Dursun Özbek'ten flaş sözler: "Riva ve Florya'nın parasını..."

16.08.2017 - 13:48 | Son Güncellenme: 16.08.2017 - 13:48

Dursun Özbek'ten flaş sözler: "Riva ve Florya'nın parasını..."

AJANSSPOR -  Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Özbek'in yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde : 

KAP'a yapılan en ufak detayları görmek bilmek mümkün. Peki bu açıklamalar varken tekrar bu soru şeklinin anlamını ben sizin takdirinize bırakıyorum. En büyük hasretimiz olan futbol başarısız sezonlar geçirdi. Hedeflerinin dışında bir neticeydi. Bunun çeşitli sebepleri var. Bu seneki tavrımız yönetim kurulu olarak futbol takımın Süper Lig'de şampiyon olması, Şampiyonlar Ligi'ne katılması ve ekonomiden en büyük pay alması. Bu sene şampiyon olmak ve başarıları daha ileriye taşımak üzere bir plan yaptık. Biz eğer böyle bir iddia içindeysek, öyle zannediyorum ki çoğu Galatasaraylı buna dahi, böyle bir projeye hayır demezsiniz.

Peki yönetim kurulu ne yapmalıydı? Şampiyonluk iddiasını sürdürmek için ne yapmamız gerekiyordu? Bugünkü yönetim son iki senesini büyük bir travma içinde geçirdi. 1. sene kucağımızda koskoca bir UEFA problemi bulduk. Bu yönetim miydi bunun sebebi? Fakat GS'de yönetimlerin sürekliliğin düşündüğümüz zaman biz hiçbir zaman bir şey söylemedik. Görevimizdi, görevimizin gereğini yaptık. UEFA'yla yapılan anlaşma ne sıkıntı getirdi? Galatasaray'ın 2 sezon kupalardan men edilmesi ve bunun 1 seneye düşürülmesi konusunu hepiniz biliyorsunuz. Bu ceza nedeniyle turnuvaya katılamadık. Bu cezanın gerek kulüp gerek camia içindeki travmasını hatırlayın.

Futbolcular bu arenada kendini göstermek isteyecek. Taraftarlar daha istekli stadımıza gelecek. Bunların hepsi eksi bir faaliyet olarak yansıdı. Mali tabloya da motivasyona da düşüncemize de yansıdı. Bu çerçevede iki sene bu travmanın etkisi geldi. Bu sene bu travma mevcut sporcuyu ne kadar etkiliyor ki 5 sene hizmet etmiş futbolcularda bazı yorulmalar meydana geldi. Bu sene de şampiyon olma parolasıyla gideceksek takımın yenilenmesi, yeni bir takım kurulması hasıl oldu. Bizim bu dönemde yaptığımız iş bu. İçinizde hiç kimse böyle bir hedefe gitme diyebilir mi? Böyle bir şey olamaz. Bu sene yapılan transferlerin finansmanı nereden bulundu? Biz zaten halka açık bir şirket olarak KAP'a yeteri seviyede açıklama yapıyoruz. Sporculara ödenen miktarlar görünüyor.

Geçen hafta sonu itibariyle 34 milyon Euro'ya yakın bonservis ücreti ödemişiz. Galatasaray’da oynamak istemeyen futbolcularımız da vardı. Bunlara yaklaşık 20 milyon Euro'ya yakın para soktuk. Aradaki farka baktığınız zaman 14 milyon Euro'ya yeni bir takım kurduk. İşimiz bitmedi daha. Hala Galatasaray’da oynamak istemeyen futbolcular var. Bunları göndermek suretiyle 4-5 milyon Euro civarında bir satış planlıyoruz. Belki ufak birkaç transfer daha yapacağız. Takımın performansı da gözlerinizin önünde. Peki diyebilirsiniz ki buna ihtiyaç var mıydı? Böyle bir şeye evet ihtiyaç vardı.

Bir dünya para verildi bu isimlere, maaşlara... 48 tane futbolcu vardı kulübü devraldığımızda. 21 kişi sokuluyor şu anda kulübe. Bu 48 adet futbolcunun kulüple ilişkisi kesilmesi suretiyle 28 kişiye indik. Biz 48 kişiye ödediğimiz parayı 28 kişiye ödeyelim. Ama kadromuzda olan futbolcular takımı şampiyon yapacak futbolcular olsun. Buna katılmayabilirsiniz ama bugünkü yönetimin görüşü bu. Geriye doğru gittiğiniz zaman (2013-14) futbolculara ödenen maaşlar 77 milyon Euro'ydu. Sonra 71'e indi, UEFA yasağından sonra 65, geçtiğimiz sene de 61 milyon Euro sporcu ödemesi vardı. Bu seneki futbolcu sabit maaşı, primi, maç başı ücreti, stopajı dahil 61 milyon Euro. Dolayısıyla bizim projemiz bu. Biz Galatasaray’ı daha başarılı kılmak için bu projeye başladık.

Galatasaray’ın Futbol AŞ'de geliriyle harcaması denk bir şekilde planlandı. Futbol AŞ için 2018 son derece kritik bir yıl. Bu kritik olmanın sebebinin hepiniz biliyorsunuz. Eğer Galatasaray Spor Kulübü taraftarıyla camiasıyla birlik olursa bu işin içinden çok kolay çıkar. Peki camia kenetlenmezse ne olur? Bir B planı hazırlamak zorundayız. Özellikle bu yıl için birlik beraberliğe en üst düzeye çıkarma zorunluluğu var. Şirketin halka açık olması sebebiyle daha fazla detay sunamıyorum. Basında şöyle bir algı yaratma arzusu var, camia içinde de var. Diyorlar ki başkan sen gittin transfer yaptın, 100 milyon Euro taahhüte girdin. 4-5 sene için girdim. Bu para nereden? Yahu insaf edin yahu!

5 senelik harcamayı kümülatif şekilde yazıyorsun, bugünün bir harcaması gibi gündeme getiriyorsun. Bunun bir sportif faaliyet olduğunu, bu 5 sene içinde üretim de yapıldığını hiç söylemiyorsunuz. Rakamlarla oynamak suretiyle bir algı peşinde koşma yarışı var. Ama işin esası size söylediğim şekildedir. Bir transfer hariç 34 milyon Euro ödedik. 20 gelirimiz var. 14-15 milyon gibi bir rakama şampiyonluğa oynayacak bir takım kurduk. Dünya futbol ekonomisinin geldiği noktada bu gayet normal bir paradır. Kaldı ki bunlar yıllara yayılıp ödenecektir.

Sözlerimi şöyle tamamlıyorum. Hiç kimse şunu söyleme hakkına sahip değil. Bugünkü yönetimin yaptıkları, özellikle transferlerle ilgili Riva ve Florya'dan gelen paralara dayandırılmamalıdır. Riva ve Florya'nın parası kutsaldır. Bir tek amacı vardır bunu sade ve ve sadece banka borçlarının kapatılması için kullanıyoruz.

"Beni her zaman tenkit edebilirsiniz, bana her zaman vurabilirsiniz küfür de edebilirsiniz. Ben her zaman buradayım. Bu toplantının gergin olabileceğini söylememe rağmen toplantıyı germek için ellerinden geleni yaptılar. Bu toplantı kulübün tarihine kara leke olarak geçecektir. Bu toplantıyı bu hale getirenleri kınıyorum. Başkan olarak özrümü kabul edin." 

Senin için hazırladığımız haberler