Dursun Özbek açıkladı! Tete davası, Batshuayi ve Oğuz Aydın transferleri...

Aleyna Gürgen
28.06.2024 - 11:24 | Son Güncellenme: 28.06.2024 - 11:47

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, forma sponsorluk anlaşmasının imza töreninde Tete davası, Michy Batshuayi ve Oğuz Aydın transferleri hakkında konuştu.

Dursun Özbek açıkladı! Tete davası, Batshuayi ve Oğuz Aydın transferleri...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek forma sponsorluk anlaşmasının imza töreninde konuşma yaptı. Özbek açıklamalarında Oğuz Aydın'ın transferi gibi önemli konular hakkında da konuştu.

Özbek'ten Yılmaz açıklaması

Dursun Özbek açıklamalarında Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Barış Alper Yılmaz için "Barış Alper Yılmaz bizim değerli bir oyuncumuz. Bu seneki transfer politikamızda şampiyon takımı bozma niyetinde değiliz. Omurgayı aynen tutma düşüncesindeyiz. Bugüne kadar herhangi bir futbolcumuzla ilgili teklif de gelmiş değil. Bu sene ligdeki ve Avrupa'daki yarış çok çetin geçecek. Ona bağlı olarak takımın daha güçlü hale gelmesi için uğraşıyoruz."

"Galatasaray'a çok büyük bir gelir sağlayacak bir anlaşma"

Sponsorluk anlaşmasının Galatasaray'a sağlayacağı katkıdan da bahseden Özbek şunları söyledi: "Aynı anda hem Nike ile hem başka firmayla görüşmelerimiz vardı. İbrahim Hatipoğlu, Puma'yı Galatasaray'a getirdi. O dönemde Galatasaray'daki yönetim kurulu ekibinde Erden Timur da vardı. Güzel bir anlaşma yaptığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki 5 sene içinde Galatasaray'a çok büyük bir gelir sağlayacak bir anlaşma."

"Kulübün ekonomik düzeyinin dikkate alınması gerekiyor"

Dursun Özbek, Galatasaray'daki transfer süreci için ise "Bu benim 5'inci veya 6'ıncı transfer sürecim. Önemli süreçler. Galatasaray yarışmacı bir takım. En iyi transferi yapmak zaten hedefi. Baskı demek yerine iyi incelenip, iyi kararlar alınması gereken konu olduğunu düşünüyorum. Attığınız imza artık sizi bağlıyor. Kulübün ekonomik düzeyinin dikkate alınması gerekiyor." dedi.

"Niyetimiz kampa eksiksiz gitmek"

Galatasaray Başkanı Özbek açıklamasına şu sözlerle devam etti: "3 Temmuz'da Kemerburgaz'da sezonu açacağız. Elbette ki bütün takım 3 Temmuz'da bir araya gelemeyecek. Çünkü milli takımlarında olan oyuncularımız var. Eğer transferi yetişmiş oyuncular varsa onlar da katılacak. Çok iyi bir takımımız var. Ligde 102 puana ulaşmış, rekorların hepsini kırmış bir takım. Bu takımı tutacağız. Nokta eksiklerimiz var. Onları tamamlamak üzere çalışıyoruz. Niyetimiz kampa eksiksiz gitmek. Hem scout ekibimiz hem yönetim kurulu arkadaşlarımız, hocalarımız çalışıyor. Her gün bir aradayız"

Özbek'ten Oğuz Aydın açıklaması

Dursun Özbek açıklamalarında genç futbolcu Oğuz Aydın'dan da bahsetti. Özbek, Aydın'ın Galatasaray gündeminde olabileceğini şu sözlerle belirtti: "Oğuz Aydın Türkiye'nin iftihar ettiği bir futbolcu. Uzun yıllar Türk futboluna hizmet verecek. Bütçe çalışmalarımız doğrultusunda gündemimizde olabilecek bir futbolcu."

"Florya'yı boşaltmamız gerekiyor"

Galatasaray Başkanı Özbek, takımın sezonun devamında Kemerburgaz'da olacağını belirtti ve şunları söyledi: "Sezonun devamında da Kemerburgaz'da olacağız. 3 Temmuz'da sezonu açıyoruz, 9 Temmuz'da takım yurt dışına kampa gidecek. Ufak tefek eksikler olsa bile 9 Temmuz'a kadar tamamlanacak. Sonraki antrenman sürecinde Kemerburgaz'da kalacağız. Florya'yı boşaltmamız gerekiyor. 6 Temmuz'da önemli bir genel kurulumuz var. Florya'nın ve bazı gayrimenkullerimizin projelendirilmesi için yetki isteyeceğiz. Florya'yı boşaltmamız mutlaka gerekli. Gece gündüz çalışıyoruz. 3 Temmuz'da Kemerburgaz hazır olacak." 

"Bankalar Birliği'nden çıkma arzumuz yeni değil"

Bankalar Birliği'nden çıkmak istediklerini de vurgulayan Dursun Özbek hazırlıklarını şöyle anlattı: "Bankalar Birliği'nden çıkma arzumuz yeni değil. 5-6 senedir aynı şeyi söylüyorum. Bankalar Birliği anlaşmasından bir şekilde çıkmalıyız. Bunun için projeler yaptık. Riva'dan başladık, Florya, Kemerburgaz... Florya önemli projelerimizden bir tanesi. Florya'yı boşalttığımız için oranın imar edilmesi lazım bir şekilde. Bankalar Birliği'nin koyduğu yapılandırma şartlarının artık olmaması lazım. Borçlanma yasağı gibi bazı hususlar bu yapılandırmadan çıkmayı gerektiriyor. Hazırlıklarımız o yönde. Öncelikle Bankalar Birliği'nden çıkacağız sonra buradaki projelere devam edeceğiz. 6 Temmuz'da genel kurul bize yetki verirse projelere devam edeceğiz. Galatasaray'ın faaliyet dışı projelerini bitirmesi lazım."

"Geçen sene biraz da mecburduk..."

Galatasaray'ın bütçe çalışmalarından da bahseden Başkan Özbek şu ifadeleri kullandı: "Geçen seneden geri kalmamalıyız. Görüşmelerimizi yapıyoruz. Geçen seneki seviye ile aynı hatta üzerine çıkmayı planlıyoruz. Futbol takımımız bu sene çok başarılı oldu. Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. İnşallah orada yolumuza devam edeceğiz. Bir önceki sene şampiyon olmuştuk, bir anda geçmişi katlayarak sponsorluk hedeflerine ulaştık. Bütçemizi ona göre hazırlıyoruz. Geçen sene biraz da mecburduk çünkü Bankalar Birliği anlaşması gereğince sponsorluk gelirinin yüzde 50'si onlar tarafından kesiliyordu. Dolayısıyla bütçenin iki mislini hazırlamak zorundaydık. Bu sene o zorunluluk yok ama hedefleri büyütmek için hiçbir zaman bir önceki senenin altında kalan faaliyetimizin olmaması lazım."

Dursun Özbek'ten Tete açıklaması

Özbek'in açıklamalarında Galatasaray'ın geçtiğimiz yaz transfer döneminde Shakhtar Donetsk'ten kadrosuna kattığı futbolcu için Ukrayna takımının açtığı dava gündeme geldi. Galatasaray Başkanı Özbek, Galatasaray'ın ceza alma ihtimali için şunları söyledi: "Dava ertelendi. Aslında 27'sindeydi, 11 Temmuz'a ertelendiğini duyduk. Davanın sonucunu beklemek lazım."

Batshuayi transferi ne durumda?

Michy Batshuayi'nin transferi hakkında konuşan Özbek "Transfer sürecinde en zor soru kimi transfer ediyorsun, ne zaman transfer ediyorsun... Transfer sürecini, maliyetini etkileyen sorular. Açıklamamızı genellikle transfer bittikten sonra yapmayı daha uygun görüyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler