Anadolu Efes'in Transferini İspanyol Yönetici Duyurdu

06.07.2023 - 14:23 | Son Güncellenme: 06.07.2023 - 15:23

Anadolu Efes'in anlaşma sağladığı Cazoo Baskonia'lı oyun kurucu Darius Thompson'un transferini İspanyol kulübünün yöneticisi duyurdu. İşte detaylar.

Anadolu Efes'in Transferini İspanyol Yönetici Duyurdu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de yaz transfer döneminin gözde isimlerinden Cazoo Baskonia'lı Darius Thompson'ın transferini temsilcimiz Anadolu Efes bitime noktasına geldi. İspanyol cephesinden beklenen açıklama geldi.

Efes'e güzel haber İspanya'dan geldi

Cazoo Baskonia Sportif Direktörü Fernandez yaptığı açıklamada "Darius Thompson çıkış opsiyonunu kullandı ve kariyerine Vitoria'da devam etmeyecek. Efes'e gitme kararını profesyonelce bir biçimde uyguladı." ifadeleri kullandı.

Anadolu Efes, Micic'in yerini kısa sürede doldurdu

2018 bu yana Anadolu Efes'in en kilit parçalarından olan oyun kurucu Vasilije Micic takımdan ayrılarak NBA ekibi Oklahoma City Thunder ile 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Anadolu Efes takımdan ayrılan Sırp yıldızın yerine Cazoo Baskonia ile EuroLeague'de iyi bir çaylak sezonu geçiren 28 yaşındaki guard Darius Thompson çok yıllı bir sözleşme üzerine anlaşma sağladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ve Ataman istedi Efes kaptı!
Habere Git

Fenerbahçe çok istedi Efes kaptı

Darius Thompson'un Anadolu Efes'e transfer olmadan önce ismi EuroLeague'in önemli kulüpleriden; Olimpia Milano, Virtus Bologna, Panathinaikos BC, Olympikaos ve bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile anılıyordu.

Efes bonservis ödeyecek

Anadolu Efes, Darius Thompson'u kadrosuna katmak için Baskonia'ya oyuncunun sözleşmesindeki çıkış ücreti olan 600 bin Euro'yu ödeyecek. Anadolu Efes'te Vasilije micic'in ayrılığının ayrından 3 milyon dolar civarı bir bütçe boşluğu oluşmuştu.

Çaylak sezonunda en iyi 5'lere girdi

EuroLeague'de geçirdiği ilk sezonda İspanyol ekibinin formasını 28 maçta terleten Darius Thompson; 12.6 sayı, 6.7 asist, 1.7 top çalma  ve 3.2 ribaund ortalamalarıyla başarılı bir çaylak sezonu geçirdi. EuroLeague'de asist krallığı unvanını kazanmayı başaran Amerikalı guard aynı zamanda sezonun en iyi 2. beşine seçildi.

İlgini Çekebilir
Erdem Can koltuğu kaptı Ataman yıldızı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler