Dursun Özbek'ten flaş Tudor ve Sneijder açıklaması!

11.05.2017 - 14:36 | Son Güncellenme: 11.05.2017 - 14:36

Dursun Özbek'ten flaş Tudor ve Sneijder açıklaması!

AJANSSPOR- Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, beIN Sports'ta gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek'in röportajından Ajansspor'un derledikleri:

'Tudor ile devam edeceğiz'

"Teknik direktörümüz Igor Tudor ile kesin olarak devam edeceğiz. Kafamızda ayrılma gibi bir düşüncemiz yok"

'Sneijder'in kalitesini kimse yadsıyamaz'

"Sneijder'den kurtulalım diye bir şey olur mu? Sneijer marka bir futbolcu Galatasaray'da kontraatı var 1 sene daha. Sneijder kalacak mı, gidecek mi? Böyle bir şey olur mu? Sneijder önemli bir oyncumuz. Yıldız futbolcularla elbette devam etmek isteriz. Sneijder gayet de iyi oynuyor. Ülkedeki yorumlara göre futbolcuların inişleri çıkışları olabilir. 1-2 maça bakarak Sneijder'in kalitesini kimse yadsıyamaz"

Benim tarzım değil soyunma odasına inmek. Soyunma odası ayrı bir yer tamamen sporcuların antrenörlerin hakim olduğu bir mekan. Kasımpaşa maçından sonra çok üzüldüm; beklediğimiz bir skor değildi, beklediğimiz bir oyun olmadı. O üzüntüyle beraber, en azından bu ailenin bir parçası olarak ben orada üzüntülerimi, oyuncularımla; antrenörle ve teknik heyetle paylaşmak istedim. Büyük bir aileyiz elbette taraftar ve camia çok üzüldü. Bildiğiniz gibi üzüntüler paylaşılırsa azalır, sevinçler çoğalır. Bu üzüntülerimi paylaşmak istedim Hepimiz aynı amaç için savaşıyoruz. Aile içinde sert konuşmalar da oluyor. Adrenalin çok yüksek,  üzüntülü bir durumdu. Paylaştığınız zaman üzüntü azalıyor, o nedenle indim.

Ben takımla konuştum. Kaptanla özellikle konuştum. Çok üzüntülü bir atmosfer vardı. Selçuk da benim çok
sevdiğim, takıma uzun yıllar hizmet eden ve edecek bir oyuncumuz. Onunla da paylaşmak istedim. Önümüzde 4 maçımız daha var. Bu üzüntünün münkün olduğunca artık burada kalmasının ne kadar önemli olduğunu paylaştım. Bir an evvel üzüntülü durumdan, kaotik durumdan çıkmamız gerektiğini söyledim. Kaptana da bir-iki çift sözüm vardı; o da sevindi. Üzüntüyü paylaşamak çok önemliydi, o nedenle onu geri çağırdım ve konuştum.

Galatasaray profesyonel bir kurum. Profesyonellik içinde bir sürü şartlar vardır. Bir tanesi, futbocuların kontratları var, mesleklerini buna göre yapıyorlar. Sabit ücret var, maç başı paralar var, şampiyonluk primleri var, kupa alınırsa ödül var, 3 puan alınırsa prim var, özel maçlar için prim var. Var oğlu var. Profesyonellik içinde istenmeyen sonuçların da bir yaptırımının olması gerekiyor. Kontratlar imzalanırken disiplin yönetmeliği var. Sezon başından belli bu. Şunu yaparsan, performansın iyi değilse.... Yazıyor bu. Bunun büyütülmesini anlamıyorum. Her maç için para ödüyoruz oyunculara, anlaştığımız disiplin yaptırımlarının uygulanması doğal. Tabii ki uygulayacağız. Kulübün geldiği durum itibariyle disiplin ve ceza kararları uygulanır. Bunu uygularken de başarı ölçüsü var. Sene başındaki hedeften uzaklaştık. Cezaların bütünüyle değerlendirmesi gerekiyor.. Kesin sonuç 4 hafta sonra belli olacak. Bunu tek maça göre vermedik. Ceza niye vardır. İnsanlara hedefe giderken ödül kadar cezanın da verilmesi lazım. İnsanlar üzülüyor. Sporcularımla paylaştığım şu; biz insanları üzüyorsak herkes kendi üzerine düşeni almalı. Ödül olduğu kadar ceza olacağını da bilmeleri lazım.

Riekerink yönetimin fikriydi. Bruma'nın sözleşmesni uzatmak istiyoruz. Benim şikayetim burada; Florya'nın tapusu ne, Bruma bunu niye istesin? Daha farklı yazılabilirbu haberler. Sözleşmesimi uzatmak için menajeriyle görüştük, görüşmeler devam da ediyor. Yıldız adaylarından biri dünyadaki. Bir iki konu kaldı, sözleşmesini 4-5 sene daha uzatacağız. 4 maç var özümüzde. Tudor'un gelmesiyle antrenman disiplini, çalışma sistemi farklılaştı. Direnç arttı oyuncularda. Önümzüeki yıl projelendiriliyor. BU tempoya uygun daha çok koşan ve mücadele eden bir takım istiyoruz. Yapılacak transferler de buna göre olacak.

Hoca bize bir rapor veriyor. Sözleşmesi bitecekler var. Bu sezonki performanslara göre de ihtiyaç listesi yapılıyor. Bize stoper lazım, orta saha lazım. Bu tespit edildi. Bu listeye bağlı olarak scout ekibine şu mevkilere ihtiyacımız var dedik. Memnunum ekipten. Bir liste geliyor koça. Saat 12-01'e kadar bu izlemeler yapılıyor. İsimler yardımcı antrenörler ve antrenör tarafından bakılıyor. Nihai liste çıkıyor. Fiyatlama başlıyor. Kim kaç paradır nasıl transfer ederiz diye. Buradaki karar scout ekibi, teknik direktör, sportif direktör ve bende. Rakamsal boyutuna bakıyoruz. Buradaki sistemde ben, Cenk Ergün ve teknik direktör karar veriyoruyz. Hangi oyuncuya yoğunlaşsak diye. Başka bir oluşum yok. Öküz altında buzağı aramasınlar. Sistem bu. 6-7 oyuncu planlıyoruz. Stoper sol bek sağ bek. Sabri'ye rakip dğeil. O da çok önemli bir oyunu 19-20 sene gitmemiş Galatasaray'dan. Galatasaraylı bir çocuk.

Cenk yurt dışında. Önemli bir golcü arıyoruz. Eren de önemli bir golcü. İkisinin yarışabileceği bir golcü üzerinde duruyoruz. Burak da bizde oynamış önemli bir futbolcu. Öyle bir teklif gelirse buyursun. Spekülatif bu söylemler. Galatasaraylı olup da Galatasaray'da oynamak istiyorsa neden hayır diyelim?

Çin'den teklif gelmedi Podolski'ye 7 milyon dediler. Öyle bir şey yok. Galatasaray'a resmen hiçbir tekif gelmedi Vissel Kobe hariç.

Futbolcu maaşlarının bir kısmı geçmişten kalan maaşlar. Genel anlamda Galatasaray'ın bir bütçesi var. UEFA dedi ki kadroda kırk küsür oyuncu tutarsanız, totalde verdiğiniz para önem kaznıyor. UEFA tarafından bir tehdit yok şu an. Bütçe içinde transfer yapabiliriz. 65 milyon euro limt kalmadı. Önümüzdeki sene bir limitle karşı karşıya değiliz. Galatasary'ın yılda tüm branşlarda 150 milyon euroluk maaş balansı var. Bu fark nereden geliyor. Biz bunu açıkladık. Bankalara olan borç yükünden sıyrılırsak Galatasaray'ın sorunu yok. Biz emlak konutla anlaşma yaptık. Haziran ayında ihaleye çıkıyor. Bu geliştirmeden gelen ilk parayı otomatik olarak banka borçlarına verdik. Şu aralar bir para daha gelecek. Yakın zamanda gelecek. Banka hesaplarına vereceğiz. Bunu yaptığımız zaman, temlik edilmiş girdiler var onlar serbest kalacak. 

Hakem hatalarından çok fazla puan kaybettik. Başkan sesini çıkarmıyor diyorlar. Başkanın ne yapması lazım. Kupa maçından sora Başakşehir maçından sonra kulüpten  bülten yayınladık. Federasyon 45 gün cezayı bastı. İstediğimiz kadar söyleyelim bir şey değişmiyor. Bir ay ceza almış hakemi bizim maçımıza verdiler. Galatasaray gibi büyük bir takıma verdikleri zararı kendileri de dikkate almalı. Federasyona güveniyorum. Bizim seçtiğimiz bir fedarsyon. Güvenniyoruz  demek ne kadar doğrdur. MHK ise Galatasaray'ın feryadına hçbir zaman kulak asmamıştır. 

Popülist değiliz. Riva ve Florya gibi projeler götürdük. Kongre üyeleri Yüzde 97 oranla kimseye vermedikleri yetkiyi verdiler bana. 1 senenin hesabını verdik yüzde 80 ile ibra ettiler. Camia sana tepkili dendiği zaman bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Bir algı yaratma peşinde olanlara karşı karşıyayız. Bu, beni hiçbir zaman Galatasaray'a hizmet etmekten alıkoyamaz.

Galatasaray'a layık, Galatasaray'ın şanına şöhret oyuncu olacağını söylüyorum size. Geçmite hatalar yaptık Bu sene benzer hataları yapmamak istiyoruz.. Serdar Aziz'i hata olarak görmüyorum. Bizde de oynadı, milli takımda da oynadı. Osmanlı maçında sakatalandı. Serdar Aziz için öyle bir düşünce yok. Cavanda'yı Riekerink ısrarla istedi. Bize faydalı olabileceğini söyledi. Cavanda transferinde hatalı olduğumuzu düşünüyorum, performans alamadık ama kulübü zora sokacak bir yük getirmek durumunda değilim. Yaptığım işte kendimi hatalı görürsem, ben bunu kulübe ödetmem. Ben kendime başarı başarısız diyemem. 44 yıllık iş hayatım var. En çabuk şekilde mali yapıyız düzeltmeye çalışıyorum. Görev süremiz boyunca zor işlerin altından kalktık.

Florya'daki işleyişe hakim olunması gerektiğini düşünüyorum. Geçmişten beri futbolla ilgili birkaç yönetim kurulu üyesi buranın sorumluluğuna atanırdı.. Artık profesyonellerde buranın sorumluluğu. Başında Cenk Ergün var. Direkt başkana bağlı bir sistem. Sadece başkana rapor vermek üzerine kurulu. Galatasaray'da oyunculara dayalı bir düzen varsa, adam golü atamıyor yönetim istifa, kaleci topu tutamıyor yönetim istifa, antrenör şunu yaptı yöneim istifa. Futbolcu istifa demesi lazım öyleyse. Futbolcuya dayalı düzen lafı yanlış. Takımda aidiyet duygusu var. Beraber oynayan insanlar bunlar. Bunu bu şekilde tarif etmek çok yanlış. Forma savaşı olmaz mı olur. Başka bir şey yakıştırmak farklı bir mana çıkartır. Galatasaray'da oynayan bir futbolcu başarı için ter döküyor. Aksini görsek müdahale ederiz. Futbolcu maaşlarında geriden geliş var. Mart ayı hesaplarını kapattık şimdi. FIFA kuralları gereğince 90 güne kadar limit var. Bütün kulüplerde böyle olduğunu düşünüyorum. Yapılan kontratlarla ilgili zayi olacak 5 kuruş yok. Benim param kalır endişesi yok oyuncuların. 

Biz ailece Galatasaraylıyız. Mehmet Özbek 16 yıldan beri genel kurul üyesi. Başkan dahi olabilecek şartlara sahip. Mehmet Özbek'in, Galatasaray'a hizmet etmesinin neresi tenkite değer? Sürekli konuyla ilgili eleştiri yapıyorlar. Mehmet Özbek artık futbolla ilgili faaliyetleri bıraktı. Özel işlerimize daha fazla yoğunlaşacak. Kendisi benim ortağımdır aynı zamanda. Tartışıp doğruyu bulmak varken yönetim aleyhine çalışmak doğru değil. Telefonumu internete verenleri savcılığa verdim. Sonuçlarını göreceksiniz. Şaşırtıcı olacak. Her gün 500 telefon alıyorum. Küfür, tehdit... Bir sonraki seçimde adayım deme lüksüne sahip değilim. Benim yaptıklarımdan genel kurul memnunsa beni aday gösterir.

Önümüzdeki sene çok kararlıyım. Taraftarı memnun etmek için elimden geleni yapacağım. Gelecek sezon Ergin Ataman'ın kalmasını istiyorum. Sezon bitince gerekli görüşmeleri yapacağım.

Senin için hazırladığımız haberler