Dursun Özbek ibra edilmeli mi? Hayri Kozak'tan canlı yayında flaş sözler!

15.02.2018 - 13:31 | Son Güncellenme: 15.02.2018 - 13:31

Dursun Özbek ibra edilmeli mi? Hayri Kozak'tan canlı yayında flaş sözler!

Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden biri olan ve Divan Kurulu Üyesi olarak kulübe hizmet veren Hayri Kozak, son yapılan toplantıdaki yaşananları değerlendirdi. Kozak, Dursun Özbek’in ibra edilip edilmeyeceğine, Mayıs’taki seçime, Divan Kurulu’nda yaşanabilecek değişime dair fikirlerini açıkladı.

Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Kozak’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“Yaralayıcı konuşmalar yapılmamalı”

Divan Kurulu Toplantısı olgun bir şekilde geçti. Başkanlar arasındaki söylemler bence Galatasaray zarar vermiyor. Ancak basında çıkan bazı haberler Galatasaray’ı karıştırıyor. Taraftarlar, çıkan haberlere itibar ediyor ve üzülüyorlar. Özbek ve Mustafa Cengiz’in açıklamaları bazı bilgi kirliliğinin önüne geçecektir. Eğer bir hata varsa, eksik varsa nasıl çare bulunacağı konuşulur. Yaralayıcı konuşmaların ve tartışmaların olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Dursun Özbek ibra edilmeli mi?

Ben hiçbir suretle, hiçbir başkanın ibra edilmemesine taraf olan biri değilim. Başımıza bir kez Adnan Polat zamanında geldi. O ibrasızlık olayında maalesef Adnan Polat’ın ısrarı neden oldu. O talihsiz bir olaydı. Ama Adnan Polat’ın görevinden ibrasızlık nedeniyle ayrıldığına dair bir olay söz konusu değil.

Oyunu kime verdi?

Dursun Özbek’in başkan seçildiğinde oy verdim. O zaman öyle oldu. Ama son seçimde oyumu Mustafa Cengiz’e verdim. Dursun Özbek’in 2,5 yıllık icraatlarını çok yakından takip ettim. Kendi doğrularımı söylüyorum. Özbek ile uyuşmadık. Bir de durup dururken, aniden seçime gidiyorum demesi bana saçma sapan geldi. Koskoca Galatasaray camiasını 24 saatte seçime taşıdı. Özbek’e son seçimde oy vermeme sebebim buydu.

“Her başkan kulübün durumunu bilmeli”

Göreve gelen bir başkanın durumu bilmeme gibi bir durumu yoktur. Dursun Özbek de göreve gelmeden önce mali işlerden sorumluydu. Duygun Yarsuvat döneminden bahsediyorum. Göreve kim gelirse gelsin, bazı bilgileri elde etmek zorundadır. O şekilde göreve gelmesi gerekirdi. Dar bir zamanda Mustafa Cengiz göreve geldi.

3 hayati konu

Bu yönetimin, önünde 26 Mayıs’a kadar yapılacak seçime kadar süresi var. Zaman su gibi geçiyor. Dönemi heba etmemek gerek. Yeni yönetimin mutlaka diğer bütün teferruata yönelik mesai harcamasından ziyade 3 konuya ağırlık vermesi gerek. Birincisi; Emlak Konut projeleri. Galatasaray’ın tarihinin en büyük projelerinden biri. Bu projenin başarıya ulaşması Galatasaray’ı hayati şekilde ilgilendiriyor. Cengiz ve yönetimi, detay konulardan arınıp bu konulara yönelmesi gerek. Sportif A.Ş’nin de mayıs ayına kadarki çalışmalarına ağırlık vermesini tavsiye ettim. Ayrıca futbolun önemine dikkat çektim. Fatih Terim’e full yetki verilerek başarılı dönemin devam etmesi gerektiğini hatırlattım.

Mayıs ayındaki seçimi kim kazanır?

Hiç kimse, Mayıs ayındaki seçimin sonucunu kestiremez. Ben de söyleyemem. Ama bugüne kadar yaptıkları çalışmalara geleyim. Çok hızlı kurulan bir yönetim ve henüz oturmadı. Bana göre bazı eksikleri olan bir yönetim. Başkanın tarzı ve tutumu önemlidir. Meseleye hakim olmalıdır. Önerilerimin doğru olduğunu düşünüyorum. Moral atmosferini mutlaka maksimum seviyede tutmaları lazım. Önerdiğim konulara ağırlık vermelerinin yararlı olacağına inanıyorum.

Dursun Özbek Mayıs’ta yeniden aday olur mu?

Ben Dursun Özbek’in yeniden aday olacağını zannetmiyorum. Tabii ki kendi tasarrufundadır. Mayıs’a kadar olan süreçte neler olacağını kimse bilemez. Futbolda alınacak sonuçlar çok büyük etki olacaktır. Fatih Terim’e de çok büyük görev düşüyor. Kendisine güveniyorum. Başarılı olacağına inanıyorum.

Divan Kurulu’nda değişim olacak mı?

İrfan Aktar ile de görüştüm. İki tane başkan adayı var. İkisi de değerli arkadaşlarımız. İrfan Bey’in daha görevi bırakacağına, aday olmayacağına dair bir kararı yok. Bunu da kendisi söylüyor. Önümüzdeki süreç içinde fikrini açıklayacaktır.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler