Durmuş Ali Tınkır'a Olympiakos Hentbol takımından şok karar

30.10.2019 - 01:15 | Son Güncellenme: 30.10.2019 - 01:15

 Durmuş Ali Tınkır'a Olympiakos Hentbol takımından şok karar

Asker selamı veren Türk sporculara yurt dışında zorluk çıkartılmaya devam ediyor. Almanya Bundesliga 2 liginde St. Pauli takımından asker selamı verdiği için gönderilen ve Başakşehir'in transfer ettiği Enver Cenk Şahin'den sonra benzer bir sorun Yunanistan'da forma giyen Türk hentbolcular yaşıyor.

Asker selamı veren ve Yunanistan'da Olympiakos'ta forma giyen Durmuş Ali Tınkır ile AEK'da oynayan Yunus Özmusul'a karşı yaptırımları uygunlandı.

Yunanistan'ın AEK takımında kalecilik yapan Yunus Özmusul'da aynı sorunu yaşamaya devam ediyor. Yunus hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. 

Peki Durmuş Ali Tınkır Kimdir?

17 Mart 1994 yılında Konya'da dünya geldi. Konya Selçuk altyapısından yetişen Durmuş Ali daha sonra Selka Eskişehir hentbol takımına transfer oldu burada yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Tınkır Ali milli takıma yükselme başarısı yakaladı. Milli takımdan ise Yurt dışına transfer oldu. Yunanistan'ın Olympiakos takıma transfer olan Durmuş Ali yaptığı asker selamından sonra takımdan ayrıldı. Şimdi ki durağı ise henüz açıklanmadı.

2021 Hentbol Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 4.Grupta Belçika ve Estonya ile mücadele eden A Milli Takımımızın oyuncular ve teknik kadro, grubu lider bitirdiği Belçika maçının ardından basın mensuplarına dönerek asker selamı verdiler. 

İlk olarak Olympiakos'un sağ oyun kurucusu Durmuş Ali Tınkır takımdan gönderildi.  Durmuş Ali'nin takımdan gönderilme sebebi 'Asker Selamı' olarak açıklandı.

Senin için hazırladığımız haberler