Dwyane Wade'in eski eşi: "Dwyane, çocuğumuzu para için kullanıyor."

Kerem Ergün
03.11.2022 - 13:38 | Son Güncellenme: 03.11.2022 - 14:20

NBA efsanelerinden Dwyane Wade’in eski eşi Siohvaughn Funches, eski basketbolcuyu çocuklarını finansal bir gelir kaynağı olarak görmek ile suçladı. Detaylar...

Dwyane Wade'in eski eşi: "Dwyane, çocuğumuzu para için kullanıyor."

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Miami Heat’in eski oyuncusu Dwyane Wade, eski eşi Siohvaughn Funches’ın iddiaları ile gündeme geldi. 

Çocuğunun isim değişikliği için mahkemeye başvurdu

NBA efsanesi Dwyane Wade’in on beş yaşındaki çocuğu Zion Malachi Airamis, geçtiğimiz aylarda ismini değiştirmek istemesi ile gündeme geldi. Kendini transseksüel (cinsiyet değiştiren) bir kız olarak tanımlayan Airamis, adının Zaya olarak değiştirilmesini istedi ve velayet sahibi Dwyane Wade, ağustos ayında isim değişikliği için Los Angeles Yüksek Mahkemesi’ne dilekçe verdi. 

Annesine haber verilmedi

Mahkeme belgelerine göre Siohvaughn Funches, eski eşinin çocuklarının isminin değiştirilmesi için  mahkemeye dilekçe verdiğini bilmiyordu. 2002’de evlenmelerinin ardından 2010’da resmen boşanan çiftin çocukları Zaya ve Zaire’nin velayetini Wade aldı. Belgelerde Wade’in çocuğu hakkında karar verme yetkisine sahip olduğu ve isim değişikliği dilekçesinin anne Funches’a "nezaketen" bildirildiği belirtildi. 

"Gerçeğimi yaşamaya hazırım."

Dwyane Wade, Şubat 2020’de konuk olduğu The Ellen Show’da çocuğunun transseksüel olduğunu kendisine nasıl söylediğini anlattı. Wade, şu ifadeleri kullandı: "12 yaşındaki çocuğumuz eve geldi ve 'Hey, sizinle konuşmak istiyorum. Sanırım ileriye dönük olarak gerçeğimi yaşamaya hazırım. Bir kız olarak anılmak istiyorum ve bana Zaya diye seslenmenizi çok isterim.' dedi."

Wade'i mahkemeye verdi

Amerikan magazin dergisi The Blast tarafından elde edilen belgelere göre Siohvaughn Funches, Dwyane Wade’i "14 Mart 2011’de verilen nihai velayet kararının gerekliliklerini aşmaya çalışmak" ile suçlayan bir dilekçeyi mahkemeye verdi. Funches dilekçesinde ayrıyeten velayet emrinin ebeveyn danışmanlığı sağladığını ve eski NBA yıldızının çocuklarının bakımını, refahını, sağlığını, eğitimini ve dini yetiştirilme tarzını etkileyen her türlü kararda kendisi ile görüşerek bu konularda fikir alması gerektiğini söyledi. 

Çocuklarından faydalandığını iddia etti

Siohvaughn Funches, mahkemeye verdiği dilekçede ek olarak Dwayne Wade’i Disney ile yapılan anlaşmaları da dahil ederek çocuklarını bir gelir kapısı olarak görmekle suçladı. Funches şikayetinde Disney haricindeki çeşitli şirketlerle olan temaslar ve pazarlama fırsatlarına da değinirken  Wade’in kendi çocuklarının adından ve cinsiyet değişikliğinden kazanç sağlamaya çalışır bir konumda olduğunu belirtti. Şikayetinin devamında Wade’in çocuklarına potansiyel "finansal fırsatlar" konusunda baskı yapıyor olmasından endişe duyduğunun altını çizen Funches, eski basketbolcu ile Nisan 2022’de kazanılan ve kazanılabilecek olan para hakkında konuştuğunu söyledi. 

İlgini Çekebilir
Eski MVP Dwyane Wade, Ersan İlyasova'nın yeni patronu oldu
Habere Git

Dava ne zaman?

Siohvaughn Funches'in Dwayne Wade'i mahkemeye vermesinin ardından davanın ne zaman görüleceği merak konusu olmaya başladı. Amerikan basınında yer alan haberlere göre davanın duruşması 2022'nin aralık ayında Los Angeles'ta yapılacak. 

Siohvaughn Funches cinsiyet değişimini önlemek istiyor

Siohvaugh Funches, çocuklarının cinsiyet değiştirmesi konusunda Dwyane Wade'den farklı düşünüyor, trans kızlarının yasal olarak cinsiyetini ve adını değiştirmesini engellemek için müdahale edilmesini istiyor. Çocuğunun henüz 15 yaşında olduğunun altını çizen Funches bu önemli karar için Zion’un 18 yaşına gelmesinin beklenmesini istiyor.

Dünya markaları peşinde

Wade ve Funches’ın çocukları Zaya, 12 yaşında kendini transseksüel bir kız olarak tanımladığından beri dünya markalarını adeta peşinden koşturuyor. 2019’dan beri Tiffany, Dove gibi ünlü markalarla modellik sözleşmeleri yaparak yüz binlerce takipçi kazanan Zaya’nın şu an 604 bin Instagram takipçisi bulunuyor. Ayrıca Funches’a göre Zaya, önemli anlaşmalar için Disney ile de görüşmelerini sürdürüyor. 

Çocuğuna baskı yapılmasından korkuyor

Babası ve üvey annesi ile sık sık kırmızı halılarda görünen Zaya’nın annesi, çocuğunun Dwayne Wade tarafından kalıcı bir değişime zorlanmasından endişeli. Funches, Zaya'nın cinsiyet değişimi sürecinden oldukça yüksek seviyede maddi kâr elde eden Wade’in bu gelir akışının durmaması veya artması için Zaya’ya baskı yapmasından korkuyor. 

Velayeti de parayla aldı

Siohvaughn Funches, 2012 yılında İngiliz gazetesi Daily Mail'in kardeş sitesi olan MailOnline'a verdiği röportajda, Wade'in çocuklarının velayetini sahip olduğu ün ve para sayesinde aldığını söyledi.

Dwyane Wade kimdir?

Miami Heat'in sembol isimlerinden biri haline gelen eski basketbolcu Dwyane Wade, NBA'de Miami'nin yanı sıra Chicago Bulls ve Cleveland Cavaliers formalarını da giymiştir. 2020 sezonunun ardından basketbolu bırakan Wade, Miami formasıyla 3 şampiyonluk kazanırken 2006 sezonunda "NBA Finaller MVP'si" seçilmiştir. 

İlgini Çekebilir
Wade'in forması emekliye ayrıldı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler