Edin Dzeko'dan Roma ve Inter sözleri: "Mourinho istemedi"

19.10.2024 - 12:58 | Son Güncellenme: 19.10.2024 - 13:04

Fenerbahçe'nin tecrübeli golcüsü Edin Dzeko, Jose Mourinho'yla çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve Roma'da ayrılmasını Portekizli çalıştırıcının istemediğini söyledi.

Edin Dzeko'dan Roma ve Inter sözleri: "Mourinho istemedi"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin Boşnak golcüsü Edin Dzeko, La Gazette della Sport'a verdiği röportajda İtalya'da forma giydiği dönemi değerlendirirken Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'dan övgüyle bahsetti.

"Olimpico benim evimdi"

Serie A'da Roma ve Inter formalarını giyen Dzeko, İtalya'da oynadığı dönemle ilgili, "Inter'e transfer olduktan sonra Roma'nın stadı Olimpico'da oynadığım ilk maçı hatırlıyorum. 3-0 kazandık ve ben gol attım. Her iki takımın taraftarlarının da benim yanımda olduğunu hissediyordum. Olimpico benim evimdi. Daha önce hissetmediğim çok güçlü bir duygu. Roma'da kazanmanın Inter'de hissettiğimden daha zor olacağını kesinlikle hisettim." dedi.

"İtalya'daki ilk yılımdan sonra ayrılabilirdim"

Roma'nın yeni golcüsü Artem Dovbyk'le ilgili soruya Dzeko, "Serie A'nın ne kadar karmaşık olduğunu herkesten daha iyi biliyorum. Geçtiğimiz yıl İspanya'da gol kralıydı. Başlarda biraz zorluk çekti ama benim gibi yaptı, pes etmedi ve şimdi her şey onun adına daha kolay. Ben de başlangıçta eleştirildim. Vazgeçmedim. İtalya'daki ilk yılımdan sonra ayrılabilirdim, en kolay tercih bu olurdu. Ama insanlara kendimi göstermek istedim." yanıtını verdi

"Ayrılmam konusunda mutlu değildi"

Dzeko, Jose Mourinho'yla ilgili şunları söyledi, "Doğrusunu söylemek gerekirse Roma'ya gitmeden önce onunla Roma'da 1 ay çalıştım. Ayrılmam konusunda mutlu değildi ve bunu bana hissetirdi."

"Jose harika bir adam ve inanılmaz bir karizmaya sahip"

Deneyimli golcü ayrıca, "Jose harika bir adam ve inanılmaz bir karizmaya sahip. Rakip olarak bile konuştuğunda onu dinlemek için oradaydım. Söylediklerinin harika bir değeri var. Burada onunla çalışmaktan dolayı çok gururluyum." açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler