Duygun Yarsuvat: Dursun Özbek benim söylediklerim yönde karar alsaydı halen...

20.02.2018 - 16:57 | Son Güncellenme: 20.02.2018 - 16:57

Duygun Yarsuvat: Dursun Özbek benim söylediklerim yönde karar alsaydı halen...

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, kulübün son durumu hakkında ve özellikle seçim sürecinde yaşananlar konusunda açıklamalarda bulundu. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Yarsuvat şunları ifade etti:

'Kasımpaşa karşısında alınan sonuç..'

"Kasımpaşa karşısında alınan sonuç Galatasaraylılar olarak bizi çok üzdü. Fakat normal karşılaşmak gerekir. Futbol iki taraflı bir oyun. Burada talihsiz bir olay oldu. Gomis'in oynamasına dahi şaşırdım. "

'Gomis bizi insan olarak...'

"Gomis'i bu maçta dışarıda tutmakta yarar vardı. Bizi insan olarak korkuttu. Kendini iyi hissetmiyorsa oynamayacak"

'Ne olduğunu ne bittiğini herkesin öğrenmesi lazım'

"Mustafa Cengiz'in bu konuşmasını dinlemedim. Kılcal damarlardan bahsediyorsa Gomis'in hastalığını biliyor demektir. Ne olduğunu ne bittiğini herkesin öğrenmesi lazım. Bunun kamuoyu üzerinde gösterilmesi lazım"

"Divan toplantısında 10 tane kamera vardı. Hiçbir şey olmasa GS TV naklen yayınlıyor. Bunu da ben istemiştim bundan evvel yapılmıyordu. Gayet iyi yaptım diye düşünüyorum insanlar kendilerine hakim olması lazım"

'Bu yaptırımların içinde hangisi az zarar verecekse onu seçmeliyiz'

"Galatasaray'ın hiçbir cezayı almaması ve bunun sulh yoluyla halledilmesi arzumdur. Bu olur mu olmaz mı bunu göreceğiz. Bunu 9 Mart'ta halletmektir. Bu yaptırımların içinde hangisi az zarar verecekse onu seçmeliyiz. "

"UEFA tarafında yapılacak görüşmeler zaten biliniyordu. Bu hazırlıkları yapmaları lazımdı. Mustafa Cengiz ve arkadaşları, Galatasaraylılar bu olayın üstesinden gelecektir."

'Eski başkan benim söylediklerim yönünde karar alsaydı halen başkanlığı devam ediyor olacaktı'

"Benim inancım böyle bir tedbirin alınmamasıydı. Yeni başkanın önerisi çok iyi bir öneri. Dursun Başkan bunu dikkate alacaktır. Bundan vazgeçmesi lazım. İyice incelenirse başkanların yönetim kurulunun kalkıp yeniden seçilme imkanı yoktur. Eğer eski başkan benim söylediklerim yönünde karar alsaydı halen başkanlığı devam ediyor olacaktı"

'Galatasaray'ın mali durumu 2000 yılından gelen bir durumdur'

"Üç senede olan bir durum değil. Galatasaray'ın mali durumu 2000 yılından gelen bir durumdur. Evdeki hesap Galatasaray'a uymadı. Hazır değildi çünkü başkan seçileceğini bilemiyordu. Galatasaray gibi büyük camia bunu yaptı. Galatasaray'ı iyi tanımak lazım. Demokratik bir yerdir. İç güdü ile karar vermiştir. Bunun sebeplerini doğuran sebepleri bulmak lazım."

'Şampiyonluk istek ve arzu ile gelir'

"Bizim dönem gibi olmasını çok isterim Fatih Terim'in gelmesi çok iyi oldu. Bu konuda hiçbir tartışma yok. Şampiyonluk istek ve arzu ile gelir. Sadece teknik heyet yada oyuncuların değil herkesin istemesi lazım. Başarılı olacağına inanıyoruz."

'Amatör şube diyoruz ama çok bütçeli durum. İş çığrından çıktı'

"Türkiye'de bütün kulüplerde Basketbol ve Voleybol konusunda sıkıntılar var. Geliri yoktur ama gideri çoktur. Diğer kulüplerin durumlarına da bakmak gerekir. Bunlara amatör şube diyoruz ama çok bütçeli durum. İş çığrından çıktı büyük paralar veriliyor. Yabancı liglerden gelen bir avuç oyuncu var. Bunlar sürekli takım değiştiriyor. Bu bir pazar oldu. Bu pazar içinde Türkiye olarak bir çeki düzen vermemiz gerekir."

"Bizim atletik kabiliyetimiz yabancılar kadar değil. Amerikan kökenli oyuncular çok fazla, futbolda da Afrikalı oyuncular çok fazla. Bunu aşmak için eğitim politikamızı değiştirerek oyuncu yetiştirmemiz lazım. Sorunun kendisine inmek lazım. Eğitim bursları vardır başka yollar vardır ancak o zaman yerli ve milli oyuncu yetiştirmek suretiyle bu badireyi atlabiliriz"

Senin için hazırladığımız haberler