bu kararı yetkili mercilerin vermesi gerekiyor. Biz tabi ki seyircili oynamayı istiyoruz. Ancak bu ne kulüpleri ne de DFL'nin elinde. Biz kalsa hafta sonu statlara seyirci alırız. Ama bu pek gerçekçi gözükmüyor.

Ligin ertelenmesi: Ligin oynanmasına karar verdik. Sadece futbol oynanacak. Ancak kaç maç seyircisiz oynanacak buna yetkili kurumlar karar verecek. 

Haksız rekabet ihtimali: Evet ama bu yanlış bir tartışma. Kulüplerin gelirleri de söz konusu. Ama gerçek Almanya'nın bu virüs ile mücadele etmesi gerektiği. İlk defa yaşadığımız olağanüstü bir durumla karşı karşıyayız. Bu sadece bizi değil, hentbol, basketbol ve 3. Lig'i de etkiliyor. Buralarda tribün gelirleri yaşamsal önemde. Biz Bundesliga'da bu konuda konforlu bir durumdayız. 

Bir haftalık ara: Sezon sonunda sportif kararlar almamız gerekiyor. Diğer her şey ciddi sonuçlar doğuracak sportif bir kaosa yol açar. Maçlara ara vermek hayal. Bu bir şey getirmez. Bunun sonu düşünülmüyor. 

Sözleşmeler var. Sportif sonuçlar var. Düşme, çıkma gibi. Bizim düzenli bir lig planına ihtiyacımız var. Bunu sonlandırma ihtimali yok. Mayıs ortasında sonuçlanmış bir puan tablomz olmalı ki kulüpler plan yapabilsin

Ertelemeler: 2. Lig'de bazı haftalar ertelenebilir mi diye inceliyoruz. Ancak Bundesliga'da uluslararası maçlar nedeniyle bu çok zor.

AJANSSPOR / HÜSEYİN ÖZKÖK

Senin için hazırladığımız haberler