İstanbul'da Final Havası! Hakan Çalhanoğlu mu, İlkay Gündoğan mı?

Akın Ungan
09.06.2023 - 18:52 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 20:37

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City ile Inter karşılaşıyor. Tüm dünyanın gözü, İstanbul'daki dev finalde. Kupayı Hakan Çalhanoğlu mu, İlkay Gündoğan mı kaldıracak?

İstanbul'da Final Havası! Hakan Çalhanoğlu mu, İlkay Gündoğan mı?

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale gelindi. Manchester City ile Inter karşı karşıya gelecek. İstanbul'da düzenlenen dev organizasyonda kupanın sahibi belli olacak.

Sahada iki Türk!

İstanbul'daki finalde iki Türk sahaya çıkacak. Inter'de forma giyen A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Manchester City'nin Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan ile karşılaşacak. İki Türk de kupayı kaldırmak için mücadele edecek.

İstanbul dev finale hazır

Devler Ligi finali için İstanbul tüm hazırlıklarını tamamladı. Spor dünyasının en prestijli finallerinden birine ev sahipliği yapacak olan şehir asayiş, ulaşım ve sağlık konularında tüm tedbirleri aldı. Finalin oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bazı yolların ulaşıma kapatılacağı bildirildi.

İlgini Çekebilir
"Belki beni, belki İlkay'ı destekleyecekler... Ama ben Türk Milli Takımı için oynuyorum"
Habere Git

15 bin 850 polis görevlendirildi

İstanbul Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü, Şampiyonlar Ligi final müsabakası için kentte güvenlik tedbirlerini artırdı. Stat ve çevresi, havalimanları, toplu taşıma istasyonları ile taraftarların olacağı meydanlar ve kaldıkları otellerin bulunduğu alanlarda 15 bin 850 polis görevlendirildi. Asayiş önlemleri kapsamında, stadın çevresi de emniyet kameralarıyla izlenecek.

180 sağlık çalışanı, 32 ambulans ve 8 revir

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi finali ve beraberinde düzenlenecek etkinlikler dolayısıyla sağlık ihtiyaçlarını gidermek için yürüttüğü hazırlıkları tamamladı. 180 sağlık çalışanı, 32 ambulans ve 8 revirin hizmet vereceği açıklandı.

Seyircilere ücretsiz otobüs ve metro hizmeti

Final maçı için 25 birimi ve 117 personeliyle sahada olmayı planlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hazırlıklarını tamamladı. İETT, final maçı için 500 otobüs ile biletli ve akredite seyircilerin stada ücretsiz transferini sağlayacak. Transfer için Yenikapı, Beşiktaş, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan otobüsler hareket edecek. Biletli seyircilerin ve akreditasyonlu kişilerin, 9-10 Haziran ile 11 Haziran saat 12.00'ye kadar otobüsleri ve metroları ücretsiz kullanması sağlanacak.

İlgini Çekebilir
Şampiyonlar Ligi'ni anlatacak spiker belli oldu
Habere Git

Manchester City - Inter Şampiyonlar Ligi finalinin tarih ve saati

Manchester City ile Inter arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran Cumartesi günü, saat 22.00'de başlayacak. Karşılaşma İstanbul'da, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Manchester City - Inter Şampiyonlar Ligi finalini canlı yayınlayacak kanal

Manchester City - Inter UEFA Şampiyonlar Ligi finali, TV 8 kanalı ve EXXEN platformu canlı olarak yayınlayacak. Mücadeleyi AJANSSPOR MAÇ MERKEZİ'nden canlı olarak takip edebilirsiniz.

11'ler belli oldu 

  • Manchester City: Ederson, Akanji, Stones, Dias, Ake, Rodri, İlkay Gündoğan, De Bruyne, B. Silva, Grealish, Haaland 

  • Inter: Onana, Dumfries, Acerbi, Dimarco, Darmian, Brozovic, Bastoni, Barella, Hakan Çalhanoğlu, Lautaro, Dzeko 
Senin için hazırladığımız haberler