Dursun Özbek'ten Yusuf Demir Gafı! Milli Takım...

İsa Kethüda
19.09.2022 - 12:49 | Son Güncellenme: 19.09.2022 - 14:35

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, FIFA kurallarına göre Türkiye Milli Takımı'nda oynama şansı bulunmayan Yusuf Demir için "Türk Milli Takımı'nın Yusuf'u kazanması gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Dursun Özbek'ten Yusuf Demir Gafı! Milli Takım...

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Aras Kargo ile yapılan sponsorluk lansmanında sarı kırmızıların 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Rapid Wien'den transfer ettiği Yusuf Demir hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, FIFA kurallarına göre Türkiye Milli Takımı'nda oynama şansı bulunmayan Yusuf Demir için kullandığı sözler dikkat çekti. 

"Türk Milli Takımı'nın Yusuf'u kazanması gerektiğini düşünüyorum"

Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynaması için çalışmalarının sürdüğünü belirten Galatasaray Başkanı şöyle konuştu: "Yusuf Demir ile ilgili temaslarımız sürüyor. Türk sporuna değerli hizmetler vereceğini düşündüğümüz bir kardeşimiz. Özellikle Türk Milli Takımı'nın Yusuf'u kazanması gerektiğini düşünüyorum. Temaslarımız var, TFF'nin de pozitif bakacağını düşünüyorum."

Yusuf Demir Türkiye Milli Takımı'nda oynayabilir mi?

Dursun Özbek'in Yusuf Demir ile ilgili yerli statüsü tartışmasına bir de Milli Takım'ı eklemesi gaf olarak nitelendirildi. Yusuf Demir, 4 kez Avusturya Mili Takımı forması giyerek Türkiye Milli Takımı'nı seçme şansını kaybetti.

FIFA kuralı ne diyor?

FIFA'nın tanıdığı milli takım değiştirebilme hakkına göre; 21 yaşın altındaki bir oyuncu, ilk a milli takımında en fazla üç resmi maçta forma giymişse, oynama uygunluğu olan ikinci bir milli takıma geçebiliyor. Buna göre Yusuf demir milli takım değiştirme şansını kaybetti.

Avusturya'da çifte vatandaşlık yasak

Yusuf Demir, Avusturya'da çifte vatandaşlık yasak olduğu için Türkiye pasaportu taşıyamıyor. Demir, Türk vatandaşlığına geçerse Avusturya Milli Takımı'nda yer bulma şansını kaybedecek. 

Mavi kart uygulaması ve Mesut Özil

Türkiye'nin çifte vatandaşlığı yasaklayan ülkeler için mavi kart uygulaması bulunuyor. Bu karta sahip kişiler seçme seçilme hakkı hariç normal bir vatandaş statüsünde hareket edebiliyorlar. Bu karta sahip Mesut Özil, önce Fenerbahçe'de şu anda Başakşehir'de Türk statütünde oynuyor. 

Milat 2015

2015 öncesi mavi kart alan futbolcular Türkiye Milli Takımı'nda yer alma şansı olsun olmasın Türk statüsünde forma giyebiliyor. 2015 öncesi Avusturya Milli Takımı'nı seçen ve mavi kartı bulunan Beşiktaş’ın eski futbolcusu Veli Kavlak Türkiye’de yerli statüsünde sayıldı. 

Yusuf Demir mavi kart alırsa Türk statüsünde oynayabilir mi?

Yusuf Demir’in mavi kartı olması Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatlarına göre Türk statüsünde oynamasına yetmiyor. Çünkü Yusuf Demir'in Türkiye Milli Takımı'nda oynama şansı bulunmuyor.  

Ferdi Kadıoğlu örneği

Fenerbahçe futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Türkiye Milli Takımı'nı seçmeden önce Hollanda ve Kanada'dan davet elmıştı. Eğer Ferdi Kadıoğlu bu ülkeden birinin milli takımını seçseydi sarı lacivertlilerde yabancı futbolcu sayılacaktı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta flaş gelişme! Çanlar Valerien Ismael için çalıyor
Habere Git

Yusuf Demir nasıl Türk statüsünde oynar?

Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynayabilmesi için TFF'nin talimat değiştirmesi gerekiyor. "Türkiye vatandaşlık bağı veya mavi kartı bulunanlar yerli statüsünde oynayabilir" derse, Yusuf Demir de gelecek sezondan itibaren yerli statüsünde forma giyebilir.

İlgini Çekebilir
Kafkas'tan Buruk'a Yusuf Demir yanıtı: Doğru konuşmak lazım
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler