Dursun Özbek: Meclise gelen yasaya muhalefet de destek vermeli

29.11.2017 - 13:23 | Son Güncellenme: 29.11.2017 - 13:23

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kulüpler Birliği yönetimiyle görüşme gerçekleştirdi. Galatasaray ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek, görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Özbek’in yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Toplantıda hangi konular görüşüldü?

Bu bir çalışma toplantısıydı. Biz, sayın bakanı ziyaret etmiştik. Geçtiğimiz dönemde sayın bakanı ziyaret ettiğimizde, bazı çalışma komisyonu kurmak istediğimizi ifade ettik. Bu kurulları kurduk ve bayağı bir mesafe kat ettik. Türk futbolunun sorunları konusunda konuştuk. Sayın Bakan da iadei-ziyarete gelince kendisine bu konularla ilgili durumu ifade ettik. Son derece faydalı bir toplantı oldu. Sayın Bakanımız birinci ağızdan yapılan çalışmaları görsün istedik. Spor Yasası, altyapı sorunu, kulüplerin yasal düzenleme talepleri ve amatör faaliyetler gibi meseleler tartışıldı.

“Çalışmaların meclise geldiği haberini aldık”

Kulüplerin beklediği bazı yasal düzenlemeler var. Bu çalışmalar meclise geldi. Bunun haberini aldık. Bu yasalara partilerden destek istiyoruz. Türk sporunun buna ihtiyacı var. İlgili kişilerin bu konuya destek vermesi gerekiyor. Hükümet nezdinde yapılan çalışmaları ve desteği görüyoruz. Bu yasalar meclise geldiğinde muhalefetin de destek vermesi önemli. Türk sporu için oybirliğiyle çalışmaların sonlanması önemli. Özellikle altyapıyla ilgili çalışma içindeyiz. Artık kendi kaynağına dönecek şekilde altyapıların oluşması lazım. Çok güzel çalışma içindeyiz. Sayın Bakanımıza arz ettik.

Cenk Ergün ve Emrah Bayraktar neden toplantıda yer aldı?

Galatasaray'un Futbol Direktörü ve Türk futbolunun içinde olan bir arkadaş Cenk Ergün.... Emrah Bayraktar da altyapı konusunda görüşlerini arz etti. Diğer kulüplerden de yine katılan arkadaşlar vardı.

Senin için hazırladığımız haberler