Edin Visca: "Türk vatandaşlığı almayı düşündüm"

İsa Kethüda
30.11.2022 - 18:04 | Son Güncellenme: 30.11.2022 - 18:18

Trabzonspor haberleri. Süper Lig takımlarından Trabzonspor'un sağ kanat oyuncusu Edin Visca, Türk vatandaşlığı almak istediğini söyledi. İşte Visca'nın açıklamaları.

Edin Visca: "Türk vatandaşlığı almayı düşündüm"

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor'un Bosna-Hersekli yıldızı Edin Visca, antrenman öncesi basını mensuplarının sorularını yanıtladı. Visca; sakatlık süreci, Türk vatandaşlığı ve Fenerbahçe maçı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İşte Visca'nın açıklamaları.

"Kariyerimde ilk kez böyle bir şey yaşıyorum"

Visca, "İyi hissediyorum açıkçası. 3.5 ay sonra kariyerimde ilk kez böyle bir şey yaşıyorum. Ama iyi hissediyorum kendimi. 4 haftadır antrenmanlara çıkıyorum. Yavaş yavaş ilk maç için hazırlanmaya başladım. Sahayı özledim, arkadaşlarımla beraber oynamayı özledim, taraftarları özledim. Çalışmaya devam ediyorum" dedi.

"3.5 ay sonra buradayım"

Sakatlandığı pozisyonu değerlendiren sağ kanat oyuncusu, "Düştüğim anda anlamıştım zaten, kırık oldu. Doktora hemen sordum, ne zaman sahalara geri döneceğim, kaç ay sahalardan uzak kalacağım. Bunu hemen düşündüm çünkü ilk kez böyle bir şey yaşıyorum. Biliyorsunuz, ben hem antrenman hem de maç hiç kaçırmayı sevmiyorum. O yüzden doktora sordum 'kaç ay sonra geri dönebilirim'. O dedi '4 ay'. Ben de hadi 3 ay sonra inşallah dönerim. 3.5 ay sonra buradayım, hazırım. Buradan Trabzonspor çalışanlarına, futbolculara, taraftarlara ve tüm Türkiye'den çok mesajlar aldım. Herkese çok teşekkür ediyorum. Ben de sabırsızlanıyorum sahaya çıkmak için" şeklinde konuştu. 

İlgini Çekebilir
Totti İstanbul'a geldi, imzayı attı!
Habere Git

Fenerbahçe maçında oynayacak mı?

Fenerbahçe maçı ile ilgili açıklamalarına devam eden Visca, "Öncelikle fiziksel olarak 4 haftadır çalışıyorum. Fenerbahçe maçına kadar 3.5-4 hafta var. Bence sıkıntı olmayacak. Tabii ki düşünüyorum o maçı, önemli maç. Bizim rakibimiz. Biz de futbolcular o maçlara 6 puanlık maç olarak bakıyoruz. Biz geçen sene hep beraber güzel bir hikaye yazdık, bu sene de yazmak istiyoruz. Güçlüyüz, herkesi evimizde yenebiliriz. Daha fazla sorumluluk almak, daha fazla istekli olmalıyız. Bireysel olarak daha fazla sorumluluk almalıyız. Ben inanıyorum, sezonun sonuna kadar geçen sezonki gibi kupayı kaldıracağız, kutlama yapacağız inşallah" ifadelerini kullandı. 

"Geçen sezonki gibi iyi bir Trabzonspor seyredeceğiz"

Visca, "Biz hem kupada hem de ligde her maçı kazanmak istiyoruz. Diğer futbolcular oynadılar benim mevkide. Sağ bek değişti, sol bek değişti ama kolay değil. Biliyorsunuz ben de sağ kanat oynuyorum. O yüzden diğer futbolcuları anlamamız gerekiyor çünkü kariyerinde bir mevkide oynuyorsun, değişiyorsun ve bu kolay olmuyor. Ben de geçen sezon özellikle Bruno Peres ile oynadım ve alıştım. Bunlar bir süreç ve zaman gerekiyor. İnşallah bu 3 hafta içerisinde iyi bir idman yapacağız ve geçen sezonki gibi iyi bir Trabzonspor seyredeceğiz" dedi.

"Türk vatandaşı olmak istiyorum"

Türk vatandaşlığı almak istediğini belirten Bosna-Hersekli oyuncu, "Evet, Türk vatandaşlığı almayı düşündüm. Başakşehir zamanında öyle bir şey geldi, düşündüm. Sonra milli takıma gittim ama olmadı. Ama ileride alacağım. Zaten Türkiye'de çalışmak istiyorum ileride. Türkiye benim ikinci vatanım, çok şey kazandım kaldığım süre boyunca burada. O yüzden Türk vatandaşı olmak istiyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Hertha Berlin, Türk oyuncuyla sözleşme imzaladı!
Habere Git

"Seneye Şampiyonlar Ligi'ni Trabzon'a getireceğiz"

Visca açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Kopenhag maçında sahada tabii ki olmak istedim. Çünkü Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istedim. O maçta sahada olmak istedim özellikle ama sakatlandım. Ben her zaman istekliyim, takım için hedef görüyorum. İnşallah bunu bu senede başarıp seneye Şampiyonlar Ligi'ni Trabzon'a getireceğiz, buna inanıyorum.

"Tekrar bizim hedefimiz şampiyon olmak"

Önümüzde 25 maç var ve lider ile aramızda 6 puan fark bulunuyor. Geçen seneye göre ben de bu sene hiç oynamadım, 1 maç oynadım. Dorukhan yok, Bruno yok. Yeni bir takım olarak sahaya çıktık. O yüzden bu ara bizim için çok önemli. Herkes yavaş yavaş dönüyor. Bizim en büyük avantajımız, beraber olmak. Biz en güçlü takımalardan biriyiz. Tekrar bizim hedefimiz şampiyon olmak, beraber olmak, sağlıklı olmak. En büyük aday biziz şampiyonlukta. 25 maç var, taraftar ile beraber şampiyonluğu yeniden yaşacağız inşallah" 

Bu sezonki performansı

Öte yandan, bu sezon bordo-mavili takım ile 3 maçta sahaya çıkan Visca, 3 asist kaydetti. Başarılı oyuncunun Fırtına ile olan sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler