Edin Terzic kupa finaline ilk kez takım otobüsünde gitti

13.05.2021 - 21:52 | Son Güncellenme: 13.05.2021 - 21:59

Almanya Kupası bugün sahibini bulacak. Borussia Dortmund antrenörü Edin Terzic için bu final çok fazla anlam ifade ediyor. İşte detaylar…

Edin Terzic kupa finaline ilk kez takım otobüsünde gitti

AJANSSPOR - HABER

 

DFB-Pokal veya Almanya Kupası’nda final günü geldi çattı. Bir tarafta genç Nagelsmann’ın RB Leipzig’i, diğer tarafta Haaland merkezli futboluyla Borussia Dortmund. Kazananın en kıdemli ulusal kupaya sahip olacağı turnuva öncesinde nefesler tutuldu. Nitekim bu kupa 2 takım için de son derece kıymetli. Bir asırlık tarihiyle Dortmund, bu kupayı sadece 4 kez kazanabildi.

Terzic ve Nagelsmann'ın ortak hedefi

RB Leipzig ise şimdiye dek kupada zafer elde edemedi. 2019 yılındaki finalde Bayern Münih karşısında bozguna uğrayan Leipzig, bu kez hata yapmak istemiyor. Diğer yandan, bu müsabakanın teknik direktörler için de farklı bir anlamı var.

 

Dortmund’lu Terzic ile RB Leipzig’li Nagelsmann, saman alevi gibi ışık saçan kariyerlerinde şimdiye dek taraftara bir kupa hediye edemedi.

"İlk kez takım otobüsüyle gideceğim..."

Bu sezon, Terzic ve Nagelsmann’ın kulüplerindeki son sezon olduğu için her iki teknik adam, Almanya Kupası’na farklı anlamlar yüklüyor. Terzic, “Şimdiye dek Berlin’deki finale uçakla, trenle, özel arabayla gitmiştim. Ama ilk kez takım otobüsüyle gidiyorum. İlk kez teknik direktör olarak Berlin’e gideceğim.” şeklinde hislerini tercüme etti.

Nagelsmann’ın kariyerindeki tek başarı ise, Hoffenheim U-19 takımıyla gelen Bundesliga şampiyonluğuydu. Bundan başka bir başarı edinemedi.

"Beşiktaş'ta dahi Dortmund'u unutmadı..."

Hırvat asıllı Edin Terzic, gelecek yıl Mönchengladbach’tan takıma montelenen Marco Rose’un yardımcı antrenörü olacak.

 

Dortmund bu transfer için Mönchengladbach’a 5 milyon Euro ödeme yaptı. Nagelsmann ise gelecek sezon Alman futbolunun “rekabetsiz” takımının başına geçiyor. Yani, Bayern Münih’e. Münih, Nagelsmann için RB Leipzig’e 25 milyon Euro bedel ödeyecek.

 

Terzic, Bilic’in sağ kolu olduğu dönemde dahi İstanbul’dan Berlin’e uçup Borussia Dortmund'u yalnız bırakmamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler