Atatürk yasağına tepkiler artıyor! Ebrar Karakurt, Ümit Özdağ, Burak Elmas...

29.12.2023 - 15:33 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 16:14

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Suudi Arabistan yetkililerinin Atatürk bu akşam oynanacak olan Atatürk ve İstiklal Marşı yasağına tepkiler artıyor.

Atatürk yasağına tepkiler artıyor! Ebrar Karakurt, Ümit Özdağ, Burak Elmas...

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam saat 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Suudi Arabistan yetkililerinin Atatürk ve İstiklal Marşı yasakları bardağı taşırdı.

Suudi Arabistan yetkililerinden saçma yasaklar

Dev karşılaşma öncesinde Suudi Arabistan yetkililerinin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı, Atatürk tişörtü ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermediği haberleri gündeme bomba gibi düştü.

G.Saray ve F.Bahçe acil toplanıyor

Bu gelişme üzerine kısa süre içinde Galatasaray ve Fenerbahçe yetkililerinin katılacağı bir acil durum toplantısının planlandığı bildirildi.

Kulüplerden ilk açıklama geldi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Atamızın 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünün yazılı olduğu pankartla maça çıkacaktık ancak anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmedi. Tam belli değil, duruma bakacağız." dedi.

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan ise "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." dedi.

Ümit Özdağ: "Sahaya çıkmamak size yakışan tavır olur"

Suudi yetkililerinin akıl almaz yasak kararına gösterilen tepkiler artmaya başladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da yasak kararına sosyal medya hesabından tepki göstererek, "Türk Milletine ve Atatürk’e yapılan saygısızlığı kabul etmemek ve sahaya çıkmamak size yakışan tavır olur." açıklamasını yaptı.

Burak Elmas: "Hiçbir Türk takımı oynamaz"

Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Burak Elmas da sosyal medyadan paytığı paylaşımda, "Milli marşımızın söylenmediği ve Atatürk ile Cumhuriyetimize saygı gösterilmediği bir final maçında, başta Galatasaray olmak üzere hiçbir Türk takımı oynamaz." ifadelerini kullandı. 

Norm Ender: "TFF Başkanı ile bir toplantı yapacağız"

Süper Kupa organizasyonunda konser vereceği açıklanan Norm Ender ise, "Buraya İstiklal Marşımız ve Parla'yı söylemek için geldim. Birazdan TFF Başkanı ile bir toplantı yapacağız. Henüz bana bildirilen bir değişiklik yok." dedi.

Ebrar Karakurt: "Şaka mı bu???"

Milli Voleybolcu Ebrar Karakurt da yasak haberlerine tepki gösterek, "Şaka mı bu??? Gelin Rusya’da oynayın… Bayraklar, İstiklal Marşı, Atatürk’le ilgili olan her şeyi ben karşılarım." dedi.

Özel: "Arabistan'da oynanmaz demiştik"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye'nin Süper Kupa Finali Suudi Arabistan'da oynanmaz demiştik. Dinlemediniz. Riyad'da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu pankarta tahammül edemeyenlerin şimdi İstiklal Marşı'na da izin vermeyeceği bilgileri geliyor. Kulüplerimizin arkasındayız. Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!" dedi.

Üner: "Ödün verilirse, ayaklar altına alınan top değil TC olur!"

Ece Üner, "İstiklal Marşı’mızdan, Atatürk’ten, Bayrağımızdan, Cumhuriyet’imizden ödün verilirse, o maçta ayaklar altına alınan top değil TC olur!!!!" dedi.

Özgür: "Maçı oynamalarına gerek kalmadı, ikisi de kupayı kazandı"

Erman Özgür, "Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun değerleri parayla ölçülebilecek şeyler değildir. Fenerbahçe ve Galatasaray bu değerlere sahip çıktığı için maçı oynamalarına gerek kalmadı, ikisi de kupayı kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Taner: "Çıkmayın maça!"

Ercan Taner, "Bayrağımız, İstiklal Marşımız, Mustafa Kemal Atatürk kırmızı çizgimizdir. Çıkmayın maça!" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler