Galatasaray Başkanı Dursun Özbek isyan bayrağını çekti

Feride Kara
24.10.2022 - 00:10 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 00:18

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Alanyaspor maçının ardından basına açıklamalarda bulundu. Özbek "Bu operasyonu bekliyorduk. Bıçak kemiğe dayandı" dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek isyan bayrağını çekti

 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Alanyaspor maçının ardından TFF, MHK ve hakem Ali Palabıyık hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ali Palabıyık sahneye çıkıyor

Özbek "Bugün, hepiniz seyrettiniz. Bu beklemediğimiz bir şey değildi. Böyle bir hakem tavrını bekliyorduk. Çünkü iki haftadan beri, Türk futbolundaki adaletin tecelli etmesi için her türlü kapıyı çaldık. Bizim çıkışımız, bizim söylemlerimiz sadece Galatasaray için değil. Tüm başkanlarla, herkesle konuşuyoruz. Herkesle mutabakatımız var. Evet, Türk futbolunda adaletin eksikliğini herkes hissediyor. Adaletin eksikliği Türk futboluna zarar veriyor. Ali Palabıyık sahneye çıkıyor. Nasıl bir hakem olduğuyla ilgili detaya girmeye gerek yok. Herkes açıp bakarsa görür. 

Sayın Büyükekşi'ye bunu hatırlatıyorum

Değerli TFF, değerli MHK, değerli hakemler. Galatasaray'ın önünü iki kırmızı kartla falan kesemezsiniz. Görevini tam yapmadı Ali Palabıyık. 3-5 tane kırmızı kart gösterip, Galatasaray'ı hükmen mağlup etmesi lazımdı. Daha önce TFF'ye yaptığımız ziyaretlerde Sayın Büyükekşi'ye her şeyi gösterdik, her pozisyonda bize hak verdi. Peki sayın başkan, bunlar haklıysa, Galatasaray'a yapılanın önünü nasıl almamız lazım dedim. Kendisinin de bununla mücadele ettiğini, bir kısmının önünü kestiğini ama bir kısmının da içeride olduğunu kendisi ifade etti. Sayın Büyükekşi'ye bunu hatırlatıyorum. Lütfen sözlerinizin arkasında durun. Bunun temizlenmesi için gerekeni yapın. 

İlgini Çekebilir
Erden Timur: "Bu şekilde giderse lig bitmez! Biz bitirtmeyiz"
Habere Git

Ey Ali Palabıyık. Bu gece nasıl yastığa kafanı koyup uyuyacaksın?

Beni tanıyan herkes bilir. Kişisel, şahsi menfaatlerime uymayan konularda konuşma yapmam. Artık, bıçak kemiğe dayandı, buradan öteye köy yok. Sözünüzün arkasında durun. Söyleminizin arkasında durun. Neler hissetiniz bu maçı seyrettiğinizde. VAR niye var? VAR ne zaman devreye girecek? Ligin 3'te birini oynadık, 3'te 2'si duruyor. Bir daha seyredin ve bakın. Bir takımın hakkını yemek, sizi rahatsız etmiyor mu? Ey Ali Palabıyık. Bu gece nasıl yastığa kafanı koyup uyuyacaksın? Maalesef konuştuğumuz kişilerin hepsi şunu söylüyor, 'Evet falan yerde ben yanlış yaptım ama çok üzgünüm.' Hakemlikte hatalar olabilir. Ama bunların konuşulmasının ardından 5-6 gün sonra bu nasıl bir intikam almaktır?

Ali Palabıyık'ı çok mu aradınız değerli MHK atayıcıları?

Ben MHK'nın veya TFF'nin başkanı olsam, uyuyamazdım. Bu kadar hataların yapıldığı yerde, bir takımın emeğiyle oynamak, kabul edilebilir bir şey değil. Ali Palabıyık'ı çok mu aradınız değerli MHK atayıcıları? VAR'da oturanlar, sahayı izleyenler, hiç vicdanınız sızlamadı mı? Boey'e gösterilen kırmızı kart... Değerli TFF yetkilileri size sesleniyorum. Artık bu işi uzatmanın gereği yok. Ne yapacaksanız, yapın. Bizi asacak mısınız, kesecek misiniz? Ne yapacaksanız yapın. Bir santim geri adım atmayacağız, eğer gerçekten futbolda adaleti sağlayacağına dair adım attığınızı görene kadar."

Ali Palabıyık'lar biter mi?

"Maçın hakemi Ali Palabıyık'a düdük astıracak mısınız" sorusuna Dursun Özbek, "Düdük astırma gibi bir iddiamız yok. Düdük asılsa ne olacak? Ali Palabıyık'lar biter mi? İşin bütünü itibarıyla, Sayın Büyükekşi'ye söylemlerini hatırlatıyorum. Değerli başkanım, futbolu yönetiyorsunuz. TFF'nin çok değerli yöneticileri, orada bizlere adalet dağıtmak için oturuyorsunuz. Baştan sona maçı bir daha izleyin. Galatasaray'ın 10 maçını izleyin. Sonra gelin mikrofonların karşısına çıkın ve söyleyin. Tül perde arkasından seyretmeyin, çıkın açıklama yapın. Çıkın, verilen kırmızı kartlar doğruydu deyin. Çıkın bir açıklama yapın.

Bu oyun sona erene kadar, susmayacağız

Adamı katlet, öldür, arkadan da seyret. Biz susmayacağız. Susmama sebebimiz kendimiz değiliz. Türk futbol camiası büyük bir camia, herkesin çabası var. Böyle basit ve manipulatif yapıların, bu işin içinde olmaması lazım. Sizden açıklama bekliyorum. Çok iyi biliyorum, bu oyuncuları daha evvel defalarca seyrettik. Siz perdenin arkasından orta oyununu seyrediyorsunuz. İnanın bana, biz çok iyi niyetle Türk futboluna hizmet etmek için görev almış kişileriz. Bu oyun sona erene kadar, susmayacağız. Ali Palabıyık çıksın açıklasın, MHK çıksın açıklasın" dedi.

VAR'ınıza inanmıyorum

TFF'nin salı günü kulüpler için yapacağı VAR Tanıtım Toplantısı'na katılmayacağını söyledi "Çünkü sizin VAR'ınıza inanmıyorum. Daha önceki başkanlığım döneminde VAR'ın çok büyük katkıları olacağını düşünerek destek verdim. Ama geldiğimiz noktada VAR ancak Galatasaray'ın golünü iptal etmek için var." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler