"Dursun Özbek'e çok kırgınım. Onun için..."

19.03.2017 - 23:46 | Son Güncellenme: 19.03.2017 - 23:46

AJANSSPOR - Galatasaray'daki görevinden istifa eden Levent Nazifoğlu, Beyaz TV'ye bağlandı ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Alper Narman'a tepki

"Basın beni bir süre rahat bıraksın. Galatasaray'da rant var derken Mehmet Özbek ve Dursun Özbek'ten bahsetmiyorum. Egolarını tatmin etmek isteyenler de rantçı olabilir. Alper Narman hasbelkader oraya gelmiş, yönetimde olmaması gereken bir isim. Kale almadığım bir isim.

İstifa süreci

Biz Pazartesi günü başkanla bir toplantı yaptık. Bana zor bir dönemeçe giriyoruz. Lütfen Trabzonspor deplasmanına seyirci götürmeyelim, Ayhan Akbin de gitsin, tamam dedim. Bugün Ayhan Akbin yüzünden oldu diye yazılmış; öyle bir şey olabilir mi? Çarşamba veya Perşembe günü Uğur Yıldız bana Trabzonspor kadrosunu verdi. Alper Narman var uçağın kadrosunda. Ben bununla yan yana oturursam, futbolcular üzerindeki etkim kaybolur dedim. "Onun gelmesi lazım" dedi başkan, "o zaman ben gitmem" dedim. İstifa edeceğim de o günden belliydi. Trabzonspor maçımız vardı önemli, onun bitiminde istifa ettim. Cuma günü istifam belliydi.

"Bir gün bile istifa et demedi"

Dursun başkan bana bir gün bile istifa et demedi. Beni bırakma dedi. Benim orada kalmam kulübe ve oyunculara zarar vermeye başladı. Benim sadece başkanla konuştuğum şeyler bazı gazetelerde farklı yansıtıldı. Hürriyet'te yapılan yalan haber rencide etti. Başkanın kardeşinin etkisinde yazan bir gazete.

"Beni unutsunlar"

Galatasaray kongresine gitmeyeceğim, beni de ilgilendirmiyor. Uzak kalacağım bu şeylerden. Kesinlikle yorumcu olmayı düşünmüyorum. Gazete veya programa bağlanmak istemiyorum. Çok rahatım artık. Ben unutulmak istiyorum. Sporseverler beni hoş bir sada olarak görsünler, beni unutsunlar.

Ünal Aysal sorusuna net cevap

"Ünal Aysal başkan adayı olursa ve sizi de görmek isterse, görev alır mısınız?" sorusuna ise Levent Nazifoğlu, "Asla böyle bir şey olmaz" cevabını verdi.

"Dusun Özbek'e çok kırgınım"

Başkan için 20 kere tüm Türkiye'yi karşıma alarak açıklama yaptım. Hiç değilse bugün bir açıklama yapıp bu işle ilgili alınan karar hakkında görüş bildirmesini, futbolcularla yapılan sözleşmelerde benim bir ilgim olmadığını söylemesini isterdim. Dursun Özbek'e çok kırgınım. Bir gün bile hakkımda açıklama yapmadı, yalan yazıldığı halde müdahale etmedi. Onu kurtarmak için her türlü şeye imzamı attım. Hepimizi kandırdılar.

Tudor itirafı

Riekerink benim gibi ömrünü tamamlamıştı. Tudor konusunda kulüp sosyal medyanın etkisinde kaldı. Kayseri maçının ardından menajeri Cenk Ergün'ü arayınca sözleşmesinde serbest kalma maddesi olduğunu öğrendik. Cenk ortaya atınca bu fikri, ben dahil herkes Tudor için onay verdi.

Bruma'nın Rize deplasmanına gitmemesi

Ben bir savaş verdim, savaşı kaybettim. Bruma "benim moralim çok bozuk Rize'ye gelmiyorum" dedi, tesisleri terk etti. Hoca bunu takıma kazandıracağım dedi, Özer Saraçoğlu, hasbelkader, Galatasaray Liseli olduğu için yönetime girmiş birisi. Bu konuda hiç konuşmasın. Galatasaray 20 milyon euroluk transfer yaparken, 22.5 milyon euroluk bir satış yapmıştır. 2.5 milyon euroluk bir kar yapmıştır.

 "Özbek'in dürüstlüğüne kefilim"

Dursun Özbek olmasa o projeler yürümezdi. Dursun Özbek'in dürüstlüğüne kefilim. Dursun başkan çok iyi işler yaptı. Ben de biraz kendimi bitirdim.

"Bunu yapanlar şerefsizdir"

Benim boğazda evlerim, otomobillerim olduğu yazıldı. Bunu yapanlar şerefsizdir. Ben deplasmanlarda kendi uçak, otel paramı bile kendim ödedim. Bir lira para geçtiyse boğazımdan; çocuklarımın boğazında kalsın. Bütün dinlerde iftira en büyük günahtır. Onlara beddua edenlerin ayakları kararır.

"Don Kişot gibi..."

Biz bu kadar haksızlığa uğradık, Galatasaray'dan bir ses çıkmadı bile. Ben kendi başıma Don Kişot gibi yel değirmenleriyle savaştım. Bütün ülkeyi karşıma aldım. 100 birimin 90'ını doğru yaptım. Kalan 10'unu yazdılar sürekli.

"50-100 tane kafatasçı..."

Taraftarın kulüp üzerinde etkisi olduğunu gördük işte. Keşke yönetime hiç girmeseydim. Galatasaray Lisesi'nin varlığı her zaman Galatasaray'a faydalıdır. 50-100 tane kafatasçı hariç gerisi iyi insanlar.

Sneijder-Tudor krizi

Ben Sneijder'in çok mutlu olduğunu düşünmüyorum Tudor'dan. Fazla idmandan, getirdiği disiplinden dolayı. Daha fazla idman yapan bir hoca gelince, oyuncular konuşmaya başlar. Sneijder'in tarzı Tudor'un tarzı değil ama Sneijder'in Tudor'u takmadığı şeklindeki haberler doğru değil. Ben her gün oradaydım, öyle bir şey görmedim.

Selçuk ile Sabri

Selçuk ile Sabri konuşmuyor. Aralarında problem yok. İkisiyle de konuştum, araya kimse girmesin dediler. Onların kararıdır. Konuşmamaları bence Galatasaray için daha faydalı.

Avrupa kupaları

Galatasaray'ın Avrupa'ya katılamaması gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir ihtimal yok.

"Oyuncuların parası ödenmiyor"

Yüzde yüz ibra ederim başkanı, oy kullanmaya gitsem. Üyelerin de ibra etmesini istiyorum. Ünal Aysal ilgiden hoşlanıyor, adaylığını koymaz. Bu tarz işlere girmez. Galatasaray'da denilen gibi bir para yok. Oyuncuların paraları 4 aydır ödenmiyor. Elde 80 milyon TL kalmış. Dönmüyor, açık çok.

"Hamzaoğlu ile görüşmedik"

Tudor'dan önce Hamza Hamzaoğlu ile görüşmedik. Bir dönem beni spor basınından kimse aramasın. Cenk Ergün Galatasaray'da iyi işler yapacaktır.

"Ergin Ataman'a sahip çıkılmadı"

Ergin Ataman'a sahip çıkılmadı. Orada da aynı kişi var; Alper Narman. Ergin Ataman'ı aradım, "yanındayım" dedim. O da bana aynı şeyi dedi. Birbirimizi çok seviyoruz.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır; kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Senin için hazırladığımız haberler