Dursun Özbek'ten Süper Kupa açıklaması: ''Suudi Arabistan'ı Ali Koç onayladı!''

Ali Bozkurt
08.11.2023 - 10:00 | Son Güncellenme: 08.11.2023 - 10:09

Süper Lig devi Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa finalini Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un oynaladığını duyurdu.

Dursun Özbek'ten Süper Kupa açıklaması: ''Suudi Arabistan'ı Ali Koç onayladı!''

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in basına kapalı gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı'nda, Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, Arabistan'da oynanacak maçı Ali Koç'un onayladığını itiraf etti.

Basına kapalı gerçekleşti

Galatasaray, son Divan toplantısını basına kapalı yaptı. Başkan Özbek, kürsüye çıkmadan önce Divan heyetinin tüm üyelerine ses ve görüntü kaydı alınmayacağını, aksi takdirde üyelik düşürmeye kadar gidecek disiplin cezası verileceğini söylediği iddia edildi.

Basına kapalı yapılan Divan toplantısında Dursun Özbek'in Süper Kupa hakkında da açıklama yaptığı iddia edildi. Fanatik'te yer alan habere göre; Başkan Özbek, Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması için Ali Koç'un onay verdiğini açıkladı.

''Yönetim kurulu ile görüşeceğim''

TFF Başkanı Büyükekşi ile yaptığı görüşmeyi aktaran Özbek, "Birkaç hafta önce bir gece Mehmet Büyükekşi beni aradı. ‘Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanması fikrine nasıl bakarsınız, Ali Koç ile de görüşeceğim’ dedi. Bu teklife hemen yanıt veremeyeceğimizi, yönetim kuruluyla görüşüp, konuyu Divan kurulumuza taşıyacağımızı söyledim..." dedi.

''Ali Koç telefonu açmadı, Suudi Arabistan'a onay verdi''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile görüştüklerini ve maçın Suudi Arabistan'da oynanması için onay verdiğini duyuran Özbek, "Ardından Ali Koç’u aradım, açmadı. Gece geç saatte döndü. Amerika’da olduğunu dönünce arayacağını söyledi. Ancak ABD’den dönünce aramadı. Kulüpler Birliği toplantısı için bir araya geldiğimizde konuyu tekrar hatırlattım. Ali Koç bana ‘Biz o işi onayladık’ karşılığını verdi. Süreç bu şekilde ilerledi, sizlere aynen olduğu gibi aktardım." dedi.

Bu konuşma sonrası yapılan Divan oylamasında, finalin Türkiye’de oynanması yönünde karar alındı.

Senin için hazırladığımız haberler