Düşük ve orta riskli iller hangisi ve hangi yasaklar kalktı? Sarı ve mavi iller...

01.03.2021 - 20:30 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 21:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokağa çıkma yasağı ve normalleşme süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Sarı ve mavi iller hangisi ve hangi yasaklar kalktı gibi aramalar sürüyor. Düşük ve orta riskli iller hangisi ve hangi yasaklar devam edecek ve hangi yasaklar kalktı? İşte detaylar...

Düşük ve orta riskli iller hangisi ve hangi yasaklar kalktı? Sarı ve mavi iller...

Cumhurbaşkanı normalleşme süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Düşük ve orta riskli illerde bazı yasaklar kalktı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta düzeyde bulunan illerimizde kaldırılırken, orta ve yüksek düzeydeki şehirlerimizde pazar günü sokağa çıkma yasağı devam edecek."

Fahrettin Koca: İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.

CB Erdoğan; ● Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli bölgelerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet devam edecek.

● Ülkemizin tamamında süren 21:00 - 05:00 arası sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır."

Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak.

Erdoğan:  
 
"Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır."  
 
"Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek"

NORMALLEŞME ADIMLARI

-Sokağa çıkma yasağı hafta sonu düşük-orta riskli illerde kalkıyor; diğer illerde sürecek -21.00-05.00 kısıtlaması yurt geneli sürecek

-İlkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda eğitim açılacak -Restoran ve diğerleri yüksek risk dışında 07.00-19.00’da %50 açılacak

Halı sahalar düşük ve orta riskli illerde sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterecek.

Düşük riskli (mavi)

Orta riskli (sarı)

Yüksek riskli (turuncu)

Çok yüksek riskli (kırmızı)

Not: Harita her hafta güncellenecektir. 

Erdoğan: 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı

Senin için hazırladığımız haberler