Dursun Özbek'ten sert eleştiri: "Çelme takmak isteyen mihraklar var!"

İsa Kethüda
28.02.2024 - 13:49 | Son Güncellenme: 28.02.2024 - 15:19

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Şubat Ayı Olağanüstü Toplantısı yapıldı. Sarı-Kırmızılı takımda Başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Detaylar.

Dursun Özbek'ten sert eleştiri: "Çelme takmak isteyen mihraklar var!"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Şubat Ayı Olağanüstü Toplantısı yapıldı. Sarı-Kırmızılı takımda Başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu.

"Ödenen faiz miktarı 540 milyon TL civarında"

Özbek, "Bundan önceki 6 aylık dönemde konsolide olarak ödediğimiz faiz miktarı 200 küsür milyonlardayken ve o dönemde faiz oranları yaklaşık yüzde 11'lerde seyrettiğinde dikkate alarak ödenen faiz miktarı o kadardı. 1 Haziran - 30 Kasım tarihindeki ikinci 6 aylık döneme baktığımız zaman, faiz oranı 35, 36'larda seyrederken ödenen faiz miktarı 540 milyon TL civarında. Bunun hızı daha kesilmedi. 35, 36 diyorum, 45,46'dayız. Faiz Galatasaray'ın kanayan bir yarası çünkü tabloya baktığınız zaman faaliyetlerimizden Galatasaray son derece başarılı.

"Galatasaray'ı faiz sarmalından çıkarmamız lazım"

Galatasaray bu faiz yükünden kurtulmuş olsaydı bugün 6 aylık konsolide bilançosunda çok da değerli çok da güzel bir karlılığı vardı. Seçildiğimiz birinci günden beri benim ve arkadaşlarımın ifade ettiği en önemli şey, bu Galatasaray'ın kanayan yarası olarak ifade ettiğim faiz sarmalından çıkmamız lazım. Bunun için çalışmalarımız üst seviyede devam ediyor. Kısa bir süre sonra bu yapılandırmadan oluşan borcumuzu ödemek suretiyle Galatasaray'ın faiz sarmalından çıkarmış olacağız. Ben buradan teşekkürü borç biliyorum. Bizim yanımızda durdunuz, bize destek verdiniz.

İlgini Çekebilir
Duyurdular! Luka Modric Süper Lig'e geliyor
Habere Git

"Galatasaray'a karşı açılan birkaç cephe var"

Diğer bir ifade etmek istediğim husus da şu. Şu dönemde Galatasaray için önemli bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemden geçerken Galatasaray'a karşı açılan birkaç cephe var. Bu cephede arkadaşlarımla beraber büyük bir mücadele içindeyiz. Her zamankinden çok daha fazla bu dönemde sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bunu sizlerden rica ediyorum. Galatasaray'ın bu başarılı yürüyüşüne çelme takmak isteyen ve engellemek isteyen bir sürü mihrak var. Her zaman bunu kullanıyor. Bu dönemdeki birlik ve beraberliğimiz bir arada sırt sırta olmamızın önemi var diyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi. 

"Hep ifade ettiğim barışık olalım, birbirimizi sevelim"

Açıklamalarına devam eden Özbek, "Benim ve arkadaşlarımın çok önem verdiği bir konu var. Onu tekrarlamak istiyorum. Galatasaray'ın gerek bundan önce gerek bu yönetim için gerekse bundan sonraki yönetimler için olmazsa olmazı, hep ifade ettiğim barışık olalım, birbirimizi sevelim ve bu sevgi ikliminden ayrılmalaylım. Bu Galatasaray'ın mevcudiyeti ve varlığı için... Kimsenin hiçbir Galatasaraylının bu iklimi zedelemek üzere ne bir söz söylemesi ne de yorum yapması lazım.

Bu kadar büyük bir camiada bu işin elbette ne kadar önemli olduğu ne kadar zor olduğu tartışılmaz. Ama buna bu çağrıya soru işareti kimse getirmesin çünkü en büyük ihtiyacımız Ali Sami Yen Bey'in yazdıklarında da belirttiği bu. Ben ve arkadaşlarımın bu iklimin devam etmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Tavsiyem bütün yönetimlerin bu iklimi korumak için ellerinden geleni yapması.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da Orsic şoku! Sahalara dönmesi beklenirken...
Habere Git

"Bu teminatlar güncellenerek buraya kadar gelmiştir"

Hayri Kozak haklı olarak bir şey ifade etti. Dedi ki, 'Bu 20 milyar TL civarında bir teminat var'. Bunlar sadece teminat kelimesi altında sınıflandırırsak hisse senetlerinden temliğinden tutun, ipotekler ve tahkikatlar. Bunların hepsi. Galatasaray Sportif A.Ş ile Bankalar Birliği konsorsiyumu arasında 2019 yılında yapılan, yapılandırma sözleşmesinin gereği. Her sene Bankalar Birliği bu anlaşmanın içinde kaldığımız süre içinde bu teminatları yeniliyor, o gün itibarıyla ezberimde yok ama diyelim ki 5 milyar ise, bir sonraki sene geliyor bu teminatı 10 milyara çıkarın, 20 milyara çıkarın... Bu teminatlar güncellenerek buraya kadar gelmiştir. Teminatların olduğu yer ve adresi Bankalar Birliği konsorsiyum yapılandırma anlaşmasıdır. 

Bu işten kurtulalım ve siz değerli divan üyelerine devamlı hitap ederken genel kurulda da ifade ederken hep şu amacı güttüm. Buna inanmamız lazım. Biz bunu söylerken, bu gerekli bir şey, bunu böyle yapmalı Galatasaray demiyoruz. Nasıl yapacağımızı da söyledik. Bunun nasıl olacağımızı da seçim öncesinde ve katıldığımız genel kurullarda ve divanda söyledik. Şimdi bu kürsüye çıkıp, bu kürsüden efendim böyle bir tabloyla, bu faaliyetle bu borç kapanmaz, bu borç ödenmez. Ben hiç size bu borcu futboldan kazandığım parayla veya basketten kazandığım parayla ödeyeceğim söyledim mi. Elbette Galatasaray'ın esas faaliyetleri kendisini çevirecek nispette. Bunu sizler ve arkadaşlarımız da çok net biliyorlar.  

Onun için sizlere bu borcun nasıl tavsiye edileceğini anlatırken, ta birince günden beri nasıl yapılacağını anlattık. Bunu bırakın sizler, bizler rakip takımların başkanları bile biliyorlar. Rakip takımın başkanları bile Bankalar Birliği konsorsiyumu yöneticileri bile, çalışanları bile bu borcun nasıl tafsiye edileceğini biliyor. Peki nereden biliyorlar? Çünkü bizim bu toplantılarımızı ve genel kurullarımızı takip ediyorlar, çünkü etmek zorundalar bir borç alacak ilişkisi var aramızda. Ve gururla ifade etmek istiyorum ki borçlu olduğumuz Bankalar Birliği konsorsiyumu yöneticileri bana ve arkadaşlarımla yaptığımız toplantılarda şunu söylüyorlar: Tebrik ediyorlar ve reelde zaten üzerlerinde ipotek olduğu için de gün ve gün projenin oluşumunu ve gelişimini takip ettikleri için bunun olmazsa olasılığının yüksek olması ve böyle bir faaliyetin takdirle karşılanması gerektiğini de yüzümüze karşı söylüyorlar. 

İlgini Çekebilir
Fatih Akyel'den Emre Belözoğlu'na "En iyi Galatasaray cevabı"
Habere Git

"Burası Galatasaray'ın en yüksek organı"

Sanki bunları hiç bilmiyorlarmış gibi bu kürsüden sizlere hitap ederken bizi izleyenlere Türkiye'deki bütün Galatasaraylılara ve kamuoyuna bu kürsü önemli bir kürsü. Burada söylenen sözlerin büyük önemi var. Burası Galatasaray'ın en yüksek organı. Dolayısıyla, bir konuda yorum yapıyorsanız bunu bilerek bunu bilmiyorsanız sorup öğrenerek yorum yapmanız. Burada ifade edilen şeyler kamuoyuna, bankalara her tarafa yayılıyor. Gündem takip edilmemiş olabilir, bilgi sahibi olunmamış olabilir... Her ne konu varsa kapım açık. Ben özellikle buradan yapılan yorumların önemli olduğunu ve gerçekle bağdaşması gerektiğini düşünüyorum. 

"Mayıs'a kadar inşallah büyük bir faaliyet içerisindeyiz"

Ayrıca Hayri Kozak Bey proje kitapçığımızı gösterdi. Seçimden evvel bunu söylemiştik. Mayıs'a kadar inşallah büyük bir faaliyet içerisindeyiz. Sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek üzere bunun başarılı bir şekilde sonuçlanması için Mayıs'a kadar göreceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Hamit Altıntop geleceğin yıldızını ikna etti! Türkiye'yi seçti...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler