Dürüst: "Servet Yardımcı'nın olması..."

05.04.2017 - 20:53 | Son Güncellenme: 05.04.2017 - 20:53

AJANSSPOR ÖZEL - Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, Radyospor'da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç ve İlker Koç'a konuştu. Dürüst, Servet Yardımcı’nın UEFA’da görev alacak olmasını değerlendirdi.

Gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Ali Dürüst'ün röportajından öne çıkanlar şu şekilde:

Yeni başkanla birlikte nasıl bir planlama olacak?

UEFA Başkanı Ceferin, yeni, çok iyi niyetli ve bir şeyler değişsin istiyor. Bir takım taahhütleri var. Gelişmeler yalnız futbolda değil tabi ki. Her alanda oluyor ve her şey kolay olmuyor. Parasal bir olay değil. Somut olarak ne demek istediğini sonraki toplantılarda mutlaka anlatacaktır.

“Servet Yardımcı başarılı olacaktır”

Türkiye Futbol Federasyonu olarak kongre öncesi önemli kontaklar gerçekleştirdik. Türkiye'nin gücü önemliydi ve biz de bu konuda elimizden geleni yaptık. Servet Yardımcı'nın da bilgisini aktardık. Neticede Servet Bey yönetimde olacak. Kendisi başarılı işler yapacaktır.

“UEFA ile iyi ilişkilerimiz var”

Daha fazla ya da daha az oy almaktan ziyade Servet Yardımcı’n orada olması önemliydi. Bizim UEFA ile iyi ilişkilerimiz var. Yönetim kurulunda arkadaşımızın olması bu ilişkileri sağlıklı şekilde yürütmeye yarayacak ve önemli hale getirecek.

Türkiye’nin 2024 hedefi hakkında…

2024'te önemli bir adım var. Finalin Türkiye'de olması gibi. Rakibimiz Almanya onlarla rekabetteyiz amacımız finali oynamak.

Yapılan toplantılar seçime ne derece etki etti?

Riva'da diyaloglarımızı kurduk ve kendimizi tanıttık. Federasyonumuzun derin çalışmalarını onlar da gördü. Tabi ki kongre öncesi yaptığımız çalışmaların bu sonuca katkısı büyük.

AJANSSPOR ÖZEL HABER
Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler