Dursun Özbek'ten sürpriz hoca adayı! Okan Buruk derken...

12.06.2022 - 09:01 | Son Güncellenme: 12.06.2022 - 12:52

Galatasaray'da Eşref Hamamcıoğlu ile girdiği başkanlık yarışını kazanan Dursun Özbek'in teknik direktör seçimi büyük merak konusu olurken, sürpriz bir hoca adayı ortaya atıldı.

Dursun Özbek'ten sürpriz hoca adayı! Okan Buruk derken...

Galatasaray'ın 39. başkanının seçildiği genel kurulda rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nu 138 oyla geçen eski başkan Dursun Özbek ikinci kez sarı kırmızılı kulübün başkanı oldu. 

Sezon sona erip rakipleri gelecek sezon için hazırlıklara başlarken, Galatasaray'da her şey başkanlık seçimine kadar beklemeye alınmıştı. Sezona kısa bir süre kala hızlı hareket etmesi gereken Dursun Özbek ve yönetiminin ilk olarak teknik direktör konusunu çözmesi gerekiyor.   

Buruk ve Terim dışında sürpriz aday

Yeni sezonda Domenec Torrent ile devam etmeyeceği bilinen Dursun Özbek'in hoca adayları arasında Okan Buruk ve Fatih Terim olduğu söyleniyordu. Ancak Özbek'in sürpriz bir teknik adayı olduğu ileri sürüldü.

Marcelo Gallardo listede

Öte yandan Dursun Özbek'in hoca adayları arasında Marcelo Gallardo'nun da olduğu öne sürüldü. Arjantinli 46 yaşındaki teknik direktör, şu an River Plate'i çalıştırıyor. Gallardo'nun takımıyla 31 Aralık 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

10 kupa kazandı

46 yaşındaki teknik adam, Uruguay Nacional ve Arjantin'de Rier Plate ile geçirdiği 11 yıllık teknik direktörlük kariyerine 10 kupa sığdırdı. 2014 yılından bu yana River Plate'i çalıştıran Gallardo, 387 maçta görev yaptı ve 1.89 puan ortalaması tutturdu.

 

Marcelo Gallardo kimdir? Futbolculuk kariyeri... 

1992 yılında River Plate'de profesyonel olan Gallardo, 1999 yılında AS Monaco FC'ya transfer oldu. İlk sezonunda futbolcular; Marco Simone, Fabien Barthez, Willy Sagnol, Martin Djetou, Pablo Contreras, Ludovic Giuly, Philippe Christanval, Rafael Márquez, Sabri Lamouchi, David Trezeguet, ve John Arne Riise ile birlikte Division 1 şampiyonluğu yaşadı. Aynı zamanda 2000 yılında Ligue 1'in en iyi oyuncusu seçildi. 2003'te tekrar River Plate'ye dönen Gallardo, 2007'de tekrar Fransa'ya gitti ve Paris Saint-Germain FC'e transfer oldu.

2008 yılında ABD takımı olan DC United'a transfer oldu.Aynı yıl tekrar River Plate'ye döndü. Kariyerinin son yılında yani 2010 yılında Nacional'a transfer oldu. 2011 yılında futbolu bu takımda bıraktı. 2012 sezonunda bu takımda teknik direktörlük yaptıktan sonra şu anda River Plate ile anlaştı. Şu anda Rİver Plate'in teknik direktörüdür.

Gallardo'nun Arjantin Milli Takım kariyeri

Gallardo, Arjantin forması altındaki ilk maçına 1994 yılında Şili karşısında çıktı. Millî forma altında 44 maça çıktı ve 13 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler