Fenerbahçe-Antalyaspor Maçında Dzeko'nun Golüne Önce iİtal, Sonra VAR

17.09.2023 - 18:09 | Son Güncellenme: 17.09.2023 - 18:21

Fenerbahçe'nin Edin Dzeko ile bulduğu gol önce ofsayt nedeniyle iptal edildi, daha sonra yapılan VAR kontrolünün ardından geçerlilik kazandı. İşte detaylar

Fenerbahçe-Antalyaspor Maçında Dzeko'nun Golüne Önce iİtal, Sonra VAR

AJANSSPOR - HABER

Milli aranın sona ermesiyle Fenerbahçe sahasında Antalyaspor'u konuk etti. Kanarya yeniden zirveyi ele geçirmek, Akdeniz ekibi ise ilk galibiyetini almak için sahaya çıktı. Karşılaşmada Kanarya, Bitexen Antalyaspor karşısında 45+1. dakikada eşitlik golünü buldu.

Kerem Ersoy ofsayt dedi ama...

Ferdi'nin ortasında Serdar Aziz arkaya aşırdı ve Edin Dzeko arka direkte kafa vuruşunu yaparak skora 1-1'lik eşitliği getirdi. Yardımcı hakem Kerem Ersoy top ağlara gider gitmez ofsayt bayrağını kaldırdı.

VAR devreye girdi, gol geldi

Hakem Halil Umut Meler, oyunun hemen başlamamasını istedi ve VAR kontrolünü bekledi. VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun, yaptığı kontrol sonrası ofsayt olmadığını belirledi ve gol geçerlilik kazandı.

İlgini Çekebilir
CANLI | Fenerbahçe - Antalyaspor
Habere Git

Edin Dzeko'nun performansı

Fenerbahçe'nin Boşnak golcüsü Edin Dzeko, bu sezon takımının ligdeki 6 golünün 4'ünü attı. Dzeko bu gollerin 2'sini kafayla attı.

Dzeko'dan 11 sene sonra bir ilk

Öte yandan  Edin Dzeko, Manchester City forması giydiği 2011/12'den bu yana ilk kez bir lig sezonunda çıktığı ilk dört maçta da gol katkısı sağladı.

Dzeko, Antalyaspor ve Samsunspor maçlarında birer, Gaziantep FK maçında iki gol atarken, Ankaragücü karşılaşmasında da asist katkısı sağladı ve 11 sene sonra kendisi için bir ilki yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler