Dünyanın en iyi okçuları Samsun'da buluşacak

25.09.2018 - 14:11 | Son Güncellenme: 25.09.2018 - 14:11

Samsun, dünyanın en iyi sporcularının katılacağı Okçuluk Dünya Kupası'nın finaline ev sahipliği yapacak. Organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek isimler başarılı olmanın planlarını yapıyor.

32 okçu katılacak

Batı Park'taki Okçuluk Salonu'nda 29-30 Eylül tarihlerinde yapılacak final ayağına, 13 ülkeden dünyanın en iyi 32 okçusu katılacak.

Türkiye’yi temsil edecek isimler

Şampiyonada Türkiye'yi milli sporcular Mete Gazoz, Yasemin Ecem Anagöz, Fatih Bozlar, Gizem Elmaağaçlı, Demir Elmaağaçlı ve Yeşim Bostan temsil edecek.

Samsun halkına davet

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsun'da dünyanın en iyi okçularını ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Karayılmaz, "Dev şampiyonada, 13 ülkeden 32 sporcumuzu Samsun'da ağırlamak bizim için gurur verici olacak. Şampiyona için hazırlıklarımızı tamamladık. Şampiyonada ilimizi temsilen Samsun Okçuluk Spor Kulübü sporcumuz Fatih Bozlar ve Okçuluk Milli Takımı'mızdan 5 sporcu olmak üzere toplam 6 sporcumuz madalya için mücadele verecek. Milli takım sporcularımızın şampiyonada madalya alacaklarına inanıyorum. Şehir olarak hazırız. Dünyanın en iyilerinin yarışacağı bu okçuluk şölenine tüm Samsun halkını davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler