Dursun Özbek açıkladı: Transferde Mauro Icardi ve Barış Alper Yılmaz kararı!

Cem Ergün
24.05.2024 - 13:16 | Son Güncellenme: 24.05.2024 - 13:32

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yarın yapılacak olan seçimli olağan genel kurul öncesi açıklamalarda bulundu. Başkan Özbek, transfer hakkında da önemli sözler sarf etti. İşte detaylar...

Dursun Özbek açıkladı: Transferde Mauro Icardi ve Barış Alper Yılmaz kararı!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, yarın yapılacak olan seçimli olağan genel kurula hazırlanıyor. Seçimde tekrardan aday olacağını açıklayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Milliyet'e özel açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, başkan adaylığını açıklayan Süheyl Batum'dan, takımın yıldızları Mauro Icardi ve Barış Alper Yılmaz'ın transferlerine kadar birçok konuda konuştu. İşte Özbek'in sözleri...

"Uykularımızı kaçıran bir kararımız olmadı"

Dursun Özbek, "Pişmanlıklarınız var mı?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi: "Galatasaray Spor Kulübü başkanı olarak her gün birçok kararı arkadaşlarımla birlikte veriyoruz. Kimi zaman bu kararların bir bölümü istediğimiz sonuçları yaratmasa da bu dönemde uykularımızı kaçıran bir kararımız, bir pişmanlığımız olmadı. Ben şuna inanıyorum; ne olursa olsun, bir insan huzur içinde yastığa başını koyabiliyorsa, orada her şey yolundadır. Bu açıdan bu dönemde başardıklarımızla çok şanslı olduğumu düşünüyorum."

"Hakemlerin peşine düşen bir başkan var"

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabetten de bahseden Dursun Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü olarak, rekabetin bu noktaya çekilmemesi, kardeşin kardeşe düşman edilmemesi gerektiğini farklı zamanlarda, farklı ortamlarda, defalarca söyledik. Ama karşımızda bu rekabeti hakemlerin peşine düşmeye, onları rahatsız etmeye götüren bir kulüp başkanı var. Ben sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olmadığını düşünüyorum. Bu tavırdaki insanların Türk Futbolu’ndan temizlenmesi gerekiyor." dedi.

"TFF Başkanı olmak gibi bir düşüncem yok"

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı hakkında gelen soru üzerine Özbek, "Benim TFF Başkanı olmak gibi bir düşüncem yok. TFF seçimleri gündemimizde değil, tek gündemimiz Pazar günü kazanacağımız şampiyonluk. Zamanı geldiğinde, adaylar belirlendiğinde biz de genel kurul üyelerimizle gider, Türk Futbolu’nun geleceği için oyumuzu kullanırız. Şu anda yaptığımız her yorum spekülasyon olur, buna da gerek yok" açıklamasında bulundu.

"Galatasaray’da görev almak için hazırlıklı olmadıklarını gözlemliyorum"

Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum ve Ünal Aysal'ın hazır olmadığını ifade eden Başkan Özbek, "Bizim Galatasaray’ın konularını konuştuğumuz, tartıştığımız 2 platform var. Divanımız ve genel kurulumuz... Bu arkadaşlar 10 seneden beri ne divana gelmişler, ne genel kurullara gelmişler. Galatasaray’ın durumunu bilmediklerini ve bundan dolayı bu açıklamaları yaptıklarını düşünüyorum. Ayrıca Galatasaray’da görev almak için hazırlıklı olmadıklarını gözlemliyorum. Zaten Süheyl kardeşim de 10 günde hazırlandıklarını söylüyor. Yine de umarım bu birliktelik uzun sürer ve Galatasaray’a yararlı olma fırsatı yakalarlar." dedi.

Özbek'ten Erden Timur sözleri

Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur hakkında da konuşan Dursun Özbek, "Erden kardeşim iyi bir Galatasaraylı. Galatasaray’a çok büyük katkıları oldu. Konu Galatasaray olunca biz her zaman onunla bir aradayız, olmaya da devam ederiz. Galatasaray’da ihtiyaç duyulduğunda kimsenin görevden kaçtığını görmedim, bundan sonra da bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum." ifadelerinde bulundu.

Mauro Icardi ve Barış Alper Yılmaz açıklaması

Dursun Özbek, son olarak "Barış Alper Yılmaz'ı satacak mısınız? Icardi'ye teklif olursa değerlendirir misiniz?" sorusunu şu sözlerle cevaplandırdı: "Bugün bu konuları konuşmanın zamanı değil. Bu takım, bu oyuncular şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Hepsi en iyi performanslarını gösteren, karakterli oyuncular. Ben başarılı takımın iskeletini bozmadan yana değilim. Büyük başarılar için hedefimiz var. Buna ulaşmak istiyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler