Eda Erdem heykelinde gerçek ortaya çıktı! "Çok şaşırdım ve üzüldüm"

Akın Ungan
09.03.2024 - 17:24 | Son Güncellenme: 09.03.2024 - 17:34

Kadın A Milli Takım ve Fenerbahçe Opet kaptanı yıldız voleybolcu Eda Erdem'in heykeli dikildi. Açılışta heykele gelen eleştiriler hakkında heykeltıraş Pınar Doğan Öktem açıklama yaptı.

Eda Erdem heykelinde gerçek ortaya çıktı! "Çok şaşırdım ve üzüldüm"

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar'ın heykeli Ülker Stadyumu önünde yapılan törenle açıldı. Fakat heykel erkek heykeline benzetilerek sosyal medyada gündem oldu.

Heykel ışıklandırma kurbanı oldu

Sosyal medyadaki eleştirilerin ardından Eda Erdem heykeli hakkında gerçek ortaya çıktı. Heykelin yanlış ışıklandırma kurbanı olduğu belirtildi. Heykelin mimarı heykeltıraş Pınar Öktem Doğan, "Tamamen benim bilgim dışımda gelişen ve organizasyon ekibinin koyduğu aydınlatma ışıkları yüzünden heykel kendisi olmaktan çıkmış" ifadelerini kullandı.

"Eda Erdem ağladı"

Sözlerine devam eden Öktem, "Heykel için çok özenerek çalıştık. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt ve Eda Erdem yapım aşamasında gördüler. Eda Erdem çok beğendi, ağladı hatta" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin yıldızı Melissa Vargas'ın heykeli dikildi!
Habere Git

"Fotoğraflarla heykelin alakası yok"

Öktem, "Maalesef benim bilgim dışında bir ışıklandırma yapılmış ve heykelin anatomisi yansıma yüzünden bambaşka olmuş. Kalktım tekrar alana gittim, kontrol ettim. Fotoğraflarla heykelin alakası yok. Bu heykel form ve ışığın birlikteliğini yansıtıyor. Ama yanlış ışık konduğundan kendisi olmaktan çıkmış" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler