Ebru Gürsoy kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? GSTV Spikeri Gürsoy'un hayatı...

01.04.2021 - 16:07 | Son Güncellenme: 01.04.2021 - 16:25

Ebru Gürsoy kimdir, kaç yaşında? Lig TV'den ayrıldıktan sonra GSTV spikerliği görevine getirilen Ebru Gürsoy, gün içerisinde internetin en çok araştırılan kişilerinden biri haline geldi. İstanbul Kültür Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi gibi eğitim yuvalarından çıkıp mesleğinde tanınır isimlerden biri olan Gürsoy; GSTV spikerliğini başarılı bir şekilde yürütüyor. Peki, Ebru Gürsoy kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? GSTV Haber Spikeri Ebru Gürsoy evli mi, hangi kanallarda çalıştı?

Ebru Gürsoy kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? GSTV Spikeri Gürsoy'un hayatı...

GSTV Haber Spikeri Ebru Gürsoy kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Son dönemde tekrar gündeme gelmeyi başaran Gürsoy, bir anda internetin en çok aranan kişilerinden biri haline geldi. Ebru Gürsoy'un yaşı, evli olup olmadığı, kariyeri ve gündeme gelme sebebi sıklıkla araştırılıyor. 2012-2013 yılları arasında Lig TV'nin gözde sunucularından biri olan Ebru Gürsoy, buradaki görevine son verildikten sonra yoluna GSTV ile devam etmişti. Peki, Ebru Gürsoy kimdir? İşte, GSTV Haber Spikeri Ebru Gürsoy'a dair merak edilen her şey. 

Ebru Gürsoy kimdir ve kaç yaşında?

1980 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ebru Gürsoy, Kırım asıllı bir ailenin en küçük çocuklarından biriydi. Ebru Gürsoy 40 yaşındadır. Reklamcı bir babaya sahip olan Gürsoy, televizyondaki ilk deneyimlerini yine bu yolla yaşayacaktı. Kamera önüne ilk kez babası sayesinde çıkacaktı. İlk ve orta okul eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra; ve aynı yıllarda küçük reklam projelerinde boy gösterdikten sonra üniversiteye giriş yapan Ebru Gürsoy, ilk olarak İstanbul Kültür Üniversitesi'nde okudu. Daha sonra Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü kazanıp; eğitim hayatını burada noktaladı. Bu tarihten sonra çeşitli yer ve mekanda staj gören Gürsoy; Kanal D stajı sayesinde medyadaki ününü artırdı.

3 yıl boyunca Kanal D için çalıştı

1999-2002 yılları arasında bir yandan üniversite eğitimine devam edip bir yandan staj yapmayı sürdüren Ebru Gürsoy, tam 3 yıl boyunca Uğur Dündar'ın yanında durdu. O yıllar, Arena programını hazırlayıp sunan Dündar, Gürsoy'u operatör olarak görevlendirmişti. 2002'de mezun olur olmaz medyaya atılan Ebru Gürsoy, 2012'deki çıkışına kadar çeşitli işlerde bulundu. Dergilerde yazarlık, ekranlarda oyunculuk ve hatta spikerliğe yine o erken dönemde atılan Ebru Gürsoy, 2012'de Lig TV ile büyük başarı yakaladı. 2012-13 yıllarında Lig TV Haber Spikerliği görevini sürdüren Ebru Gürsoy, o yıl Türkiye'nin en iyi kadın haber spikeri seçilmişti. 

 

Siyasi yorumları sonu oldu

Lig TV Haber Spikeri Ebru Gürsoy, 2012-13 yıllarındaki toplumsal olaylara dair yorumlarını paylaşınca kanaldan uzaklaştırıldı. Kariyerinin en iyi yılını geride bırakırken; beklenmedik bir şekilde görevinden olan Gürsoy, bu ayrılıktan sonra 6 ay boyunca işsiz kaldı. Bu süreçten sonra Ebru Gürsoy'a GSTV kucak açtı. GSTV'ye katılışını, "Gönül verdiğim takıma geri döndüm" sözleriyle özetleyen Gürsoy, koyu Galatasaray taraftarıdır.

Ebru Gürsoy evli mi?

Sosyal medyada 10 binin üstünde takipçiye sahip olan Ebru Gürsoy; evli olmamakla beraber çocuğu da bulunmamaktadır. Kendisini işkolik olarak tanımlayan Gürsoy, duygusal anlamda başarısız olduğunu ara sıra söylemektedir. 

Senin için hazırladığımız haberler