Düsseldorf para, Kenan Karaman kariyer peşinde! Transferin şifreleri...

13.11.2020 - 09:38 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 09:46

Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile transferde anılan Kenan Karaman'ın adı yeniden gazete manşetlerini süslemeye başladı. Başakşehir'in teklifini reddeden Düsseldorf, Kenan Karaman konusunda ne düşünüyor? Kenan Karaman Türkiye'ye gelecek mi? İşte transferle ilgili dikkati çeken ayrıntılar...

Düsseldorf para, Kenan Karaman kariyer peşinde! Transferin şifreleri...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Almanya 2. Ligi ekiplerinden Fortuna Düsseldorf’ta forma giyen Kenan Karaman, sezon başında transferde Türk takımlarının gözdesi durumundaydı. Kenan Karaman’ın adı yeniden Galatasaray ile anılmaya başlandı. Peki, Galatasaray Kenan Karaman’ı devre arasında transfer edecek mi? Fortuna Düsseldorf’un Kenan Karaman’dan beklentisi ne? İşte detaylar…

Düsseldorf, Kaan’ın transfer sürecinde eleştirildi

Geçen sezon küme düşerek Bundesliga’ya veda eden Fortuna Düsseldorf, kadrosundan bazı önemli futbolcuları yaşadığı bütçe sorunu sebebiyle tutmakta zorlandı. Düsseldorf’un yeni sportif direktörü Uwe Klein da Kaan Ayhan’ın Sassuolo’ya transfer sürecinde eleştirilen isimlerden biri olmuştu.

Kaan için 2.75 milyon Euro ödeme yapıldı

Alman basını Kaan Ayhan’dan Fortuna Düsseldorf’un beklentisinin daha yüksek olmasına karşın milli futbolcunun 2.75 milyon Euro karşılığında Serie A ekibi Sassuolo’ya transfer olduğunu yazdı. Uwe Klein ise Kaan Ayhan’a zorluk çıkarmak istemediklerini söyledi.

Roma’ya neden transfer olamadı?

Aslında Kaan Ayhan, İtalya’da Roma ekibi ile de görüşmeler yaptı. Fakat; bu transfer Fortuna Düsseldorf ile Kaan Ayhan arasındaki soğuk rüzgârların etkisi ve Roma’nın işi ağırdan alması sebebiyle gerçekleşmedi. Kaan kariyerine Sassuolo’da devam ediyor. Gözler ise şimdi Kenan Karaman’da.

En net teklifi Başakşehir yaptı

Düsseldorf’un küme düşmesinin ardından Kenan Karaman da tıpkı Kaan Ayhan gibi ayrılmayı kafasına koydu. Fortuna Düsseldorf’a İstanbul takımlarından çeşitli teklifler gitti. Nabız yoklayanlar da oldu. En net teklifi ise Medipol Başakşehir 1 milyon 250 bin Euro ile Alman ekibine sundu. Bu teklif ise Düsseldorf tarafından düşük bulundu ve reddedildi.

Düsseldorf, Kenan’a kolaylık sağlamadı

Kenan Karaman yöneticilerle yaptığı görüşmelerde ayrılmak istediğini söyledi ve transferinde kolaylık sağlanmasını istedi. Kaan Ayhan konusunda süreci tam anlamıyla yönetememekle eleştirilen Düsseldorf, Kenan Karaman konusunda daha sert bir tavır takındı ve futbolcuya yardımcı olmadı.

Düsseldorf’un gözü parada, Kenan’ın ise kariyerde

Milli futbolcu Kenan Karaman Türkiye’ye sıcak. Fortuna Düsseldorf ise devre arasında bir teklif gelmesi halinde bile Kenan Karaman’dan gelir elde edebilmenin peşinde. Piyasa değeri 3 milyon Euro civarında olan Kenan Karaman için Türkiye’deki kulüpler bu rakamı döviz kurunu da düşünerek ödemek istemiyor.

Sezon sonu daha makul bir seçenek

Kulüpler, Kenan Karaman’ın sözleşmesi sezon sonunda biteceği için maliyeti düşünüyor. Dolayısıyla Kenan Karaman’ın Türkiye’ye gelme ihtimali sezon sonunda daha yüksek görünüyor. Devre arasında futbolcuyu transfer etmek isteyen kulüplere Düsseldorf’un yaklaşımı önemli. Avrupa’dan başka bir kulüp devreye girer ve futbolcuyu cazip bir teklifle kadrosuna katarsa işin rengi değişecek, Kenan belki de Türk kulüplerinin ellerinden kaçacak. Devre arasında Kenan'ın transferinin 2 milyon Euro'ya bitirilebileceği de konuşuluyor.

Kenan Karaman kaç gol attı?

Transfer sürecinde kafası karışık olan Kenan Karaman, şimdilerde futboluna odaklanmış durumda. Kenan ligde 6 maçta 2 gol attı. Bu sezon Türkiye A Milli Takım formasıyla 4 maçta 1 gol kaydeden futbolcu, daha önce Hannover 96 ve Hoffenheim takımlarında da oynamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler