Dzeko, Galatasaray derbisinde neden 11'e alınmadı? İsmail Kartal açıkladı!

Orhan Gülek
19.05.2024 - 18:13 | Son Güncellenme: 19.05.2024 - 18:27

Son dakika spor haberleri... Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray derbisi öncesi Edin Dzeko'yu neden ilk 11'e almadığını açıkladı.

Dzeko, Galatasaray derbisinde neden 11'e alınmadı? İsmail Kartal açıkladı!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Rams Park’ta oynanacak mücadeleyi Arda Kardeşler yönetiyor. Galatasaray ezeli rakibi karşısında 1 puan bile alması durumunda Süper Lig şampiyonluğunu ilan edecek.

Kritik maç öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

"Her şeyi son haftaya taşıyabileceğimizi düşünüyorum"

İlk olarak oyuncularına güvendiğini dile getiren Kartal, "Sezon başından bugüne kadar ağır gündemlere maruz kaldık. Baktığınız zaman ilk Galatasaray maçında da birçok sakatımız vardı. O maçta neler oldu, ne cezalar aldık bakmak lazım. Bugün de 6 eksikle geldik. Bugün de sahaya 11 tane Fenerbahçe'yi en iyi temsil edecek oyuncularla mücadele edeceğiz. Kulübede bekleyen diğer oyunculara da şans vereceğim. Sezon başından bugüne kadar bütün yaşadıklarımıza rağmen iyi mücadele ederek kazanmaya geldik. Bugün alacağımız 3 puanla her şeyi son haftaya taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Oyuncularıma güveniyorum." dedi.

"Bazı şeyleri yapmak zorundayız"

3 puan için savaşacaklarını vurgulayan Kartal, "Elimde 2 kanat oyuncum da sakat. Takım içinde oraya en yatkın oyuncu Szymanski olacak. Mecburiyetten bazı şeyleri yapmak zorundayız. Biz Fenerbahçe olarak bugün iyi futbol oynayarak 3 puan almak istiyoruz. İnşallah bütün taraftarı mutlu ederiz." dedi.

İlgini Çekebilir
Wesley Sneijder'dan derbi öncesi olay Fenerbahçe paylaşımı! Seçtiği şarkı...
Habere Git

"Birini oynatsak, öbürünü oynatmasak diye bir şey yok"

Forvet hattı için de konuşan Kartal, "3 tane santrforumuz var. Dzeko çok tecrübeli, çok kaliteli bir oyuncu. Michy Batshuayi de Belçika Milli Takım oyuncusu. Birini oynatsak, öbürünü oynatmasak diye bir şey yok. Maç maç düşünüyoruz. İnşallah bu akşam Batshuayi veya sonradan girecek olan Dzeko kazanmamıza katkı verirler." dedi.

Galatasaray - Fenerbahçe ilk 11'ler

  • Galatasaray: Muslera, Kaan Aykan, Nelsson, Davinson Sanchez, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi
  • Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Ferdi, Fred, Djiku, Szymanski, Mert Hakan Yandaş, Tadic, Batshuayi
Senin için hazırladığımız haberler