Efecan Karaca’dan Erol Bulut ve Fenerbahçe açıklaması

21.05.2020 - 07:58 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 09:10

Aytemiz Alanyaspor'un milli futbolcusu Efecan Karaca, adı Fenerbahçe ile anılan teknik direktörü Erol Bulut'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Liglere ara verilmesinin takımlar üzerinde psikolojik etki oluşturacağına ve bunun bazı ekiplerde düşüşlere neden olabileceğine değinen deneyimli kanat oyuncu, "Lige ara verilen süreçte kendimizi hazır tutmaya çalıştık. Alanyaspor olarak bir hedefimiz var. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyoruz. Motivasyonumuz hiç bir iddiası olmayan takımlara göre çok daha fazla. Biz hep bu kupanın hayalini kuruyorduk. Pandemi süreci olunca buna ara vermek zorunda kaldık. Ligler inşallah bir an önce başlar ve biz elimizden geleni yaparız." ifadelerini kullandı.

Ligde iyi bir konumda olmalarına rağmen talihsiz puan kayıpları yaşadıklarını vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Lig fikstüründen Avrupa'ya gitmek, kupaya oranla daha zor. Ligde istediğiniz yerde bitirseniz bile Avrupa'da eleme oynuyorsunuz. Eğer Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanırsak direkt UEFA Avrupa Ligi'ne gideceğiz. Bu da ayrı bir motivasyon. Kulübümüz de kazanacak biz de kazanacağız." diye konuştu.

Efecan, 7 yıldır Alanyaspor'da forma giydiğini ve bu süreçte kulübün kendisini çok geliştirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kulüp şu anda hem maddi hem de manevi açıdan iyi bir yerde. Başkanımız ve yöneticiler çok fazla mesai harcıyor ve bu zor dönemde bile her şeye yetişmeye çalışıyorlar. Bildiğiniz gibi kulüplerde maddi sıkıntılar var ama yönetimimiz bize ödeme yapmayı başardı. Kulüpte öyle bir aile ortamı var ki bu da başarıyı beraberinde getiriyor."

"Hayalimi gerçekleştirdim"

Efecan Karaca, uzun yıllardır çalışmasının meyvesini topladığını ve A Milli Takım'da forma giyme hayalini gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Süper Lig'e yükseldiklerinde ilk 10 maç kadroya dahi giremediğini hatırlatan Efecan, "Her zaman ekstra çalışıyordum. Ne kadar çok çalışırsanız Allah size daha çoğunu verir diye inancım var. Bu yüzden de ne kadar çok çalışırsam daha iyi şeyler başaracağımı biliyordum." değerlendirmesinde bulundu.

Çalıştıkça ve oynamaya başladıkça kendine olan güveninin arttığını aktaran milli oyuncu, şöyle konuştu:

"Alt ligde oynarken üst ligi izleyince acaba oynar mıyım oynamaz mıyım diye kendinize sorabiliyorsunuz. Oraya çıktığınızda sizin de onlardan fazla bir eksiğiniz olmadığını görüyorsunuz. Bende ekstra çalışmam gerektiğini düşündüm ve her sene de bunu yaptım. Şimdi Süper Lig'de 4. senem. A Milli takıma kadar yükseldim ve hayalimi gerçekleştirdim. Şenol Güneş'e de bu hayalimi gerçekleştirmemde vesile olduğu için çok teşekkür ediyorum. Çalışmayı hiç bırakmayacağım. Sonuçta futbolda hiçbir zaman dün yok ve hatırlanmaz. Her zaman bugün var."

Senin için hazırladığımız haberler