Galatasaray'da Dursun Özbek'in ilk transferi Umut Bozok

24.05.2022 - 09:26 | Son Güncellenme: 25.05.2022 - 08:14

Galatasaray'da yeniden başkanlığa soyunan Dursun Özbek, 11 Haziranda seçilmesi halinde transferde ilk imzayı prensip anlaşmasına vardığı yıldız futbolcuya attıracak. İşte detaylar...

Galatasaray'da Dursun Özbek'in ilk transferi Umut Bozok

Galatasaray'da 11 Haziran'da yapılacak olan seçimli oloğanüstü genel kurulda başkanlığa aday olan Dursun Özbek, bir yandan da transfer için kolları sıvadı.

Başkan seçilmesi halinde transferde rakiplerinin gerisinde kalmamak için transfer çalışmalarına başlayan sarı kırmızılı kulübün eski 1 numarası, Süper Lig'in yıldızıyla el sıkıştı.

Umut Bozok ile prensip anlaşması sağlandı

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Dursun Özbek, Süper Lig'de 20 golle gol krallığı taçı takan Kasımpaşa'nın 25 yaşındaki yıldızı Umut Bozok ile ve menajeri ile prensip anlaşması sağladı.

Galatasaraylı olduğunu açıklamıştı

Yurt dışında oynadığı dönemde Galatasaraylı olduğunu söylemekten çekinmeyen sarı-kırmızılı formayı giymeyi çok istediğini ifade etmişti. Golcü oyuncu, bonservisinin alınması halinde Galatasaray'da oynamaktan gurur duyacağını iletti. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da ayrılık kesinleşti! İşte yıldız ismin veda sözleri
Habere Git

Kasımpaşa 4 milyon Euro istiyor

Kasımpaşa, Umut Bozok'u Fransa'nın Lorient takımından bir sezonluğuna kiralamış ve satın alma opsiyonunu da eline almıştı. Lacivert-beyazlı kulübün, 800 bin euro'luk bu hakkı kullandıktan sonra 4 milyon euro'ya Umut'u bırakmayı düşündüğü gelen bilgiler arasında...

3+1 yıllık sözleşme

25 yaşındaki futbolcu ve menajerinden onay alan Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek'in 11 Haziran'da seçilmeleri halinde ilk iş olarak Kasımpaşa ile masaya oturacak ve transferi bitirecek. Umut'la 3+1 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor. Golcü futbolcu transferinin gerçekleşmesi halinde, Galatasaray'da bu sezon kiralık olarak forma giyen ve takımdan ayrılan Halil Dervişoğlu'nun yerine forma giyecek.

Ölümüne Galatasaray

Umut Bozok, 4 Ağustos 2013 tarihinde, "Ölümüne Galatasaray" diye tweet atmıştı. Bu mesaj halen Umut'un tweet'leri arasında yer alıyor.

 

Attığı gole sevinmedi

Nımes Olympique, Lorient, Troyes ve Lorient formaları giydi. Umut Bozok, bu sezon Kasımpaşa formasıyla iki maçta da Galatasaray ağlarını havalandırmayı başardı. Sıkı bir Galatasaray taraftarı olan Umut attığı golleri sevinmemeyi tercih etti.
Başarılı futbolcu, Fransız basınına, "En büyük hayalim bir gün Galatasaray'da forma giymek" demişti.

Burak'tan sonra ilk kez

Süper Lig tamamlanırken sezonun gol kralı, 20 golle Kasımpaşa'dan Umut Bozok oldu. 25 yaşındaki futbolcu, 2012- 2013 sezonunda bu unvanı elde eden Burak Yılmaz'dan sonra gol krallığı yarışını zirvede tamamlayabilen ilk yerli futbolcu oldu.

 

28 gole katkı yaptı

Umut, Lacıvert-beyazlı ekip ile 38 Süper Lig maçının tamamında görev aldı. 25 yaşındaki futbolcu takımı adına 20 gol, 7 asistlik performans sergileyerek 27 gole doğrudan katkı sağlamış oldu. İstanbul temsilcisi ile 3 kez de Türkiye Kupası maçına çıkan yıldız oyuncu bu maçlarda takımına 1 asistlik katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler