Ebrar Karakurt açıkladı! Türkiye'ye transfer olacak mı?

Aleyna Gürgen
25.07.2024 - 13:22 | Son Güncellenme: 25.07.2024 - 13:43

Filenin Sultanları'ndan Ebrar Karakurt yeni açıklamalarında Türkiye, transfer ve Türk kadınlarının voleybola desteğinden söz etti. İşte detaylar...

Ebrar Karakurt açıkladı! Türkiye'ye transfer olacak mı?

Milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt, Barron's'tan aktarılan bilgiler ile dikkat çekti. Karakurt, Türkiye'ye transfer olup olmayacağından bahsetti.

"Bir gün elbette ülkeme döneceğim"

Rusya'da Lokomotiv Kaliningrad forması giyen Ebrar Karakurt, forma giydiği Rusya ve İtalya'da En Değerli Oyuncu (MVP) seçildi. Kendisine bu başarıları hatırlatılan milli voleybolcumuz Türkiye'ye dönmek gibi bir planının olup olmadığını şu sözlerle açıkladı: "Bir gün elbette ülkeme döneceğim ama ondan önce dünyanın farklı yerlerindeki voleybol kültürünü keşfetmek istiyorum. Oynadığım ülkelerde MVP seçilmek tabii ki mutluluk verici. Bu bir sporcu olarak geçirdiğiniz sezonun ödüllendirildiği anlamına geliyor ama ben her şeyden önce bir takım oyuncusuyum. Amacım bireysel ödüllerden ziyade kupalar kazanmak."

"Yorumların bizi değiştirmesine izin verirsek..."

Takım arkadaşları ile sosyal medyadan yüzlerce iyi ve kötü yorumlar alan Ebrar Karakurt bununla nasıl başa çıktıklarını ise şu sözlerle açıkladı: "Biz her gün binlerce olumlu ya da olumsuz yorum alıyoruz. Eğer bu yorumların bizi değiştirmesine izin verirsek o zaman artık kendimiz olamayız. Bu yüzden özellikle önemli turnuvalar sırasında sosyal medyadan uzak durmaya çalışıyorum. Ancak olumsuz yorumların toplumun sadece küçük bir kesiminden geldiğini de biliyorum. Sokakta yürürken yüzlerce insandan destek alıyorum, hediyeler alıyorum, dünyanın her yerinden hayranlarım bana sempati dolu mesajlar gönderiyorlar. Hepsine çok minnettarım."

İlgini Çekebilir
Daniele Santarelli: Benim Türkiye'm biraz...
Habere Git

"Türk kadınlarıyla gönülden bütünleştik"

Son yıllarda Türkiye'de voleybola duyulan ilginin artmasında Türk kadınının rolünü vurgulayan Karakurt bu konuda ise şöyle konuştu: "Türk kadınları sporu çok seviyor. Son yıllarda birçok kadın olimpiyat yıldızımız oldu ve bu yıl Olimpiyat Oyunlarında erkek sporculardan daha fazla kadın sporcumuz var. Türk kadınları sporda ve hayatın her alanında güçlerini gösterdiler. Onlara daha fazla ilham vermeye ve kupalar kazanarak onları daha da mutlu etmeye çalışıyoruz. Bugün Türkiye'de herkes bizim bir voleybol ülkesi olduğumuzu söylüyor. Dolu salonlarda oynuyoruz ve rekorlar kırıyoruz. Biz Türk kadınlarıyla gönülden bütünleştik."

Senin için hazırladığımız haberler