Efe Sarıkaya'da Galatasaray'a iki dev rakip!

Akın Ungan
18.10.2023 - 13:17 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 13:39

Teknik direktör Tuna Üzümcü, Altay'da forma giyen Efe Sarıkaya'yı Galatasaray dışında Manchester City ve Atletico Madrid'in de takip ettiğini söyledi.

Efe Sarıkaya'da Galatasaray'a iki dev rakip!

AJANSSPOR HABER

Adanaspor ile masaya oturan ancak imza aşamasında anlaşma gerçekleşmeyen Tuna Üzümcü; Efe Sarıkaya, Kazımcan Karataş ve Cenk Özkaçar hakkında konuştu. Tuna Üzümcü, Efe Sarıkaya'yı Galatasaray dışında Manchester City ve Atletico Madrid'in de takip ettiğini söyledi.

"Kulübümüzün önünü açmak için ayrılık kararı aldım"

Radyospor'da Simay Trafo'nun sunduğu Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Tuna Üzümcü, "2 sezon Altay'da görev aldım. Sinan Hoca'ya (Kaloğlu) ayrı bir parantez açmak istiyorum; çok güzel işlere imza attı. Altay olarak farklı bir sezon yaşadık. 20'ye yakın özkaynak oyuncumuza şans verdik. Bu sezon ise maddi yetersizlik sebebiyle önemli oyuncularımızı kaybettik. Kulübümüzün önünü açmak için ayrılık kararı aldım" dedi.

Kazımcan Karataş yorumu

Tuna Üzümcü, "Kazımcan Karataş ve Cenk Özkaçar, Altay altyapısında yetişti. Kazımcan çok düzgün bir karakter, gelişime çok açık. Çok çabuk olgunlaşabilen bir oyuncu. Kazımcan; hem A Milli Takım'da hem de Galatasaray'da faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
"Teklifleri kabul etmedim Beşiktaş'ı bekliyorum"
Habere Git

"City ve Atletico Efe Sarıkaya'yı takip ediyor"

Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Efe Sarıkaya hakkında yorum yapan Üzümcü, "Efe Sarıkaya'nın gelişimini çıplak gözle takip eden bir insanım. Efe'yi ilk kez Sinan Hoca oynattı, sonrasında bizler de şans verdik. Manchester City ve Atletico Madrid, Efe Sarıkaya'yı takip ediyor" açıklamasını yaptı.

"Eyüpspor ve Bodrumspor istedi, Galatasaray da listesine aldı"

Sözlerine devam eden teknik adam, "Yurt dışında transferler bizim ülkemizdeki gibi iki menajer ile bir başkan bir araya geldiğinde olmuyor. Efe kendini geliştiriyor. Efe Sarıkaya'nın A Milli Takım'a gidebileceğini düşünüyorum. Efe'yi Eyüpspor ve Bodrumspor istedi, Galatasaray da listesine aldı ve takip etti" şeklinde konuştu.

"Adanaspor ile görüştük"

Eylül ayında Altay'dan ayrılan Tuna Üzümcü, "Adanaspor'dan teklif aldınız mı?" sorusunu cevapladı. Üzümcü, "Adanaspor'da 4 yıl kaptanlık yaptım, çok güzel günlerim geçti. Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ile istişare yaptık, bir görüşmemiz oldu ancak anlaşma olmadı" dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın kasası dolacak! 180 milyon...
Habere Git

Efe Sarıkaya'nın bu sezonki performansı

Altay altyapısından yetişen Efe Sarıkaya bu sezon A takımda 7 maça çıktı. 17 yaşındaki stoper 601 dakika sahada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler