Anadolu Efes - Semt 77 Yalovaspor: 93-87 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
06.05.2022 - 23:16 | Son Güncellenme: 06.05.2022 - 23:39

ING Basketbol Süper Lig son haftasında Anadolu Efes, Semt 77 Yalovaspor'u 93-87 yenip, Fenerbahçe Beko'yu beklemeye başladı. Yalovaspor, Süper Lig'e veda etti.

Anadolu Efes - Semt 77 Yalovaspor: 93-87 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

ING Basketbol Süper Lig'in son haftasında Anadolu Efes ile Semt 77 Yalovaspor karşı karşıya geldi. EuroLeague'de Final Four'a kalma başarısı gösteren Anadolu Efes, konuk ekip Semt 77 Yalovaspor karşısında 93-87 kazandı. Kritik maçın ardından Semt 77 Yalovaspor, ING Basketbol Süper Lig'e veda etti.

Efes maça iyi başladı

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye ev sahibi Anadolu Efes, iyi başladı. İlk çeyrekte tam 29 sayı kaydeden ekip, rakibini ise 16 sayıda tutmayı başardı.

İkinci çeyrek güçler eşitlendi

Semt 77 Yalovaspor, karşılaşmanın ikinci çeyreğinde toparlanmayı başardı. Maçın bu bölümünde 20 sayı atmayı bulmayı başaran konuk ekip, Anadolu Efes'i ilk çeyreğe göre daha iyi savundu fakat yine de attığı kadar çemberinde sayı gördü ve genel skorda farkı eritemedi.

Yalova farkı eritmeye başladı

Soyunma odasından 13 sayı önde dönen Anadolu Efes, 3. periyotta rakibine engel olamamaya başladı. Karşılaşmada rüzgarı arkasına alan Semt 77 Yalovaspor, 26 sayı atmayı başarırken, Efes ise 18 sayıda kaldı. Bu periyotta 13 sayılık fark, 5'e düştü.

Finalde Efes yeniden sahnede

Maçın ilk çeyreğinde yakaladığı fark ile finale gelen Anadolu Efes, bu avantajını iyi kullandı. 2. periyotta duraklamaya, 3. periyotta ise gerilemeye başlayan Efes oyunu, son çeyrekte toparlandı. Mücadelenin final bölümünde ilk çeyrekte yakaladığı hücum verimliliğini tutturan Efes, rakibini o bölümdeki gibi 16 sayıda tutmayı başaramasa da 26-25 kazandı.

Efes maç fazlasıyla lider

ING Süper Lig'in son haftasında Semt 77 Yalovaspor'u 6 sayı farkla yenen Anadolu Efes, son sözünü söyledi ve Fenerbahçe'nin alacağı sonucu beklemeye başladı. Anadolu Efes, maç fazlası ile liderliği ele geçirirken, 7 Mayıs Cumartesi günü, saat 15.30'da Büyükçekmece ile karşılaşacak olan Fenerbahçe Beko, kazanması halinde play-offlara lider gidecek.

Yalova Süper Lig'e veda etti

Anadolu Efes karşısında kaybeden Semt 77 Yalovaspor, HDI Afyon Belediyespor'dan sonra ING Basketbol Süper Lig'e veda eden 2. takım oldu.

Ergin Ataman: "Play-offtaki rakibimizi bekliyoruz"

Maçın ardından açıklama yapan Anadolu Efes baş antrenörü Ergin Ataman şunları söyledi: "Yine genç oyuncularımıza şans verme fırsatımız oldu. Zaman zaman iyi oynadılar, zaman zaman hata yaptılar ama onlara tecrübe kazandırmaya çalışıyoruz. Ligin normal etabı bitti, artık play-offtaki rakibimizi bekliyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler