Durdurulamıyor: Aslan'ın gol makinesi

27.02.2021 - 19:53 | Son Güncellenme: 27.02.2021 - 20:37

Galatasaray haberleri... Süper Lig ekibi Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Mostafa Mohamed, Erzurumspor maçında yine kilidini açan isim oldu ve farkı da o açtı. Peki Mısırlı yıldız sarı-kırmızılı takım ile kaçıncı golünü attı? İşte detaylar...

Durdurulamıyor: Aslan'ın gol makinesi

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Zorlu bir transfer süreci Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Mostafa Mohamed'den resital devam ediyor.

Başakşehir karşılaşmasıyla gol hesabını açan Mısırlı yıldız, kupadaki Alanya maçı Fenerbahçe derbisi ve Kasımpaşa karşılaşmasının ardından da Erzurum'u da boş geçmedi. 38'de kilidi açan genç golcü 45'te de farkı ikiye çıkardı. Galatasaray kariyerindeki gol sayısını 6'ya çıkaran Mostafa Mohamed, tüm takıma güven veriyor.

Havanın da hakimi

Erzurum maçı öncesi Mostafa Mohamed'in bir istatistiği de dikkat çekmişti. Mısırlı golcü Galatasaray'ın maç başına en çok hava topu kazanma ortalamasına sahip futbolcusu olmuştu. 

Maç başına 3,2 hava topu kazanan Mostafa Mohamed; Luyindama, Marcao ve Donk'tan da daha iyi ortalama elde etti. Mısırlı golcü, Galatasaray'ın ezeli rakiplerinin santrforlarından da bu alanda önde. 

Fenerbahçe'nin golcülerinden Thiam ve Samatta 1,8; Beşiktaş'ın forvetlerin Larin 2,8, Aboubakar ise 1,1 hava topu kazanma ortalaması tutturdu.

İşte Mostafa Mohamed'in skor ürettiği maçlar:

Süper Lig: 

  • Başakşehir: 1 gol
  • Fenerbahçe: 1 gol
  • Kasımpaşa: 1 gol
  • Alanyaspor: -
  • Erzurumspor: 2 gol

Türkiye Kupası: 

  • Alanyaspor: 1 gol

Ya Mustafa ya Mustafa...

Galatasaray'ın devre arasında Zamalek'ten transfer ettiği Mostafa Mohamed gollerine devam ederken sarı kırmızıların yönetiminden Mısırlı oyuncuya jest geldi.

Telekom Stadı'nda Mohammed'in attığı gollerden sonra 1960'ta mısırlı şarkıcı Bob Azzam tarafından seslendirilen "Ya Mustafa Ya Mustafa" şarkısı çalınmaya başladı.

Şarkının sözleri Said el-Masri tarafından yapılmış Mohamed Fawzi tarafından bestelenmişti. Ya Mustafa ya Mustafa şarkısının Türkçe dahil birçok lisanda coverları yapılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler