Galatasaray'da Dursun Özbek'ten transfer ve proje müjdesi!

22.06.2022 - 13:54 | Son Güncellenme: 22.06.2022 - 18:25

Galatasaray'ın yeni Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı kulübün olağan divan kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu! Detaylar haberimizde...

Galatasaray'da Dursun Özbek'ten transfer ve proje müjdesi!

11 Haziran'da Galatasaray'ın yeni başkanı seçilen Dursun Özbek, Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. İşte Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar...

"Mazbatayı aldıktan sonra hemen işe koyulduk"

Seçimin Galatasaray'ın özlediği gibi şölen havasında geçtiğini ifade eden Dursun Özbek, "Bunun için Eşref kardeşime de teşekkür ediyorum. Mazbatayı aldıktan sonra hemen işe koyulduk. İlk işimiz Cumhuriyetimizin kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyarete, Anıtkabir'e gittik. Atamıza, 100. yıla yakışır şekilde başarılı bir sezon geçireceğimizin sözünü verdik." dedi.

"Hiç endişe etmeyin, çok güzel bir takım kuracağız"

Futbol için, özellikle Cumhuriyet'in 100. yılında müthiş bir rekabet olacağını belirten Dursun Özbek, "Her kulüp, 100. yılın önemine binaen şampiyon olmak için elinden geleni yapıyor. Biz de yeni bir ekibiz. Futbolu dizayn etmek için, daha önce de çalıştığım Cenk kardeşimle bir sözleşme yaptık. Başarı kazanmak üzere hazırlanıyoruz. Transferlerimize hazırlanıyoruz. Seçim öncesinde de çalışmamız vardı, hiç endişe etmeyin, çok güzel bir takım kuracağız." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Adası çalışmaları

Seçim döneminde bazı sözler verdiklerini hatırladan Özbek, "En önemli projelerimizden birisi Galatasaray Adası'nın tekrar eski günlerine gelmesi ve sosyal tesis olarak hizmet vermesi. Derhal işe başladık. Birincisi oradaki yapıyı tekrar vücuda getirmek lazım. İkincisi ada 4 parselden oluşuyor. Diğer 3 parsel Milli Emlak'a ait. İlk gittiğim yer Milli Emlak oldu. Derhal bu konunun üzerine eğildik. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 1-2 gün sonra söz konusu parsellerin 30 yıllığına Galatasaray'a irtifaklandırılması için sözleşmeler hazırlanıyor. Hepinize müjdeli haberi vereceğim." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta 10 numara boşluk! Kim dolduracak?
Habere Git

"Defalarca anlatılmasına rağmen hala 'Riva elimizden gitti' deniyor"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetim olarak bir başka önemli projelerinin Riva olduğunu belirterek, "Riva olayını herkes kendi bildiği şekilde yorumluyor. Defalarca anlatılmasına rağmen hala 'Riva elimizden gitti' deniyor. Riva ve Florya projeleri Genel Kurula sunuldu ve onay aldı. Onun üzerine buradaki inşai faaliyetler başladı. Yaptığımız ilk iş Riva ve Florya ile ilgili Emlak Konuttan bir taahüt aldık. Arsa bedelleri karşılığında 508 milyon ekspertiz değeri vardı, bununla ilgili bir ödeme taahütü aldık. O gün, Denizbank'tan taahütü güncelledik. 342 milyon para aldık. Hemen bu parayı dolara çevirerek, Sportif A.Ş'ye sermaye artışı olarak koyduk. Sportif A.Ş.'ye gönderilen 94 milyon doları aynı gün Denizbank'ta mevcut döviz kredilerimizin hepsini kapattık. 1 kuruşuna dahi dokunmadık. Eğer 94 milyon dolar Riva'dan gelmeseydi, yaklaşık 20 milyon dolara yakın faiz ödeyecektik. 100 milyon dolara yakın para Galatasaray'a ancak böyle projelerin yapılmasıyla gelebileceği için 41 milyon dolarlık nakit akışı sağladık. Yaklaşık 150 milyon dolarlık bir fayda sağlamıştır." dedi.

"Riva, önümüzdeki 2 sene içinde nakite dönecek"

Riva'da inşaatın devam ettiğini vurgulayan Özbek, "Yaklaşık 750 adet inşa edilecek villa var. Bunlardan 150 tanesi Galatasaray'ın malı. 9-10 milyondan başlayıp 26 milyona kadar villa var. Bunun ortalaması 15 milyon TL. 150'yi 10'la çarptığınızda 2 milyar 250 milyon TL bugünkü parayla... Dolayısıyla hiç kimse bunu eğip, bükmesin. Riva, önümüzdeki 2 sene içinde nakite dönecektir. Riva'dan gelirlerimiz bunlarla sınırlı değil. Bir orman arazimiz var. Burası 200 dönüm. Emlak konuta geliştirilmek üzere verdik. Yarın burası geliştirilmezse geri alırız. Buraya imar çıkarılacak, yapılmıyorsa malımızı geri alırız." diye konuştu.

Florya ve Mecidiyeköy binası

Bir Diğer projelerinin de Florya'yla ilgili olduğunu ifade eden Dursun Özbek, "Florya'daki arazilerimizde bir proje geliştireceğimizi söylemiştim. Ziraat Bankası ve Denizbank'la konuşuyoruz. Florya'daki 40 dönüm araziyi de bizim 20 dönümümüze katıp, bir proje geliştirmesi yapacağız. Gururla söylüyorum ki anlattığımız ve söz verdiklerimizin hepsini tek tek yerine getirme şansına sahibiz. Diğer bir konu, Mecidiyeköy'deki binamız. Daha önce bir araştırma yapıldı. O günkü şartlarda otel yapılması Galatasaray'a en fazla faydayı sağlayacaktı. Oranın inşaatına başlanmıştı. Bina aynı şekilde duruyor. 8-9 milyon doları bina için harcanmıştı. Geriye 11 milyon dolar kadar limit vardı. Kimse vermeye yanaşmadı. Onun için halen Denizbank'ta bu kefalet mevcuttur. Biz göreve geldik tekrar. Binayla ilgili gereken geliştirmeyi yapacağız." dedi.

"G.Saray'ın çıkışı, mali bağımsızlığını oluşturan projelerdir"

Seçim döneminde birbirimizi sevelim, birlikte olalım dediğini hatırlatan Özbek, hangi projeyi yaparlarsa yapsınlar, eğer birliktelik sağlayazlarsa hiçbir projenin bitmeyeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"1. hedefim, camiada barışı sağlamak, sevgi iklimini sağlamak. Ortaya koyduğumuz projelerin realizasyonu çok kolay. Onun için yaptığımız projelerde destek çok önemli. Bu projeler, Galatasaray'ın çıkışı, mali bağımsızlığını oluşturan projelerdir. Size verdiğim sözlerden biri de mali bağımsızlığını sağlamak. Dün Ziraat Bankası'nı ziyaret ettim. Genel müdüre 'ben ve arkadaşlarım kararlıyız, biz sizinle yapılan yapılandırma anlaşmasından çıkmak istiyoruz' dedim." 

"Çok kararlıyım, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacağız"

"TL referans faizi var. Bu sabit bir faiz değil. Bugünün koşullarında yüksek gözükmeyebilir. Ama bunun 2-3 kata çıkması mümkün. Biz düşük faiz dediğimiz zaman bile 400 milyon TL faiz ödüyoruz. Ödemediğin zaman ana paranın üzerine biniyor. Sene sonuna varmadan 3 milyar olacak. Çok kararlıyım, ben bu hesabı kapatacağım. Bu parayı ödeyeceğim ve bu anlaşmadan çıkacağım. Bağımsızlık kelimesinin tam anlamı burada yatıyor. Bütün harcamalar Bankalar Birliği konsorsiyum tarafından yapılıyor. Ben şunu ödeyim demek yok. Direktif veriyorlar. Bu tavır, sizin içinize siniyor mu? Projelerimizle beraber buradan çıkmak son derece kolay."

"Kemerburgaz, Galatasaray'ın futboldaki yeni mekanı olacak"

Bir diğer projeleri olan Kemerburgaz'daki araziyle ilgili de konuşan Özbek, "Florya'daki proje ile eş zamanlı olarak yürüyecek ve Galatasaray Futbol Kulübü'nün yeni mekanı olacak. Florya 40 sene evvel yapılmış. 40 yılda bir tek çivi çakılmamış. Diğer tesisleri gezin, bir de bizimkini gezin. Bu tesisin hangi şartlar içinde yapıldığını biliyoruz. Musluğundan çamur akan bir tesis... Kemerburgaz tesisi gerekli. Hiç vakit geçirmeden Florya'daki projeyle beraber oraya da başlayacağız. Diğer projemiz spor salonuyla ilgili. Onu da güncelleyeceğiz." ifadelerini kullandı.


"Riva'dan gelen 155 milyon dolar olmasa, Galatasaray nerede olurdu? Bizim özellikle Riva'dan aldığımız desteğin kıymetini bilerek, geçtiğimiz haftadan itibaren başlattığımız çalışma da İstanbul çevresindeki bazı arazileri satın almak suretiyle kulübe kazandırmak istiyoruz."

"Galatasaray, 4 büyük kulüp içinde mali durumu en iyi olandır"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek son olarak ise Galatasaray'ın mali yapısını düzeltmek zorunda olduğunun altını çizerek, "Sportif faaliyetlerden elde edilen kaynaklar, faaliyetleri yürütmek için yetmiyor. Bu planı yapabilmek için önceden mali desteğe ihtiyaç var. Mali destek derken, oradan buradan alınan borçları kastetmiyorum. Galatasaray'ın kendi imkanlarıyla bu kaynağı yaratma gücü var. Galatasaray; 4 büyük kulüp içinde mali durumu en iyi olan kulüptür." dedi.

"Önceki yaptığım, bundan sonraki yapacaklarımın teminatıdır"

Divan kurulunun sonunda tekrar kürsüye çıkan başkan, "Daha önceki yaptığım, bundan sonraki yapacaklarımın teminatıdır. Riva ve Florya'yı özel bir gündemle olağanüstü genel kurul yapmak suretiyle sunduk. Bir kurul kurduk. Yapılan sözleşmenin, yapılacak işin uzman üyeler tarafından genel kurula sunumları onlar yaptı. Biz orada dinleyici tarafındaydık. Hiç merak etmeyin, daha önce yaptığımız gibi genel kurula tüm projelerimizi getireceğiz." şeklinde konuştu.

"Sosyal tesislerimizin kar noktası olarak görülmesini istemiyoruz"

Sözlerine devam eden Özbek, "Artık sosyal tesislerimizin kar noktası olarak görülmesini istemiyoruz. Kar amaçlı hareketler sosyal tesislerde üyelerin istifadelerine zaman zaman mani oluyor. Ada da sosyal tesis olarak, kar amacı gütmeyen bir nokta olarak planlıyoruz. Ayrıca kürek şubesinin bir kısmını buraya konuşacağız. Adada üniversiteyle beraber oluşturulacak kürek takımının antrenmanlarının ve yarışmaların yapıldığı bir yer haline getireceğiz." açıklamasını yaptı.

Konuşmasının sonuna gelen Galatasaray Başkanı, şunları söyledi: "Genel kurula getireceğimiz ikinci husus, söylenenleri eğip, büküyoruz. Biz önce Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne emlak konuta ait 40 dönüm arsayı satın alacağız diyorum. Bizim arsamızla beraber bunları geliştireceğiz. Bir arsayı satmak başka bir şey, bir arsayı geliştirmek aynı şey değil. Her gayrimenkul geliştirilmek zorundadır. Arsa olarak sattığınızda 100 liraysa geliştirdikten sonra sattığınızda 500 lira olur. Genel kurulda bunların yeteri kadar tartışılmasını sağlayacağız. Aynen seçimden önce projelerimizi anlattığımız gibi, nakit akışından tutun, ne kadar fon yaratacağına dair her şeyi anlattık. Onun için önümüzdeki dönem zor bir dönem. Ekonomik koşullar son derece zorluyor. Senede 400 milyon TL faiz ödüyoruz. Buna bir çare bulmamız lazım. Sürdürülebilir sportif başarıyı ancak sürdürülebilir mali faaliyetleriniz varsa yakalayabilirsiniz. Bir tüzük genel kurulu bir de yetki genel kurulu yapacağız. Yetki genel kurulunu belli bölümlerde yapmayı planlıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler