Ebru Şahin, Cedi Osman sorusuna ünlü şairin sözüyle yanıt verdi

08.02.2022 - 13:31 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 13:40

NBA takımlarından Cleveland Cavaliers'ta forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman'ın sevgilisi oyuncu Ebru Şahin, Cedi ile ilgili bir soruya ünlü şairin sözüyle yanıt verdi.

Ebru Şahin, Cedi Osman sorusuna ünlü şairin sözüyle yanıt verdi

Bir süredir NBA oyuncusu Cedi Osman ile aşk yaşalan oyuncu Ebru Şahin All Dergisi'ne konuştu. Şahin, sevgilisi Cedi hakkındaki soruya ünla şair ve filozof Halil Cibran'ın sözleriyle yanıt verdi.

Ebru Şahin'in All dergisine yaptığı samimi açıklamalar şöyle:

“Küçük yaşta hayatı tanımak zorunda kaldım. Bu da bana mücadele etme azmi ve pes etmeme gücü verdi. Kendi ayaklarımın ağırlığımı taşıması beni büyüttü.”

“Mücadeleci, özgür ruhlu, hoşgörülü ve hassas teraziyim. Ne var ki, detaycılık ve ketumluğum devreye girince bazen içinden çıkılmaz bir çatışma ortamı doğabiliyor.”

“İnsanların hayatınıza müdahil olma çabaları zaman zaman baskı altında bırakıyor. Yüzeysel çevrelerin yapaylığı beni çok yoruyor. Sanal ve sosyal duygu dolandırıcığına karşı kendi filtlerimi oluşturuyorum.”

“Genel olarak hep pozitifi aramaya, her durumdan bir doğru çıkarmaya meyilliyim. Ama her şeyin, herkesin hırsa, güce ve kötü niyete dönüştüğünü görmek üzüntü verici. Evrene karşı kendimi borçlu ve mahçup hissediyorum.”

Oyuncu “İlişkinizde navigasyon daima aynı rotayı mı gösteriyor?” sorusuna “Ve aşkta rota belirleyeceğinizi sanmayın. Layık bulursa şayet aşk size rota belirler” diyerek şair-filozof Halil Cibran’ın sözleriyle cevap verdi.

Halil Cibran kimdir?

Lübnan asıllı Amerikalı ressam, şair ve filozof. Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Cibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi.

1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Cibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı.[2]

Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir.

Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler