EA, Jadon Sancho'nun dövmelerine neden sansür uyguladı?

26.09.2024 - 11:18 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 11:32

EA FC'nin yeni sürümünü yarın yayınlayacağı video oyununun Ultimate Edition'ını satın alan kullanıcılar Jadon Sancho'nun dövmelerinin sansürlendiğini fark etti.

EA, Jadon Sancho'nun dövmelerine neden sansür uyguladı?

AJANSSPOR - HABER

EA FC'nin (eski adıyla FIFA) yeni sürümü 27 Eylül'de yayınlanacak. Oyununun Ultimate Edition versiyonunu satın alan kullanıcılar ise 20 Eylül'den bu yana oyunu oynayabiliyor. Kullanıcılar oyunda ilginç bir ayrıntı fark etti.

Sancho'nun dövmelerine sansür uygulandı

EA FC25'te Chelsea'de forma giyen Jadon Sancho'nun görselinde değişiklik yapıldı. Vücudunun neredeyse her yerinde dövme bulunan 24 yaşındaki futbolcunun bazı dövmeleri sansürlendi.

Dövmeler neden sansürlendi?

Bild tarafından aktarılan bilgilere göre; Jadon Sancho'nun dövmelerinin EA FC25'te sansürlenmesinin nedeni telif hakları. Sancho'nun kolundaki dövmelerde Örümcek Adam, The Simpsons ve Sonic görselleri yer alıyor. EA ise dövmelerdeki bu karakterlerin telif haklarına sahip olmadığı için Sancho'nu koluna sansür uygulamak zorunda kaldı. EA'nın sansür uyguladığı dövmelerdeki figürler tamamen sansürlenmedi, kullanıcılar dikkatli baktıkları zaman figürlerin ne olduğunu anlayabiliyor.

İlgini Çekebilir
Alman polisi 60 Lazio taraftarını gözaltına aldı: İşte nedeni...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler