Anadolu Efes’ten Ayrılan Kaptan Doğuş Balbay Beşiktaş’a Transfer Oluyor

29.06.2023 - 14:19 | Son Güncellenme: 29.06.2023 - 14:29

Anadolu Efes’te geçirdiği 12 yılın ardından geçtiğimiz günlerde takımdan ayrıldığı açıklanan milli oyun kurucu Doğuş Balbay, Beşiktaş ile görüşmelerde sona yaklaştı.

Anadolu Efes’ten Ayrılan Kaptan Doğuş Balbay Beşiktaş’a Transfer Oluyor

Burak ALACA-AJANSSPOR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezon küme düşmenin kıyısından dönen Beşiktaş gelecek sezon zirveye oynamak istiyor. Transfere hızlı bir giriş yapan Siyah-Beyazlılar takıma liderlik edecek bir veteranın transferinde son aşamaya geldi.

Anadolu Efes'in kaptanı Beşiktaş'a geliyor

Beşiktaş, 2011’den formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı Anadolu Efes’ten geçtiğimiz hafta ayrılan 34 yaşındaki Doğuş Balbay ile görüşmelerde son aşamaya geldi. Deneyimli oyun kurucu beklenmedik bir pürüz çıkmazsa önümüzdeki sezon siyah beyazlı forma ile parkede boy gösterecek.

Bu sezon sadece 10 maça çıkabildi

Aralık ayında sol kalça artroskopik ameliyatı geçiren Doğuş Balbay bu sezon yalnıza 6 Süper Lig ve 4 EuroLeague maçında forma giyebildi. 1.85’lik savunmacı guardın gelecek sezonun başı itibariyle parelere dönmesi bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Dusan Alimpijevic, Beşiktaş'ta!
Habere Git

Anadolu Efes'te kulübün simgesi oldu

2011’de Amerikan Kolej Ligi NCAA ekibi Texas Longhorns’tan ayrıldıktan sonra Anadolu Efes’in yolunu tutan milli basketbolcu burada geçirdiği 12 yılda takımın bulunduğu bütün kulvarlarda kupayı kucaklamayı başardı. Anadolu Efes formasıyla; 2 EuroLeague, 3 Basketbol Süper Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa kazanarak seti tamamladı.

Beşiktaş transferde milli oyunuları topluyor

Transfer dönemine etkileyici bir giriş yapan Beşiktaş daha önce; Anadolu Efes’ten eski oyuncusu Egehan Arna, Bahçeşehir Koleji’nden Yiğit Arslan ve Tofaş’tan Berk Uğurlu’ya imza attırdığını açıkladı. Beşiktaş’ın kadrosuna kattığı üç milli basketbolcunun transferleri de kamuoyu tarafından büyük beğeni topladı.

Beşiktaş, EuroCup'a Bursa'nın koçu ile giriyor

Bugün Beşiktaş cephesi adına iki önemli açıklama geldi. Siyah-Beyazlılar daha önce Ajansspor’un özel olarak duyurduğu haberde de bahsettiği gibi Bursaspor’dan koç Dusan Alimpijevic’in takımın başına geldiğini açıkladı. Aynı zamanda 7Days EuroCup organizasyonunun resmi sitesinde yapılan açıklamada Beşiktaş’ın gelecek sezon turnuvada mücadele edeceği duyuruldu.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'ten Bryant Dunston'a veda!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler