Edirnespor'da tur sevinci!

18.12.2015 - 17:05 | Son Güncellenme: 18.12.2015 - 17:16

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'nu 2. sırada tamamlayan Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Takımı'nda tur atlamanın sevinci yaşanıyor.

Edirne Belediyesi Edirnespor Kulübü heyeti, dün Rusya temsilcisi Chevakata ile yapılan ve 97-94 galip tamamlanan C Grubu son müsabakasının ardından, elde edilen tur atlama başarısını kutlamak amacıyla Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a ziyarette bulundu.

Kulüp başkanı Murat Boyacıoğlu, başantrenör Hakan Acer ve takım kaptanı Saynur Tozlu'nun da yer aldığı görüşmenin ardından Recep Gürkan, belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek, Edirne Belediyesi Edirnespor'un başarısını kutladı.

Edirne tarihinde ilk kez bir kadın basketbol takımının bu başarıyı yakaladığını vurgulayan Gürkan, "Maçın uzatmalarında çok heyecanlandık ama sonuç güzel oldu. Oyunculara, teknik ve idari yönetime tüm Edirne adına bize bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gürkan, yöneltilen bir soru üzerine, Rus ekibini en iyi şekilde ağırladıklarını aktararak, şunları söyledi:

"Bizim Türk misafirperverliğini göstererek, sporun evrensel barış mesajını her zaman ve her yerde vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Sporun en önemli hedeflerinden biri uluslararası barıştır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Dün akşam çiçek vermemizin amacı oydu. Kente gelen yerli yabancı tüm takımlara misafirperverlik gösteriyoruz ama bölgesel hassasiyet nedeniyle Rus ekibinde bunu daha belirgin yaptık ki buradan Putin'e de bir mesaj olsun."

Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Murat Boyacıoğlu ise zorlu bir periyodu başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler